Salată de pui şi porumb

Salata de pui si porumb reteta
Ingrediente reteta Salata de pui si porumb:
  • un piept de pui
  • 2 cutii porumb (in total 700 g)
  • un borcan castraveciori in otet
  • un borcan maioneza
  • o legatura marar
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
Salata de pui si porumb ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Fierbem pieptul de pui aproximativ o jumatate de ora in apa cu sare, apoi il dezosam, il taiem bucatele mici si il punem intr-un vas mai mare. Tocam castraveciorii, ceapa si usturoiul si le punem alaturi de bucatelele de pui.
Dupa ce taiem castraveciorii, acestia vor trebui storsi putin cu mana inainte de a-i adauga in salata de pui si porumb, pentru ca sunt foarte zemosi si riscam sa ne taie maioneza. Desfacem cutiile de porumb, le scurgem bine de zeama si punem porumbul in salata de pui.
Dupa aceea ne mai ramane de pus doar maioneza si mararul tocat marunt si vom obtine o salata foarte usor de preparat si foarte satioasa. Amestecam toate ingredientele salatei de pui si porumb si punem sare si piper dupa gust. Mi-am preparat singur maioneza pentru aceasta salata de pui, cu un simplu click pe link-ul ingrosat cei interesati pot ajunge imediat la reteta rapida de maioneza de casa.
Salata de pui si porumb reteta
Salata de pui si porumb reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

25 de comentarii:

  1. Reteta aceasta e superba,am facut-o de mai multe ori.
    In varianta pe care-o stiam eu, erau si niste ciuperci, castravetii lipseau iar maioneza se facea in casa adaugandu-se la sfarsit multa lamaie.
    Dar intr-o zi am sa incerc si varianta ta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Maioneza nu cumpar niciodata, daca recitesti reteta vei observa faptul ca la sfarsit am pus link spre reteta de maioneza. Eu fac salata de foarte multi ani, initial puneam ciuperci in locul porumbului. Fiind un tip comod, intr-o zi n-am avut ciuperci in casa asa ca am improvizat cu porumb si castraveciori in otet. De atunci o fac numai asa :)
    Improvizez destul de mult, uneori din comoditate, alteori din curiozitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. ii imagine se vede si mazare!se adauga sau ii greseala?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu se vede mazare in nicio imagine, am studiat cu atentie pozele si nu stiu unde ai reusit s-o depistezi :) Nu se pune in salata de pui si porumb.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ok!am inkurcat castravetii maruntiti cu mazarea!!!scuza!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. se pot inlokui castravetii in otet?cu cei morati?

    RăspundețiȘtergere
  7. In salata sunt buni orice fel de castraveti acri, atata timp cat sunt bine scursi dupa ce sunt taiati.

    RăspundețiȘtergere
  8. Immmm un deliciu! nu altceva!chiar acum am preparato nici nu am cuvinte!!!bravo sefului bucatar!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur sa aud ca ti-a placut salata, dar si sa aud ca m-ai facut bucatar sef :) Te mai astept ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Neaparat am sa mai revin!!!iti voi proba toate retetele!sper sa fie la fel de gustoase ca si cele care deja le-am preparat!!!pe curind!!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut Robert.Chiar acum salata este in curs de preparare :) astp sa se fiarba pieptul de pui.Imi place felul tau de a gati am incercat cateva retete de pe blogul tau si sunt chiar foarte bune.Bafta in continuare la gatit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Cosmin! Iti reintorc urarea, vei avea nevoie de ea pentru ca sper sa continui sa testezi retetele mele :)

      Ștergere
  12. cred ca am sa incerc aceasta salata ca dupa parerea mea aici merge perfect si mazare si orez de ce nu si masline si morcov si gogosari in otet si cascaval...dar sigur nu marar si ustoroi in varianta mea.wow, chiar ma uitam sa vad o salata de orez, dar .. nui.
    katia (eu si pretioasele mele retete:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu mi-am dat seama ca n-am postat nicio salata cu orez... Bine ca m-ai atentionat, voi incerca sa remediez problema cat de curand :))

      Ștergere
  13. Este una dintre salatele mele preferate. Dar am vazut ca trece cam neobservata, ar trebui s-o popularizez mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  14. o minunatie de salata...prea buna...eu nu am pus usturoi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As putea zice ca n-ai pierdut mare lucru. Sau as putea zice ca nici nu stii ce-ai pierdut. Hmmm.... nu vei afla varianta corecta decat daca vei gusta aceasta salata si cu usturoi :))

      Ștergere
  15. Buna! Imi pare bine ca am descoperit acest loc. Deja am incercat trei retete, una din ele este salata aceasta si e f buna, ne-a placut mult :). Felicitari pt site si retete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Multumesc si sper sa-ti placa la fel de mult si celelalte retete.

      Ștergere
  16. Buna! Acum am gasit blogul tau si sunt foarte interesata de mutle retete. Ce m-ar interesa in mod special e urmatorul lucru: cu ce poti inlocui maioneza? Eventual ceva si fara mustar :)))). Sunt doua elemente care mie personal imi displac. Astept cu interes raspunsul tau. Multumesc anticipat, Irina ii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Irina! Banuiesc ca aceasta salata de pui te intereseaza in primul rand, deci trebuie sa rezolvam problema maionezei :)) Ai putea incerca cu smantana, sau, daca smantana ti se pare prea gretoasa, ai putea-o amesteca cu iaurt.

      Ștergere
    2. buna idee, sa inlocuiesti cu iaurt, maioneza imi place, dar caloriile, bate-le vina :)))...

      Ștergere
    3. :)) Bata-le, da` totusi sa ne gandim si la gustul salatei de pui :P Parca iaurtul simplu e prea slab, eu as amesteca totusi iaurtul cu smantana...

      Ștergere
    4. Nu o fac ff des salata, asadar merge si cu maioneza, sau as putea sa amestec o parte maioneza cu iaurt, cum spui tu, in loc de smantana sa pun maioneza si iaurt.

      Ștergere
  17. Am facut salata si e super gustoasa.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)