Tochitură de porc

Tochitura de porc reteta
Ingrediente reteta Tochitura de porc:
  • 300 g carne de porc
  • 2 ardei
  • o ceapa
  • 150 ml vin
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o lingura cimbru
  • 2 oua (pentru 2 portii)
  • 100 g branza telemea
  • sare si piper
Tochitura de porc ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Taiem bucatele mici carnea de porc - pentru o tochitura cu un plus de savoare, ideal este ca bucatile de carne sa provina din parti diferite ale porcului. Tocam suvite cei doi ardei si ceapa si le punem la calit in cateva linguri de ulei.
Atunci cand legumele incep sa se inmoaie, adaugam si bucatelele de carne pe care le calim cinci-zece minute, apoi adaugam in tochitura paharul de vin si jumatate din lingura de cimbru. Lasam sa fiarba carnea in vin aproximativ zece minute apoi adaugam un pahar de apa si lasam in continuare tochitura la foc mediu.
Incercam bucatile de carne si, daca sunt fierte, adaugam cele doua linguri de pasta de tomate subtiate cu putina apa. Dupa aceea mai lasam tochitura de porc pe foc inca vreo cateva minute. La sfarsit, adaugam in tochitura celalata jumatate de lingura de cimbru si usturoiul maruntit. Tochitura de porc se serveste cu mamaliguta, un ou prajit si telema rasa.
Tochitura de porc reteta
Tochitura de porc reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu carne de porc!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

23 de comentarii:

  1. Si eu am in plan o tochitura.............tare buna mai este.

    RăspundețiȘtergere
  2. Medi, eu planuiam de 3 luni sa fac o tochitura :) Am tot amanat-o pentru ca vroiam s-o prepar ca la carte, dar azi mi s-a facut pofta si am facut-o doar cu carne de porc. De obicei pun si pui, vita mi se pare prea tare si prea inchisa la culoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Bărbatule pentru aceasta rețeta delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu placere, sper sa gasesti pe blog si alte retete care sa-ti faca cu ochiu` :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Este delicioasa tochitura, am incercat-o saptamana trecuta si de atunci viitorul meu sot ma intreaba tot timul cand o sa mai fac. Astazi i-am pregatit o mare surpriza :)),am facut din noua tochitura,abia astept sa vina de la serviciu sa-i vad reactia :p ! Maine o sa incerc faimoasele gogosi pufoase,sper sa nu ma fac de ras :P. Multumim pt retete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tochitura da dependenta, am simtit-o si eu pe pielea mea :)) N-ai de ce sa-ti faci griji, dar pentru incurajare, iti urez multa bafta maine cu gogosile!

      Ștergere
  6. ce fal de vin rosu sau alb

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pun vin rosu la tochitura de porc. Insa, daca n-am la indemana decat vin alb, il folosesc si pe acela, doar n-o sa respect acum cu sfintenie toate retetele si regulile :)

      Ștergere
  7. seamana sau este tochitura dobrogeana?!

    RăspundețiȘtergere
  8. mulumesc de reteta, ai mei au mancat ca haiducii...:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! M-ai cam pus pe ganduri, ar trebui sa redenumesc reteta, cred ca ar suna bine "tochitura haiduceasca" :))

      Ștergere
  9. Off in sfarsit....eram cam suparata ca azi trebuie sa gatesc dar nu stiam ce...iar tu ai postat 2 retete cu cartofi una dupa alta si nu mergea....asa ca am alergat prin retetele tale si m-am oprit la tochitura...ca sa nu mai spun ca m-am ales si cu meniul ptr weekend...pulpe umplute....plachie de peste si desert eclere..dar...intodeauna exista un dar...nu te pot dezamagi asa ca voi...:))adapta retetele...dar multumesc ptr inspiratie Lorena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place meniul ales, chiar daca n-are deloc cartofi :) Cred ca nici n-ar mai trebui sa mentionezi ca le-ai adaptat, ci s-o faci doar atunci cand n-ai gasit ce sa adaptezi - asta daca s-o intampla cumva vreodata :))

      Ștergere
    2. STI CE IMI PLACE LA TINE....CA STI SA PUNCTEZI LORENA

      Ștergere
  10. Sint deja la a 4 a tura. Excelenta reteta, excelenta si tochitura. Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  11. bun bun bun...delicios..facut , mancat.

    RăspundețiȘtergere
  12. arata grozav,tochitura e preferata sotului meu,dar nu am facut-o niciodata,intotdeauna cand meream la mare isi comanda tochitura,dar era si cu carnati ... o sa incerc si eu.deocamdata am facut cornulete cu dulceata ,o minune,mai ca ne-am batut pe cornuri, felicitari....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mai multe variante de tochitura, dar poti adauga carnati si in varianta mea, daca sotului ii place asa. Pana la urma, trebuie sa adaptam retetele in functie de gusturile noastre, nu gusturile in functie de retete :) Eu fiind chiar de la mare, sunt sanse mari ca tochitura mea sa-i fie pe plac sotului.

      Ștergere
  13. Buna rau....am facut si eu duminica , eu pun si o bucata de carne afumata ....si e f adevarat...da dependenta. Multumesc mult pentru ca ma ajuti mereu cand am nevoie de inspiratie .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, sper sa te fac sa scapi de dependenta de tochitura determinandu-te sa devii dependenta de o alta reteta :) E o metoda mult mai placuta decat internarea intr-o clinica, nu?

      Ștergere
  14. mi-ar fi placut si mie un barbat la cratita, dar in lipsa acestuia ma bucur de barbatlacratita :)))
    buna rau !!!
    acum am terminat-o de preparat. sincer, este delicioasa.
    multumesc,
    tot nico

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, nu stiu daca sa ma simt magulit sau nu... pentru ca ma uit si la partea mai putin plina a paharului, putand interpreta ca te multumesti cu mine strict datorita faptului ca nu gasesti exact ceea ce-ti doresti :P
      Stiind cat de buna este tochitura de porc, mi-e totusi mai usor sa vad partea plina a paharului :D Cu placere, Nico!

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)