Pui cu smântână şi ciuperci

-pui-cu-smantana-si-ciuperci-01
Ingrediente reteta Pui cu smantana si ciuperci:
  • un piept de pui dezosat
  • 100 ml smantana
  • 6 ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita condimente pui
  • un cubulet unt
  • sare si piper
-pui-cu-smantana-si-ciuperci-02
Modul de preparare a retetei
Spalam pieptul de pui si il portionam. Amestecam cele doua linguri de ulei cu lingurita de condiment de pui si intindem compozitia formata peste bucatile de pui. Lasam puiul condimentat pentru cateva zeci de minute in frigider (cu cat lasam carnea de pui mai mult la marinat, cu atat aceasta va fi mai frageda si mai gustoasa).
Incingem un grill sau o tigaie teflonata si punem bucatile de pui la prajit. Nu e nevoie sa punem ulei in vasul in care le frigem deoarece marianata este cu ulei. Tinem la foc mediu bucatile de pui aproximativ zece minute, apoi incercam sa le pastram calde pana cand preparam sosul de smantana si ciuperci.
Dupa ce am spalat cipercile, le tocam marunt si le punem in untul incins. Tinem ciupercile la calit la foc mediu cinci-zece minute. Nu adaugam apa, ci le lasam sa se caleasca in unt si in sucul propriu. Adaugam smantana atunci cand s-au inmuiat ciupercile si amestecam. Este bine ca atunci cand adaugam smantana sa luam vasul de pe foc sau sa dam focul la minim, asta pentru a nu avea surpriza de a ni se branzi smanatana.
Lasam sa dea intr-un clocot, la foc mic, apoi luam sosul de pe foc. Daca ni se pare ca sosul este prea subtire, putem adauga putina faina si mai lasam cateva minute la foc. Atunci cand este gata sosul de smantana si ciuperci putem fie sa punem carnea peste sos si sa le mai lasam sa fiarba impreuna doua-trei minute, fie sa punem o portie de friptura de pui in farfurie si sa turnam deasupra cateva linguri de sos - eu am apelat la ultima varianta.
-pui-cu-smantana-si-ciuperci-12
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu carne!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

39 de comentarii:

  1. una dintre retetele mele preferate....pot sa vin la tine la masa????

    RăspundeţiȘtergere
  2. Imi placeeeeeee,dar pentru ca ai deja o invitata la masa,ma abtin.

    RăspundeţiȘtergere
  3. :) Toata lumea este invitata, am destul pui cu smantana si ciuperci.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Mi-am notat deja 5 retele..Mama mama...ce bunatati o sa pregatesc de sarbatori:))

    RăspundeţiȘtergere
  5. :)) Inseamna ca de sarbatori vei petrece mult timp in bucatarie. Spor la gatit si sper sa revii si dupa ce trec sarbatorile ;)

    RăspundeţiȘtergere
  6. cateva zeci de minute? :-?

    RăspundeţiȘtergere
  7. :)) Mda, acum vad si eu ca suna cam aiurea... Lasam puiul la marinat 20-30 minute, e mai bine asa? :P

    RăspundeţiȘtergere
  8. suuuuper buuuun!!!! mi-am bagat un pic nasul in ingrediente... pentru sos am taiat f f subtire o jumatate de ardei kapia, iar la pui i-am pus un strop de vin alb si l-am lasat la marinat cca 30 min... a iesit o nebunie de arome...

    RăspundeţiȘtergere
  9. Eu cred ca n-aveam vin prin casa atunci cand am pus pieptul de pui la marinat :)) Apreciez faptul ca nu ti-e frica sa improvizezi.

    RăspundeţiȘtergere
  10. pai dk vin atatea fete frumoase la tine la masa ..Vin si eu ..E loc?? :) :) Acum serios ..Maine ,duminica,e randul meu sa gatesc .Asa imi alint eu nevasta ;) O duminica la 6 luni :)) Am ales reteta ta ..Sper "s-o dau pe spate" Si la propriu si la figurat ;) :)..Mersi de idei ..Aira si tie ..cu vinul ..

    RăspundeţiȘtergere
  11. :) Sebi, loc s-ar gasi. Dar tare ma tem ca va fi nevoie de doua locuri, sotia ta nu cred ca va vrea sa te scape prea mult din ochi, dupa ce va gusta maine din puiul cu smantana si ciuperci :))
    Sa stii ca pe blog am foarte multe retete simple, asa ca ai putea sa-ti alinti nevasta mult mai des. Si asta doar cu un minim de efort :D - iar cu unele garantat o vei da pe spate ;)

    RăspundeţiȘtergere
  12. buna, oare iese la fel de bun daca pun copanele dezosate in loc de piept de pui? sotului meu nu prea ii place pieptul..e la fel de bun daca il reincalzesc? multumesc de retete..sunt f bune si mai ales imi place decorul din farfurii,( mai putin la tochitura..:P)katia

    RăspundeţiȘtergere
  13. Katia, sunt sanse ca reteta sa fie chiar mai buna cu pulpe de pui :) Insa nu cred ca puiul va mai fi chiar la fel reincazit, acum asta mai depinde de cat de mofturosi sau infometati suntem :P
    Sunt de acord cu tine in legatura cu tochitura. Este una dintre primele mele retete, pe atunci eram mult mai atent la prepararea retetei decat la fotografiat. Si totusi, poza respectiva a fost aleasa pentru a-mi reprezenta blogul pe un anumit site culinar :)

    RăspundeţiȘtergere
  14. nu am zis ca e urata poza, era vb de decor..mie imi place sa nu aiba "patul" ala de mamaliga decat daca o fac la cuptor unde si asa pun ouale crude si e nevoie de baza aia..mare,dar asa parca as zice ca e prea multa. dar in rest numai felicitari pt retete, intru des sa ma inspir din cate ceva.

    RăspundeţiȘtergere
  15. buna,eu nu am inteles unde pui ciupercile in untul incins in tigaie sau in castron???

    RăspundeţiȘtergere
  16. Buna, nu stiu daca glumesti sau nu, dar daca explicatiile mele nu sunt suficiente, ma gandeam ca pozele retetei sunt destul de clare :)
    Deci am folosit un castron, o tigaie si o cratita:
    - in castron am tinut puiul la marinat;
    - in tigaie am prajit apoi puiul (fara a pune unt sau ulei);
    - in cratita am calit ciupercile (cu un cubulet de unt) si apoi am pus smantana.

    RăspundeţiȘtergere
  17. multumesc,asta nu am inteles eu unde ati clait ciupercile

    RăspundeţiȘtergere
  18. chiar o sa incerc de revelion aceasta reteta.o so fac cu mult drag,va iesit o minunatie.

    RăspundeţiȘtergere
  19. Cu placere, sper ca reteta sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Si poti sa ma tutuiesti, n-are niciun rost sa ne formalizam pe un blog culinar :)

    RăspundeţiȘtergere
  20. ma bucur mult ca am dat de blogul tau.nu am experienta in ce priveste gatitul,dar tu ai un fel simplu de-a ne prezenta retetele,incat acum am impresia ca pot gati orice :)).. sunt deja la a-4a reteta de-a ta:))pt azi mi-am facut un meniu.multumesc;)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Sa stii ca si eu ma bucur la fel de mult ca si tine, e destul de placut sa vezi ca cineva apreciaza ceea ce faci.
      Sunt peste 230 retete pe blog, deci ar mai fi destule de incercat :)) Sa inteleg ca puiul cu smantana si ciuperci face parte din meniul de azi?

      Ștergere
  21. puiul cu ciuperci si smantana face parte din meniul de azi, cred ca va fi ff bun. merci

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna alegere! :) Daca ai timp, sa-mi zici cum ti s-a parut. La o adica, accept chiar si sugestii...

      Ștergere
  22. Mai, Barbatlacratita stii de ce imi place mie de tine? Pt. ca mi+ai dat pontul cu focul mic la adaugarea smantanei. de fiecar data mise banzea si ma enervam. a cat de mult imi place mancarea asta nu+mi iesea niciodata. acum mi+a iesit perfect. ma pun de+o mamaliguta si gata masa pe seara asta. merci !

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, ma bucur ca reteta mea ti-a fost de folos. Sunt mici amanunte care de fapt conteaza foarte mult, am observat ca multi scriu retetele ca si cum toti am fi maestri bucatari si ar trebui sa stim toate lucrurile astea :)

      Ștergere
  23. chiar azi am facut reteta super gustos toate bune... dar in loc de 6 ciuperci am pus 12 si smantana vreo 250 gr, si asa sosul a iesit putin, deci recomand sa dublezi ciupercile si smantana in reteta

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru recomandare. Eu am gandit reteta astfel: pieptul de pui joaca rolul principal, iar sosul de smantana si ciuperci vine doar pentru a-l pune mai bine in valoare si a-l face sa nu mai fie atat de fad. Intr-adevar, sosul este foarte gustos si mie imi place sa-l mananc chiar si fara pui, insa aici totul tine de preferintele fiecaruia, iar reteta poate fi adaptata (cu multa usurinta!) acestor preferinte... :)

      Ștergere
  24. vreau si eu sa postez o reteta de pui funghi







    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa postezi reteta de pui, nu era nevoie sa-mi ceri permisiunea :) Mai ales ca uneori imi ia ceva timp pana apuc sa citesc toate mesajele primite...

      Ștergere
  25. Mi-am bagat si eu nasul pe website pentru pui shanghai dar apreciind modul de explicare simplist si fiind tanara incepatoare in ale gatitului, am salvat inca vreo doua trei retete pentru saptamana asta. Chiar e apreciat ce faci! Explici gatitul pe intelesul tuturor, iar ce iti place sa gatesti pica pe ce imi place sa mananc. :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Diana, deci de la pui shanghai ai ajuns pana la urma la un pui mai de-al nostru. Sper ca retetele de pe website-ul meu sa te ajute sa poti zice ca ai ramas tot tanara, insa nu si incepatoare in ale gatitului ;)

      Ștergere
  26. Reteta mea preferata!!! Spor la gatit in continuare!!

    RăspundeţiȘtergere
  27. f bun si asa . eu fac 2 retete asemanatoare . una din ele pun bacatile de piept in compoziție iar cealata o fac pieptul la gratar si asez asa: piept de pui ,cașcaval,sunca,cascaval si dau la cuptorul cu microunde apoi adaug sosul de smantana cu ciuperci si cartofi la cuptor.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, ma numar printre cei a caror bucatarie nu beneficiaza si de un cuptor cu microunde, deci nu pot spune ca am incercat si varianta asta a retetei. Insa pare foarte simplu de preparat, mersi pentru idee!

      Ștergere
  28. Am incercat si a iesit suuuppeerrr! Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, ma bucur ca ti-a placut rezultatul retetei.

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails