Batoane de peşte cu susan

Batoane de peste cu susan reteta
Ingrediente reteta Batoane de peste cu susan:
  • 2 fileuri de peste
  • 100 g susan
  • un ou
  • 100 g faina
  • ulei pentru prajit
  • o lingura condimente pentru peste (sau doar sare si piper)
Batoane de peste cu susan ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Se poate poate folosi la aceasta reteta absolut orice peste ne place, fie el proaspat sau congelat - este nevoie doar sa-i inlaturam cu atentie toate oasele (sau sa-l cumparam deja filetat). Spalam fileurile de peste, le scurgem bine de apa si le condimentam pe amandoua partile cu sare si piper macinat. Asteptam in jur de o jumatate de ora, cat sa intre aromele condimentelor in carnea de peste si apoi taiem suvite pe lungime (cam de grosimea unui deget). Tavalim batoanele de peste prin faina, apoi prin oul batut si la sfarsit prin semintele de susan. Pestele "mananca" destul de mult susan, asa ca n-ar strica sa avem o mica rezerva la indemana (zic asta deoarece eu am ramas fara susan la ultimele trei batoane de peste). Inainte de a ne apuca de prajit batoanele de peste vom pregati farfuria in care le vom pune dupa prajire. Nu e nevoie de cine stie ce pregatire, trebuie doar sa tapetam farfuria cu servetele si sa o asezam cat mai la indemana - procedam astfel pentru a absorbi surplusul de ulei din batoanele de peste . Punem tigaia cu ulei la incins pe aragaz, asteptam pana cand uleiul este bine incins si apoi prajim vreme de cateva minute batoanele de peste pe fiecare parte (pana cand vor capata o culoare aurie). Cam asta este, mai adaug doar faptul ca aceste batoane sunt foarte bune si reci, a doua zi. O parte dintre aceste batoane de peste eu le-am mancat mai tarziu cu un sos de usturoi cu smantana, mi s-a parut o combinatie destul de reusita.
Batoane de peste cu susan reteta
Batoane de peste cu susan reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu peste!
Pofta buna

9 comentarii:

  1. :)) Buna seara Doamna Ela! V-am pregatit o masa cu vedere la mare, sper sa va placa batoanele de peste cu susan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uoooooooff si mie nu-mi place pestele,credeam sa gasesc ceva pe gustul meu de mofturoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si La Multi Ani de ziua Romaniei !

    RăspundețiȘtergere
  4. Le-am facut azi, au iesit foarte bune.
    Multumesc de reteta.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu placere si la mai multe retete reusite! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc! Cautam un pane mai special si nici n-aveam pesmet in casa... Dar susan am, asa ca e la fix reteta asta, o sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere