- 2 pesti afumati
- 5-6 cartofi
- o ceapa medie
- un borcan mic de maioneza
Se spala bine cartofii si se pun la fiert fara a-i curata de coaja. In timp ce se fierb carfofii, incepem sa tocam ceapa si sa curatam pestii de piele si oase. Pestele se curata de oase fara niciun fel de grija, deoarece nu trebuie pastrate bucati mari de peste, ci trebuie maruntit. Pentru aceasta reteta de salata se poate folosi orice fel de peste afumat. Eu folosesc de obicei macrou, deoarece are relativ putine oase si este mai usor de curatat. Dupa ce s-au fiert, curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete mici. Tot ceea ce ne mai ramane de facut pentru a termina salata de peste afumat este sa amestecam cubuletele de cartofi cu pestele maruntit, ceapa tocata si maioneza. Salata de peste afumat se introduce in frigider si se tine acolo macar o jumatate de ora, pentru ca ingredientele sa-si amestece cat mai bine aromele. Eu imi prepar singur maioneza pentru salata de peste afumat pentru ca este mult mai gustoasa si mai mult ca sigur este si mai sanatoasa decat cea din comert. De ceva timp folosesc o reteta de maioneza care se prepara foarte rapid cu ajutorul unui blender de mana.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
e o minune, cu peste afumat, mmmmmm, ma dau in vant dupa salata asta!
RăspundețiȘtergereAm sa am o cina de sambata impecabila.Multumesc tare frumos.:)
RăspundețiȘtergereCu placere, Devo :)
Ștergeresuper! asa l-am cucerit pe sotul meu, la un revelion la care fiecare a venit cu ceva facut in casa.
RăspundețiȘtergerenumai ca a mea nu continea maioneza !!! de obicei este cu ceapa rosie, ceva ulei de masline sau nu si cu otet.
acum mai cuprinde si marar iar pentru ca mie imi plac maslinele .... si masline dar numai in bolul meu !!!
Inseamna ca ti-am trezit amintiri placute :)
ȘtergereN-am incercat salata de peste afumat fara maioneza, mi se pare ca e nevoie de aceasta pentru a o "lega" putin :) Dar fara maioneza, cu marar si masline deja tu faci o alta salata. Cred ca ar trebui sa vad si eu cum este...
conteaza foarte mult cartoful!!! galben auriu belgian isi pastreaza forma dupa taiere si datorita consistentei, cand pui uleiul amestecat cu otet se
RăspundețiȘtergere"leaga"
Pacat ca nu ma pricep atat de bine la cartofi, dar macar de curiozitate ma voi interesa de galben auriu asta :)
ȘtergereDaca mergi la Bruxelles vei vedea ca belgienii au chiar un secret si folosesc numai anumite soiuri de cartofi, mai dulci si fainosi. La ei se fac anumiti catofi prajiti de 2 ori!!! Brrr. stau bine cu ficatul .... si mai beau si bere de cirese!
RăspundețiȘtergereToate bune, aceeasi Rodica.
Asta e chiar o mancare buna, Imi place pestele!
RăspundețiȘtergereInca o variatie pe aceeasi tema: eu de obicei tai ceapa pestisor (ca tot suntem la capitolul peste) si o fierb putintel in apa cu otet pina se vlagueiste cit de cit :). In felul acesta ii mai taie din afumatura pestelui si faca salata mai fresh. Si daca nu e destul, mai putin si ceva zeama de lamaie. Voila!
RăspundețiȘtergere:) Asa e, daca tot gatim peste, mi se pare nimerit sa taiam si ceapa pestisor. Cred ca fierberea cepei este ceva benefic pentru cei care n-o prea tolereaza, ma gandesc doar ca trebuie sa fim foarte atenti sa n-o fierbem pana o vlaguim de tot :))
Ștergere