Escalop de porc cu ciuperci

Escalop de porc cu ciuperci reteta
Ingrediente reteta Escalop de porc cu ciuperci:
  • 2 cotlete de porc
  • 250 g ciuperci
  • 100 g rosii cubulete
  • 1/2 pahar vin (100 ml)
  • un pahar apa (200 ml)
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • o ceapa
  • o legatura patrunjel
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita boia dulce
  • sare, piper si (optional) vegeta
Escalop de porc cu ciuperci ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei
Cel mai bun escalop de porc cu ciuperci mi se pare cel preparat cu unt, insa se poate folosi si ulei fara nicio problema. Punem untul la topit intr-o tigaie si adaugam cotletele de porc sarate, piperate si date prin faina. Le tinem cateva minute la foc mediu, atat cat sa se rumeneasca pe ambele parti. Pentru a ramane suculente, in momentul in care le intoarcem pe partea cealalta, trebuie sa avem grija sa nu intepam cotletele escalopului cu furculita. Dupa ce acestea s-au rumenit putin, le scoatem pe o fafurie iar in locul lor punem ceapa tocata. O calim cateva minute, apoi adaugam doua linguri de faina si amestecam energic pentru a evita formarea cocoloaselor. Sosul astfel format il subtiem cu un pahar de apa si adaugam ciupercile tocate nu foarte marunt. Lasam sosul escalopului la foc mediu aproximativ un sfert de ora. Eu am folosit niste bureti si a trebuit sa-i fierb mai mult, insa nu trebuie scapat din vedere faptul ca ciupercile champignon sunt gata mai repede. Dupa ce au fiert ciupercile, vom pune o jumatate de pahar de vin, o lingurita de boia dulce, una de cimbru si 100 g de rosii cubulete, apoi lasam la foc cam cinci minute. Dupa aceea adaugam si cotletele de porc si mai tinem escalopul de porc cu ciuperci la foc mic in jur de cinci-zece minute, atat cat sa se intrepatrunda gusturile. Cand este gata, il servim asezonat cu patrunjel. Escalopul de porc cu ciuperci se mai poate condimenta cu usturoi si foi de dafin, dar eu am ales sa nu le folosesc.
Escalop de porc cu ciuperci reteta
Escalop de porc cu ciuperci reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu carne de porc!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

13 comentarii:

  1. In reteta pun neaparat si vegeta deoarece majoritatea oamenilor au ajuns s-o considere obligatorie. Evident, fiecare decide daca foloseste sau nu. Poate am si ajuns un pic dependent de potentiatorii de aroma :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent arata , superba prezentarea. Cu vegeta eu te inteleg foarte bine ca am folosit-o multa vreme si simti ca "lipseste " cumva. Acum o prepar eu de casa din legume mixate cu sare, verdeturi si ulei de masline

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, ce bine-ar fi daca toata lumea ar percepe prezentarea mea la fel ca tine :) Inca n-am ajuns sa-mi prepar vegeta de casa, dar cred ca nu mai am mult :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta ca vei ajunge sa prepari si vegeta de casa, personal am simtit cum se imbunatateste gustul preparatelor de cand am folosit mixurile de legume facute de mine, verdeata proaspata de la ghivece in loc de plantele uscate sau congelate ....Oricum ai niste retete superbe si ma bucur ca am descoperit blogul, mult succesc pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Silvia, nu ma mai lauda atat pentru ca sigur mi se va urca la cap :D. Deja am lasat-o mai moale cu bucataria din cauza timpului frumos :))Cred ca voi prepara si vegeta de casa pana la urma, am observat un lucru interesant: cu cat imi reusesc mai multe retete, cu atat parca imi place din ce in ce mai mult sa gatesc :)

    RăspundețiȘtergere
  6. daca Sylvia te-a laudat...atunci chiar gatesti bine.....si imi place si mie la nebunie escalopul asta....

    RăspundețiȘtergere
  7. :) Ela, sa stii ca toate laudele voastre ma fac sa incerc sa fiu si mai bun in ceea ce fac. Dar sa stii ca mai dau si rateuri cateodata, doar ca nu le postez pe blog :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Am incercat si eu reteta, am folosit pulpa de porc, dar carnea nu a fost deloc frageda, chiar ma luptam cu ea. :( Unde am gresit? Ce pot face pe viitor?
    In rest a fost ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe viitor eu ti-as recomanda sa folosesti cotlet de porc, nu pulpa. Intre ele este o diferenta destul de mare, trebuia macar sa fi batut putin pulpa inainte, pentru a o fragezi putin.

      Ștergere
  9. Asa fac si eu 'escalopul'. Nici eu nu pun usturoi. Cat despre vegeta, incearca si renunta la ea ,poate-ti spune Silvia cum o prepara .
    Da , carnea trebuie batuta ! Bun sfat ai primit " anonim" .
    Felicitari !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt cel mai mare fan al vegetei, o folosesc cu moderatie :) Deocamdata sunt prea comod pentru a o prepara in casa, dar cine stie...

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)