Mâncare de cartofi cu scariţă

Ingrediente reteta Mancare de cartofi cu scarita:
  • 6 cartofi
  • 400 g scarita afumata
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • un morcov
  • boia dulce
  • patrunjel
  • maghiran
Modul de preparare a retetei:
Curatam, spalam si tocam cartofii, cepele, ardeii si morcovul. Punem doua linguri de ulei intr-o tigaie si adaugam ceapa atunci cand uleiul s-a incins. Spalam scarita, o taiem felii si o punem in tigaia alaturi de ceapa. Calim scarita un minut-doua, pentru a aroma uleiul, apoi o scoatem din tigaie pentru a o pastra intacta.
Adaugam in mancare morcovul, cartofii si ardeii, ii calim doua-trei minute si apoi turnam un pahar de apa. Daca punem mai multe legume in mancarea de cartofi, atunci adaugam apa cam cat sa acopere in intregime legumele. Optional, tot acum punem in mancare si o lingura de vegeta.
Fierbem mancarea de cartofi la foc mediu in jur de 15 minute. Incercam cartofii din cand in cand cu furculita, iar dupa ce acestia s-au facut, adaugam boia si maghiran dupa gust. Este momentul sa reintroducem scarita in mancare, o mai lasam la fiert inca doua-trei minute, apoi o luam de pe foc si punem patrunjelul tocat.
Atunci cand am mancat pentru prima data mancare de cartofi cu scarita, am avut impresia ca este o mancare destul de greu de gatit. Dar de fapt nu este chiar asa, mancarea se prepara foarte usor.

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

4 comentarii:

  1. Buna, Robert!
    Iarasi sunt in pana de inspiratie intr-ale gatitului, asa ca am revenit pe site-ul tau. Si am descoperit ca pregatim aceasta reteta aproape identic, cu cateva mici diferente. O diferenta ar fi faptul ca eu nu am folosit niciodata maghiran, eu pun putin piper macinat. Si mai adaug ceva "rosu" in plus, fata de boia: rosii, pasta de tomate sau suc de rosii(exista o explicatie - imi place culoarea rosie :-P ). Prefer sucul de rosii - jumatate de cutie in mancare, jumatate de cutie o beau eu :D. Si o alta diferenta ar mai fi faptul ca eu nu scot deloc scarita din mancare. Am procedat si asa, dar carnea nu era fiarta indeajuns(am folosit scarita cu os, gen coaste; m-am gandit ca nu erau destul de...afumate). Eu adaug scarita impreuna cu morcovul si ardeiul, le calesc, apoi adaug cartofii.
    Intr-adevar, este o mancare foarte usor de gatit. Si foooarte gustoasa. Iar cu ceva "acritura" pe langa...e si mai si!
    Maine am sa adaug si maghiran, sa vedem ce gust are. Multumesc si mult spor la bucatarit in continuare!
    P.S. Ai uitat sa treci la ingrediente lingura de vegeta optionala. La mine este obligatorie :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Gabriela!
      Eu cred ca intotdeauna ar trebui sa gatim orice mancare adaptand-o gusturilor noastre. Mai cred si ca nu strica sa incercam uneori o variatie a retetei, macar de curiozitate (cum e in cazul de fata maghiranul). E posibil sa ne placa la nebunie, la fel cum e posibil sa regretam :)
      N-am uitat, ci doar am evitat sa pun vegeta in lista cu ingredientele retetei... Asta deoarece am observat ca cei care nu o folosesc sunt mult mai vehementi in comentarii decat cei care o folosesc :) Si efectiv nu am timp sa raspund tuturor celor care ma trag de urechi si care-mi reproseaza ca nu invat populatia sa manance sanatos... Asa ca prefer sa nu mai mentionez in retetele mele, las cititorii sa aleaga singuri daca "ajuta" sau nu mancarea cu ceva. In special iarna, atunci cand legumele sunt cam fara gust, recunosc ca si eu apelez deseori la Vegeta, Delikat, Maggi etc... altfel mancarea nu prea are gust. Ca potentiatorii de aroma ne-or minti creierul, asta-i alta discutie... :D

      Ștergere
  2. Robert, incearca sa calesti alaturi de ceapa si niste usturoi. Si musai acritura sa fie un gogosar murat. : Pofta mare!
    Super barbat la cratita esti!!! Esti casatorit?! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci pentru sfat, voi incerca mancarea si cu putin usturoi data viitoare.
      Inca nu sunt casatorit, deci inseamna ca nu sunt chiar super nici macar la cratita :)

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)