- un piept de pui dezosat
- un cubulet de unt pentru prajit (sau ulei)
- sare si piper
- pentru marinada
- 1/2 lamaie
- un catel de usturoi
- o lingura miere (sau zahar)
- o lingurita busuioc (sau o mirodenie similara)
- o lingurita boia ardei (iute sau dulce)
Daca este pur si simplu prajit in tigaie, in general pieptul de pui prajit este destul de uscat si fara gust. Dar pieptul de pui marinat inainte se va transforma spectaculos, devenind o friptura savuroasa - carnea este mult mai frageda si gustoasa (reteta este foarte simpla, doar ca, inainte de a-l praji, trebuie sa asteptam 2-3 ore dupa pieptul de pui marinat). Prepararea marinadei pieptului de pui. Punem intr-un vas zeama unei jumatati de lamaie, coaja acesteia data pe razatoare, un catel de usturoi dat pe razatoarea mica (sau zdrobit), o lingurita de boia de ardei (dulce sau iute, dupa gust), o lingurita de busuioc (il putem inlocui cu orice ne place), o lingura de miere (sau zahar, daca nu avem) si amestecam bine totul. Eu am pus o jumatate de lamaie, dar trebuie sa avertizez asupra faptului ca pieptul de pui marinat astfel va iesi destul de acrisor pentru gusturile unora - deci, daca nu ne atrage ideea, putem folosi mai putina zeama de lamaie. Pregatim pieptul de pui pentru a fi introdus in marinada, adica il impartim in doua bucati aproximativ egale, il intepam din loc in loc cu varful cutitului si presaram sare si piper pe ambele parti ale pieptului de pui (putem taia aceste bucati si pe grosime, situatie in care, devenind mult mai subtiri, se vor marina mai repede). Introducem bucatile de piept de pui in marinada rezultata (putem folosi un vas sau chiar o punga de plastic) si il tinem in frigider vreme de cateva ore (recomandarea mea este sa-l tinem la marinat minim o ora). Dupa ce consideram ca pieptul de pui s-a marinat suficient, il scurge putin de marinada si il perpelim in unt incins, pe ambele parti (la foc mediu), pana cand carnea capata o culoare maronie (la o adica, putem folosi si ulei pentru prajit). Pieptul de pui marinat in lamaie poate fi prajit si intr-o tigaie grill sau merge pus pe gratar.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu piept de pui!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
pieptul de pui ramane placerea mea in "domeniul" carne:)
RăspundețiȘtergereSi eu folosesc destul de mult pieptul de pui in retetele mele, mai ales dupa ce am descoperit marinata. Inainte mi se parea fad si atos :)
RăspundețiȘtergereFelicitari ! Aveti niste retete care merita incercate cat de curand ! V-am adaugat in lista mea de bloguri !
RăspundețiȘtergereMultumesc mult si sper ca retetele sa se ridice la inaltimea asteptarilor :)
RăspundețiȘtergeream incercat si eu reteta si mi-a iesit o bunatate :D imi place mult!
RăspundețiȘtergereMi-ai adus aminte de reteta asta, chiar n-o mai facusem de foarte mult timp. Piept de pui am acasa, deci maine trebuie sa imi cumpar o lamaie :D
RăspundețiȘtergereBuna Robert,
RăspundețiȘtergereAm facut aceasta reteta de 4 ori (consecutiv) si tot nu ne-am saturat de ea. Cea mai buna a iesit cand am lasat puiul la marinat o noapte (la frigider). Eu am folosit pulpe de pui dezosate, fara piele. E super gustoasa. Mersi. Next.
Alina.
Buna Alina, eu chiar nu-mi amintesc sa fi facut o reteta de 4 ori consecutiv :) V-a placut, nu gluma... Ar fi bine sa lasam puiul la marinat peste noapte, insa de obicei n-avem rabdare :))
ȘtergereAh, am uitat sa spun ca eu le-am facut la cuptor si la abur, dar tot gustoase au fost. De fapt tot gustul il da sosul marinat.
RăspundețiȘtergeretot Alina :)
Acum am vazut si cel de-al doilea comentariu :) Tu ai contrabalansat cuptorul si aburul folosind pulpe in locul pieptului de pui (care e mai fad), asa ca rezultatul cred ca a fost cam acelasi.
ȘtergereDin cite stiam, nu se pune sare la marinade.
RăspundețiȘtergereN-am pus sarea in marinada propriu-zisa, doar am sarat carnea atunci cand am piperat-o. Poate o fi regula asta la marinade, insa eu am impresia ca friptura nu e friptura fara putina sare :)
Ștergere