Reţetă de maioneză rapidă

Maioneza rapida cu blenderul reteta
Ingrediente reteta Maioneza rapida cu blenderul:
  • 300 ml ulei
  • un ou
  • o lingura mustar dulce
  • o lingurita sare
  • o lingura zeama de lamaie
Maioneza rapida cu blenderul ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Cu ajutorul acestei retete, maioneza poate fi preparata acum extrem de usor. Aceasta reteta de maioneza rapida poate fi terminata in numai cateva minute cu ajutorul unui blender. Este important sa folosim un blender puternic (al meu este de 600W - pentru un blender de o putere mai mica nu garantez rezultatele).
Pentru aceasta maioneza rapida nu este nevoie nici macar sa fierbem oul (asa cum se procedeaza in cazul maionezei clasice), tot ceea ce avem de facut este sa punem toate ingredientele (aflate la temperatura camerei, nu scoase exact atunci din frigider) in vasul blenderului. Introducem blenderul in vas avand grija sa cuprindem in cupa sa galbenusul si mustarul, apoi pornim blenderul si nu-l miscam deloc la inceput.
Pe masura ce maioneza incepe sa se ingroase, vom roti blenderul putin, incercand sa incorporam uleiul ramas deasupra. Atunci cand tot uleiul a fost incorporat in maioneza, putem misca blenderul mai energic. Trebuie sa avem grija sa nu oprim deloc blenderul pana in momentul in care maioneza este gata.
Actualizare: Pentru cei care nu dispun de un blender, am scris si felul in care preparam eu inainte maioneza. Pentru a nu mai pierde timpul cautand printre comentariile de mai jos, am pus link direct, deci e suficient un click pe MAIONEZA ingrosata.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de sosuri!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

75 de comentarii:

  1. Chiar mă pregăteam să te combat, eu fiind cu totul împotriva maionezei de cumpărat, dar am văzut linkul la timp. :)Si ce tot îi dai cu puterea blenderului,merge şi unul mai slab, că mama şi bunica făceau maioneză cu furculiţa. E drept că le şi apucau năduşelile, da'ieşea o maioneză, de ar fi stat lipită de tavan.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Cum zice Zina, pe vremuri dadeam la "facalet" de sareau capacele! Facaletul se mai zice pe la noi la lingura de lemn :-)
    Eu am invata ca uleiul se adauga treptat, putin cate putin, dupa cum se incorporeaza in maioneza, iar ulei punem in functie de cat de groasa vrem sa fie maioneza.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Nu cumpar niciodata maioneza, in primul rand pentru ca nu e sanatoasa si nici macar n-are gust. In afara de asta, acum e atat de simplu de facut maioneza cu blenderul, incat imi ia mai putin timp s-o prepar decat sa cobor s-o cumpar de la magazinul de langa bloc.
    M-am chinuit si eu cu "facaletul" ani de zile :)
    Nu sunt absolut sigur, dar s-ar putea sa conteze puterea blenderului. Adica sunt sanse destul de mari sa se taie maioneza daca este unul mai slab, este mult ulei. Nu sunt foarte curios sa fac experimente, dar astept cu mare interes rezultatul curiosilor/curajosilor :)
    Dupa ce am preparat maioneza in acest mod de vreo cateva ori, deja ma simteam mare specialist si n-am mai dat atata importanta acestor etape de preparare. Pur si simplu am bagat blenderul in vas, fara sa cuprind galbenusul si mustarul. A fost singura data cand maioneza mi s-a taiat, a trebuit sa cobor sa mai cumpar ulei, ploua torential, magazinele erau inchise... ce sa mai, un adevarat cosmar :)
    De atunci, la prepararea maionezei respect cu sfintenie tot ceea ce am scris mai sus.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in adevar..multa vreme m-am chinuit cu lingura de lemn si de cele mai multe ori se taia(maioneza!),asa ca imi era groaza sa ma apuc de ea...cand am descoperit blenderul...e o placere...in 3 minute e gata! si sigur nu se taie!

      Ștergere
    2. Iar blenderele se ieftinesc pe zi ce trece, deci adio lingura de lemn... :D

      Ștergere
    3. eu n-am blender, dar o fac cu mixer-ul. iese fara probleme.

      Ștergere
  4. Citind si comentariile, ma regasesc total:))). cand am facut-o-n acest mod prima oara, mi s-a taiat si mi-am zis: mda, era prea frumos sa fie real:)))), dar apoi am repetat-o si fac de cel putin doua ori pe saptamana . de acum adio timp pierdut in bucatarie inainte de sarbatori, la preparea salatei boeuf si a chiftelutelor cu maioneza.

    RăspundeţiȘtergere
  5. :)) Eu am avut mare noroc, mi-a iesit din prima. Altfel, garantat nu mai incercam - parca prea era usor.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Am gresit cand am zis ca ma regasesc total, mea culpa ca nu citesc cu atentie; intelesesem ca si tu ai gresit-o prima dar nu, tu ai fost specialist la inceput si foarte sigur pe tine, dupa:)))
    ps. sambata am incercat doar cu galbenus. nu mi-a iesit:d
    am pus apoi un ou intreg si am reparat-o.

    RăspundeţiȘtergere
  7. :)) Mie mi s-a facut un fel de bors, n-aveam ce sa-i mai fac. Acum nu mai "improvizez" deloc, bag blenderul la turatie maxima si stau fara griji :D

    RăspundeţiȘtergere
  8. Am si eu o intrebare.Oul este crud sau fiert?eu stiu reteta clasica de maioneza si vreau sa o incerc pe aceasta.

    RăspundeţiȘtergere
  9. Oul este crud. Eu am si uitat reteta clasica de maioneza :D

    RăspundeţiȘtergere
  10. Daca ai nevoie de cantitate mai mare de maioneza ce faci?
    Te risti sa dublezi cantitatile in vasul acela?
    Te intreb caci daca tu ai curaj, imi fac si eu...

    RăspundeţiȘtergere
  11. Lavinia, eu am dublat maioneza de vreo cateva ori fara probleme. Deci poti sa faci linistita maioneza ;)

    RăspundeţiȘtergere
  12. ku parere de rau nu se primeste!!!am stricat numai ingredientele,am respectat tot!poate blenderul ii slab!?marca ii moulinex ii kostos dar rezultat zero!!!

    RăspundeţiȘtergere
  13. dati-mi un sfat! sau in kare mod mai korect se prepara!!sunt disperata...

    RăspundeţiȘtergere
  14. Nu cred ca este slab blenderul, doar verifica sa fie dat la turatia lui maxima atunci cand faci maioneza. Singurul lucru pe care trebuie neaparat sa-l faci este sa cuprinzi inca de la inceput atat oul cat si mustarul in cupa blenderului. Si, daca se poate, incearca sa nu opresti blenderul pana la sfarsitul prepararii maionezei.

    RăspundeţiȘtergere
  15. ok!voi mai incerca,dar am frica ca nu se primi,am avut in vedere blender de masa automat nu la pahar!

    RăspundeţiȘtergere
  16. se pune oul intreg? sau numai galbenusul?am incercat ambele variante si 0!!!

    RăspundeţiȘtergere
  17. cit timp se prepara fara stop?

    RăspundeţiȘtergere
  18. Offf... pai normal ca nu ti-a iesit maioneza. In imaginile mele apare un blender de mana, nu unul de masa. Se pune oul intreg si blenderul se opreste dupa cateva minute, atunci cand tot uleiul s-a incorporat in maioneza. Chiar imi pare rau ca ai stricat atatea ingrediente.

    RăspundeţiȘtergere
  19. klar!!si daca nui altfel nu se poate de preparat maioneza?pe timpuri nu erau blend...si orikum reusiau!!!dupa cum se vede nu am sanse sa fac sosul in kasa?orikum mersi mult de sfaturi!!!

    RăspundeţiȘtergere
  20. Ti-am scris si reteta de maioneza pe care o foloseam inainte sa ma "tehnologizez" :) Parca nici nu-mi vine sa cred ca pierdeam atata timp cu maioneza...

    Reteta clasica de maioneza:

    ingrediente:
    - un galbenus fiert
    - un galbenus crud
    - o lingurita mustar
    - aproximativ 400 ml ulei
    - o bucatica de cartof fiert
    - cateva picaturi de zeama de lamaie

    Pentru a diminua sansele ca maioneza sa ni se taie, putem pune si o bucatica de cartof fiert (cam de marimea unui galbenus).

    Maruntim cartoful si galbenusul fiert, punem mustarul, galbenusul crud si le amestecam bine. Apoi adaugam o lingura de ulei si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
    Dupa ce se incorporam uleiul, adaugam o alta lingura de ulei si o tinem tot asa pana ce terminam tot uleiul.
    Pe masura ce avansam, marim progresiv cantitatea de ulei pe care o turnam - altfel ne-ar lua toata ziua sa facem maioneza :) Dar este foarte important sa punem uleiul treptat.

    Cele cateva picaturi de zeama de lamaie nu le punem in maioneza inca de la inceput, ci in momentul in care aceasta se ingroasa putin.

    RăspundeţiȘtergere
  21. mersi mult!!!sper sa fie ok!!

    RăspundeţiȘtergere
  22. eu am o mica-mare problema cu OUALE... daca simt gust de ou crud... s-a terminat. exista vreo reteta de maioneza cu ou fiert??? eu cumpar maioneza din magazin si o combin cu iaurt sau smatana usoara.

    RăspundeţiȘtergere
  23. N-am auzit de vreo reteta rapida de maioneza cu blenderul in care sa se foloseasca ou fiert. Dar daca este vorba doar de gust, atunci nu cred ca ar trebui sa te deranjeze oul crud din maioneza - chiar nu-mi amintesc sa-l fi simtit vreodata. Eu am devenit dependent de aceasta maioneza, chiar mi se pare extraordinar de gustoasa. Ar trebui totusi sa o incerci...

    RăspundeţiȘtergere
  24. Eu fac maioneza tot cu lingura de lemn si pina in ziua de azi, in felul urmator:
    1 galbenus
    1 lingura (maaare) de mustar
    1/2 l (cel putin) de ulei

    La inceput, ma asigur ca am amestecat galbenusul foarte-foarte bine cu mustarul (imi place sa pun o gramada de mustar, maioneza iese mai gustoasa!).

    Dupa aceea, adaug uleiul, dar nu ma chinui sa pun putin cite putin, torn acolo cu nadejde (bine, nici nu exagerez!).

    Chiar daca imediat dupa aceea pare cam 'taiata', nu ma sperii, ci continuu sa amestec (bineinteles, intr-o singura directie mereu).

    Dupa ce portia de ulei s-a incorporat frumos, iar mai torn o portie zdravana, si tot asa pina am cita maioneza imi trebuie. La urma, storc o jumatate de lamiie. Miam-miam!!! E super-buna. Si nu-mi ia mai mult de 10 minute!

    Daca, Doamne fereste, intr-adevar maioneza se taie (nu mi s-a-ntimplat de nu-mi aduc aminte cind), o lingura de apa rece rezolva problema imediat.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu pun niciodata mustar in maioneza, ii schimba gustul, pun doar in salata sau deloc !

      Ștergere
  25. Multumesc pentru reteta, maioneza ta este mai simpla. Cred ca iti trebuie totusi ceva experienta pentru a o face in doar 10 minute. Dar ai un mare avantaj: nu mai consumi curent! :))

    RăspundeţiȘtergere
  26. Chiar daca sunt multe comentarii si probabil al meu se va pierde printre ele reteta este atat de eficienta incat vreau sa certific si eu.
    Am folosit un Braun de 300W, am pus mai mult mustar si mai multa lamaie, din ochi dar a iesit ceas. In maxim 3 minute a iesit o supermaioneza, tare, gustoasa si fara batai de cap. Oul direct de la frigider, fara nici o problema doar ca am tinut cont sa acopar cu blenderul galbenusul si am tinut nemiscat pana s-a ingrosat. Am respectat indicatiile si am fost rasplatit. Bravos barbat la cratita!

    RăspundeţiȘtergere
  27. eu fac maioneza asta rapida cum ai spuneti voi de vreo 10 ani si folosesc mixerul obisnuit.nu mi sa taiat niciodata.prima data am facuto din greseala,am uitat sa pun galbenusul fiert.si de atunci tot asa o fac

    RăspundeţiȘtergere
  28. reteta de maioneza e de pe gabriela's blog cumva? acolo am vazut-o in format video...

    RăspundeţiȘtergere
  29. Am cautat-o acum pe google si vad ca ea pune o lingurita de mustar, pe cand eu pun o lingura. Deci, daca vrei sa ma acuzi ca am luat cumva reteta de maioneza de pe vreun blog, inseamna ca am luat-o de pe altul ;) Oricum, altcineva a inventat reteta, in niciun caz eu sau ea :)

    RăspundeţiȘtergere
  30. nu e vorba de nici o acuzatie...esti de apreciat pentru hobby-ul tau...bravo!!

    RăspundeţiȘtergere
  31. Incercam sa glumesc, mi-am adus aminte ca cineva a comentat odata in legatura cu faptul ca nu eu am inventat roata, cica de fapt ar fi inventat-o o blogger-ita "concurenta" :))

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu fac aceasta maioneza fara mustar,doar cu putina zeama de lamaie(nu-mi place mustarul),iar secretul, care l-am gasit pe alt blog este sa nu faci miscari de jos in sus si invers cu blenderul,adica urci cu el usor in sus,si nu il lasi la fundul paharului cat timp functioneaza.

      Ștergere
    2. Si mie mi se pare ca maioneza este mai buna fara mustar. Dar parca nu-mi vine sa risc :) insa neaparat trebuie sa incerc varianta ta, multumesc pentru pont.

      Ștergere
  32. Eu de cand am citit acest lucru numai asa o fac si a iesit intotdeauna(si mie si la prieteni).Ca doar nu era sa pastrez secretul pt mine,deoarece avem blendar de vreo 10 ani si nu il foloseam,pt.ca la prima incercare s-a taiat si e drept ca plimbam mixerul de jos in sus si invers.Cu placere,astept pareri.am pus la favorite cateva din retetele tale cand le voi incerca iti scriu parere(desi la tine arata apetisant)

    RăspundeţiȘtergere
  33. Azi am incercat si eu aceasta maioneza ; nu-mi pasa cine a inventat coada la cireasa :D . Eu de aici am luat reteta . Inca sunt inlacrimata =)) . A iesit o super maioneza ; nu ca in mod clasic n-as face-o buna , dar asta a durat sub 3 minute ! Inca sunt in stare de soc .

    RăspundeţiȘtergere
  34. :)) Janet, cam aceeasi reactie am avut-o si eu atunci cand am reusit sa fac maioneza atat de rapid. Doar ca, barbat fiind, m-am abtinut sa lacrimez :D

    RăspundeţiȘtergere
  35. Mai demult faceam si eu maioneza fara mustar, iesea la fel de pufoasa si de buna, dar pana a doua sau a treia zi - daca mai ramanea - se taia, deci nu putea fi pastrata mult timp. De cand pun mustar, probabil si datorita conservantilor din mustar, pot s-o tin si 1 luna in frigider, inchisa intr-un borcan si se pastreaza perfect. Si pun 1 lingurita de mustar, indiferent daca fac o cantintate mai mare sau mai mica de maioneza, deci cred ca ajunge sa nici sa nu se mai simta gustul..

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am gandit niciodata ca mustarul influenteaza cu ceva "termenul de valabilitate" al maionezei :) S-ar putea sa ai dreptate, maioneza fara mustar mi se taia si mie dupa vreo doua zile.

      Ștergere
  36. Nu pot sa cred ca in secunda 2 in care am pornit mixerul am vazut cum a "explodat" maioneza! Sunt o consumatoare de maioneza dar pentru prima data am incercat si eu(am vazut la mama metoda costisitoare cu incorporatul uleiului putin cate putin si in loc de galbenus un cartofior fiert). Doamne sunt asa de entuziasmata ca voi putea sa fac maioneza eu cu manuta mea si in plus si super rapid! Ma bucur ca am descoperit blog-ul tau...cautam briose in acel moment si m-am ales cu maioneza. :)) Cecilia

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cecilia, nu stii niciodata ce poti gasi pe internet, e ca si cum ai cotrobai prin podul bunicii :)) Maioneza asta cu blenderul poate fi doar inceputul, cine stie cate alte lucruri simple mai exista si noi inca nu le-am descoperit...

      Ștergere
  37. Am facut si eu maioneza, multumesc pentru reteta. A iesit bine ca textura, dar putin cam gretoasa, asa ca am sa pun mai multa zeama de lamaie in salata la care am sa o folosesc.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Bine ca n-ai avut probleme cu textura, pe aceea n-aveai cum s-o mai repari... :)

      Ștergere
  38. imi place la nebunie ciocolata ...o am la frigider..stii. chiar imi place blogul tau ..retete delicioase si rapide..ciocolata e incredibila ... abia astept sa o scot de la rece sa o pap

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Atat de incantata ai fost de ciocolata incat te-ai ratacit printre retete si ai scris comentariul la reteta de maioneza... Sper sa incerci cat mai multe retete de pe blog si sa ma tragi de urechi daca ma vezi vreodata preparand retete sofisticate :) Retetele delicioase pot fi si simple, asa ca ce rost are sa ne complicam?

      Ștergere
  39. Manuela Georgescu3 octombrie 2012, 21:51

    Deci NU SE POATE !!!!!! am ramas marcata pot sa spun de acest lucru. nu credeam niciodata ca prepararea unei maioneze poate dura atat de putin. mi a iesit super !!! multumim ca existi in viata noastra :-)

    RăspundeţiȘtergere
  40. Manuela Georgescu3 octombrie 2012, 22:11

    Nu ma pot abtine sa nu mai scriu un comentariu....eu am mai uncercat o reteta de maioneza dar cu telul atasat la blender era scrisa in carticica care am primit o cu blenderul .... aceleasi ingrediente aceeasi masura la ulei doar ca acolo specifica sa fie facuta cu telul electric, mixerul avand si acest obiect....UN ESEC TOTAL SI O DEZAMIGIRE COMPLETA....am stat 10 min cu telefonul in mana gandindu ma daca sa incerc sau nu reteta ta dar facand o cu blenderul...am zis ca este ultima data cand mai incerc in cazul in care nu imi iesi. am respectat intocmai pasii si a fost totul bine :) voi repeta procesul ori de cate ori am nevoie de maioneza si nu voi mai cumpara din comer "nenaturale".....o remarca eu i am pus putin mai multa zeama de lamaie ca imi place un pic mai acra :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Manuela, toate retetele de pe blog sunt testate personal si niciodata nu public vreuna daca nu sunt multumit de rezultatul acesteia. Probabil asta face diferenta intre reteta gasita in carticica blenderului si reteta mea de maioneza...

      Ștergere
  41. Solutie daca se taie: Mie mi s-a taiat, ca nu am fost prea ascultatoare, cred ca am ridicat mixerul prea repede, dar am dres-o. Am pus in alt vas un alt ou si o lingurita de mustar si am pus lichidul dinainte peste. Nu vedeam in schimb unde este oul si mustarul, asa ca am culcat un pic bolul(paharul mixerului vertical) ca sa stiu pe unde sunt,si sa le cuprind sunt mixer, si am respectat intocmai toate instructiunele apoi, si gata a iesit :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant, chiar este bine de stiut ca merge. Eu n-as fi avut niciodata curaj sa pun maioneza taiata peste, m-as fi gandit ca n-ar fi avut nicio sansa... :) Felicitari pentru reusita!

      Ștergere
  42. eu de obicei fac mai multa maioneza dintr un litru de ulei 4-5 gălbenușuri ,cantitate asa mare merge sa fac cu blenderul?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca n-ar trebui sa fie probleme, eu am facut deseori maioneza aceasta din 600 ml de ulei.

      Ștergere
  43. nu mai cumpar niciodata maioneza...in 2 min a fost gata si f delicioasa nu gretoasa..la inceput am tinut blanderul nemiscat apoi l-am mutat in toate directiile ca am vas oval la el si doar asa s-a incorporat uleiu..a iesit tare aia am scos-o din vas.. ma bucur ca te-am gasit barbate :)))

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca si eu ma bucur, altfel vorbeam aici de unul singur :)) Si mie-mi place, da` stii cum e... gusturile nu se discuta. Insa chiar daca pentru unii asta n-o fi chiar cea mai gustoasa maioneza, cu siguranta e mai buna decat cea din comert.

      Ștergere
  44. Eu pana sa gasesc aceasta retete de maioneza cu blenderul nici nu indrazneam sa ma apuc sa fac, acum nu am nici o problema, imi iese perfect.:).Este si o varianta video pe youtube, nu mai stiu cine a publicat-o dar asa aminvatat si eu sa afc maioneza, sa intru in randul gospodinelor. :).
    Multumesc de retete sunt foarte :gatibile" majoritatea.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Daca tot ai intrat in randul gospodinelor, te astept sa gatesti cat mai multe dintre retetele mele - sau chiar pe toate, de ce nu? :D
      Cu siguranta nu-mi apartine varianta de maioneza rapida de pe youtube, pana acum n-am publicat deloc retete video :)

      Ștergere
  45. n-am citit toate comentariile, dar e bine de stiut ca ingredientele trebuie sa fie TOATE la temperatura camerei !!!!! (bucatariei!)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru completare, chiar este bine de stiut asta. Nici eu nu mai stau acum sa recitesc comentariile, insa imi amintesc ca parca s-a vorbit si de asta la un moment dat :) Cum probabil nu toata lumea citeste comentariile, cel mai bine este sa scriu asta si in reteta.

      Ștergere
    2. Prima maioneza din viata mea si a iesit perfect. Sunt socata de cat de simplu a fost, dar si foarte mandra. Mai intru pe aici :).
      Eu am folosit ingredientele cam la 5-7 min dupa ce le-am scos din frigider.. deci functioneaza si asa, in caz de graba mare

      Ștergere
    3. Esti oricand binevenita, Cristiana. Ma tem doar ca, din cauza socului avut, sa nu cumva sa nu-ti mai amintesti adresa blogului :)
      Nici eu nu am asteptat intotdeauna ca ingredientele maionezei sa ajunga la temperatura camerei, insa e bine sa nu "riscam" prea mult. La cat de usor se prepara, macar atata lucru putem sa facem si noi :D

      Ștergere
  46. Am facut pt prima oara in viata maioneza cum ai explicat tu, mi-a iesit, sunt fericita ! THE END !:D

    RăspundeţiȘtergere
  47. Daca pui si 1_2 catei de usturoi in compozitie ai un sos excelent ...

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau putem sa nu ne oprim si, pe langa usturoi, sa mai punem in compozitia maionezei si alte chestii - ma gandesc ca ar merge si niste marar, sa-i dea culoare.

      Ștergere
  48. E neaparat necesar sa punem bolul in care facem maioneza rapida pe un ochi de aragaz, cum se vede in fotografie?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Nu, eu am pus acolo bolul blenderului doar pentru a ma asigura ca maioneza (deschisa la culoare) se va vedea mai bine in fotografia retetei. Tocmai incepusem blogul culinar, nu ma pricepeam absolut deloc la fotografiat :)

      Ștergere
  49. eu fac maioneza de 5 ani,doar cu galbenusul crud-2buc-si pun 2 linguri de zeama de lamaie,si mi-a iesit mereu iar mixerul meu e de putere mica,250W,e reteta mea preferata

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intre timp, am mai facut si eu experimente si am vazut ca maioneza iese bine si daca blenderul are o putere mai mica. M-ai facut curios, de ce nu folosesti si albusul?

      Ștergere
  50. Deci este pentru prima data cand fac maioneza si mi-a iesit din prima, foarte bune reteta.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Victoria, stiind cat de repede se face si ca mergi la sigur, de acum nu cred ca vei mai ezita sa te apuci de o reteta care implica si folosirea maionezei.

      Ștergere
  51. Buna, Robert! Iti multumesc si pentru aceasta reteta de nota 10. Nu am mai facut maioneza la blender pana acum si mi-a iesit din prima incercare :) Numai ca a fost cam multa maioneza pentru 2 kg de vinete, asa ca a mai trebuit sa coc 1 kg, pentru a le amesteca impreuna cu cele deja pregatite. Acum stiu ce am de facut pe viitor: ori fac mai putina maioneza, ori mai multe vinete. Prefer varianta a doua :D

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, ar mai fi si varianta a treia: folosesti maioneza ramasa intr-una dintre multele retete de salata pe care le-am publicat de-a lungul timpului pe blog :) Reteta de maioneza la blender este de acum patru ani, intre timp am verificat-o si reverificat-o de nenumarate ori si am ajuns la concluzia ca nici macar nu este nevoie de un blender puternic... probabil ar trebui sa modific reteta si sa anunt asta intr-un loc mai vizibil.

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails