Chifle cu busuioc şi pătrunjel

-Chifle-cu-busuioc-si-patrunjel-01
Ingrediente reteta Chifle cu busuioc si patrunjel:
  • 2 linguri busuioc
  • 2 linguri patrunjel
  • 4 cani faina
  • o cana apa
  • 2 linguri unt sau margarina
  • un cub drojdie
  • o lingurita zahar
  • o lingura sare
-Chifle-cu-busuioc-si-patrunjel-02
Modul de preparare a retetei
De ceva timp m-am obisnuit sa-mi cumpar chifle in locul painii normale. Cum eu ma trezesc mai tarziu decat restul lumii iar chiflele sunt foarte apreciate, deseori mi se intampla sa nu mai gasesc nicio chifla. Am patit-o si astazi, asa ca m-am hotarat sa iau soarta in propriile maini :D si sa-mi fac singur chiflele. Si nu orice chifle, ci chifle cu busuioc si patrunjel! ;)
Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam zaharul si sarea. Punem busuiocul, patrunjelul si untul la temperatura camerei. Amestecam ingredientele aluatului pentru chifle pana cand imprastiem untul.
Adaugam treptat faina si amestecam pana cand obtinem un aluat asemanator cu aluatul de paine. Framantam putin aluatul chiflelor, apoi il acoperim si il lasam la crescut intr-un loc caldut. Dupa ce trec circa 20-25 minute, incepem sa modelam chiflele.
Ne ungem palmele cu ulei si facem bilute de marimea unui ou. Obtinem 11 chifle pe care le punem in tava, le ungem cu ulei si le lasam la crescut inca zece minute. Intre timp incingem cuptorul, iar dupa ce trec cele zece minute, introducem chiflele in cuptor si le tinem 25 minute la 250 grade C.
-Chifle-cu-busuioc-si-patrunjel-12

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de paine!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

13 comentarii:

  1. Wow........cat de bine arata si cat de bune trebuie sa fie..........combinatia de patrunjel cu busuioc este una care mie imi place tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte "artistic",curiozitatea ma impinge sa musc putin din ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata extraordinar! felicitari!
    PS. Si sotul meu face uneori paine in casa, iar de sarbatori cozonaci.
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur sa vad ca va plac chiflele. De cozonaci parca n-am suficient "curaj" sa ma apuc :D

    RăspundețiȘtergere
  5. De la chifle la cozonaci pasul e mic.Frumoase chiflele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am ramas fara paine astazi si de lene nu ma duc sa cumpar :(
    E ocazia perfecta sa iti incerc chiflele......revin mai tarziu cu impresii :)
    O zii frumoasa iti doresc in continuare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Deci nu sunt singurul amator de chifle comod... Week-end placut si spor la framantat!

      Ștergere
  7. Le-am facut dar......
    Au iesit foarte tari :((,aluatul in sine era unul foarte tare,abia am reusit sa il framant.A trebuit sa mai adaug putina apa.
    Iar dupa 10 min la 250 grade...erau aproape arse :(
    Partea buna e mirosul ce s-a facut in casa in timp se se faceau in cuptor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi, mirosul nu cred ca este suficient. Ma gandesc ca poate a fost ceva in neregula cu drojdia, altfel aluatul n-ar mai fi fost tare (pentru ca ar fi crescut si ar fi devenit moale/pufos).
      Asta cu 10 minute la 250 grade iti dai seama ca este mai mult orientativa, fiecare cuptor coace in felul lui...

      Ștergere
  8. Drojdia a fost ok,l-am lasat 15 min in cuptor(am optiune de dospire)s-a spumat frumos.La fel a crescut si aluatul dupa 30 min.
    Parerea mea e k toate cuptoarele coc la fel la 250 grade(mai ales cele electrice):P
    Oricum nu renunt eu asa usor,voi mai incerca.
    Au fost f bune la gust, doar k erau prea tari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca nu renunti usor :) Si eu fac la fel, asa ca o tin pe-a mea in legatura cu felul in care coc cuptoarele :) Numai daca te gandesti ca acestea au vechimi diferite si producatori diferiti. E ca si cum am zice ca Dacia 1300 merge la fel ca Logan-ul la 130 km/h :P
      Eu niciodata nu coc ceva bazandu-ma doar pe timp si temperatura (ca si cum as incalzi un semipreparat la cuptorul cu microunde), ci verific mereu, ba chiar programez cuptorul sa ma anunte la anumite intervale de timp.

      Ștergere
  9. Vai, Robert, am dat peste reteta asta; ce fotografii...m-a luat cu lesin de pofta!! Am facut deja aluatul, e la dospit ;) am pus ulei de masline in loc de unt, ca nu mai era timp sa astept dupa el sa devina "la temperatura camerei", si am pus si o mana de mix de seminte;.. trec cu vederea ca am ciopartit busuiocul din gradina, dupa ce ca sunt doar doua fire, si avea fiecare cate 3-4 frunzulite, si-mi era atat de drag....da' asta este, nu am rezistat; sa vedem ce-o iesi :)
    Si am 4kg pe care le-am tot strans peste iarna, le-am transformat in sunculita :), cum o sa reusesc sa scap de ele?! Cu siguranta nu frunzarind blogul tau!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)