Sos de usturoi cu smântână

Sos de usturoi cu smantana reteta
Acest sos de usturoi cu smantana este un sos care se prepara foarte rapid si la care eu apelez deseori, in special atunci cand nu am timpul (sau uneori cheful) necesar prepararii unei garnituri la mancare.
Ingrediente reteta Sos de usturoi cu smantana:
  • 200 ml smantana
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • un praf de sare
Sos de usturoi cu smantana ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Se zdrobeste usturoiul si se freaca cu o lingurita de ulei si un praf de sare pana se leaga (devine mai cremos) si culoarea devine mai alba. Se pune usturoiul, smantana si mararul tocat intr-un vas si se amesteca bine. Optional, in acest sos de usturoi cu smantana se poate pune si o lingurita de zeama de lamaie pentru a mai taia putin din greata sosului.
Pentru retetele de mancare prajite (care contin mult ulei) este indicat sa inlocuim smantana cu iaurt deoarece sosul va parea prea gras. Acest sos de usturoi cu smantana este ideal pentru retetele de mancare preparate la gratar sau cuptor. Chiar in prima poza a acestei retete sosul este pe pus pe un chefal la cuptor. Daca v-ati plictisit de monotonia omniprezentului mujdei de usturoi, puteti incerca ceva diferit.
Sos de usturoi cu smantana reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alta reteta de sos!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

17 comentarii:

  1. incearca o data sa nu pui marar dar in schimb sa pui nuca macinata si o jumatate de lingurita de zahar. ii taie foarte mult din iutime.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabi, am sa incerc si cu nuca. Dar mie-mi place cat mai iute, sa simt ca mananc usturoi. Daca tot voi "suferi" toata ziua din cauza lui, macar sa-l simt cum trebuie :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie să suferi , deoarece nu trebuie decât să scoţi miezul (inima) de la fiecare căţel de usturoi, şi după aceea pregăteştel cum vrei, nu vei avea arsuri, sau gust rău în gură, POFTĂ BUNĂ!

      Ștergere
  3. cunosc:))). sotul imi zice (usor iritat): iar ai pus zahar?:)). dar cu nuca macinata iti garantez ca face toti banii;)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Si eu mai pun uneori zahar in mancare, dar nu prea spun asta pt ca am vazut ca marea majoritate nu vad cu ochi buni ideea. Am sa incerc sa pun nuca macinata, acum deja m-ai facut curios :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaaa, pun mereu si in sosuri la paste, cel putin in cel cu ton, nici nu concep sa lipseasca zaharul. Ei...ce-ti pasa tie cine agreaza au ba ideea, ca doar tu mananci:P.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt cel care mananc, dar vreau ca reteta sa para atractiva si pentru cei care ma citesc. Daca as vedea ca nu ma mai citeste nimeni, nu m-as mai ocupa de blog cu aceeasi pasiune :P Ce farmec are sa vorbesti singur?!? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu citesc atit retetele, cit si comentariile; si eu adaug zahar in anumite mincaruri precum si sare la prajituri, sunt mai gustoase!

      Ștergere
  7. heyy:D nu am mai fost de mult pe aici. eu mai pun la sosul asta putin mustar, tocmai azi am facut.. si uneori si cativa castraveciori murati, taiati marunt:D:D sa incerci ca e foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  8. :) eu tot postez retete aici, sperand sa revii :D Sosul de usturoi cu smantana cred ca merge foarte bine cu castraveciorii murati, am sa incerc. Cu mustarul nu stiu ce sa zic, asta pentru ca nu ma prea omor dupa el...

    RăspundețiȘtergere
  9. hehe am avut ft multa treaba;))) sa incerci si cu mustar ai sa veezi:D:D e bun tare

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte asemanator cu asta (si poate mai bun, dupa gust si la ce il folosim) este mujdeiul cu smantana: se amesteca usturoi trecut prin presa treptat cu ulei, iar la sfarsit peste mujdeiul facut se pune smantana si se amesteca in continuare.
    Ca ingrediente: 1 catel, 10 linguri de ulei (sau cat "cuprinde"), 1 cutie mica smantana napolact

    RăspundețiȘtergere
  11. Merge incercat, dar sper ca am voie sa folosesc orice marca de smantana am la indemana, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  12. am facut si eu, dar am pus un pic de zahar si mi-a parut rau. are dreptate cezar sa nui placa, gabi! eu zic ca daca vrei sa -i mai taie din iutime pui mai putin usturoi..hehe..stiu eu ce stiu..

    RăspundețiȘtergere
  13. Hallo .De un timp bun citesc cu placere aceste rezete minunate.Am si incercat o parte din ele si au iesit minunat.
    Totusi cu acest zahar in mancare,precum in Germania,nu spun ca nu este gustoasa mancarea , dar glicemia se ridica.Mai ales ca in toate avem zahar -paine,lapte...In retetele vechi se punea zahar numai la produse de patiserie acum moder..peste tot,spre bucuria doctorilor si industriei de medicamente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hallo!! La cate chimicale contin in ziua de azi toate alimentele pe care le mancam, eu aproape ca deja am ajuns sa vad zaharul ca pe ceva sanatos :) Bineinteles, nu este bine sa exageram...
      Ma bucur sa aud ca retetele mele sunt bine primite si in Germania, sper ca toate sa iasa la fel de bine precum cele deja incercate.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)