Tăiţei de casă

Taitei de casa reteta
Ingrediente reteta Taitei de casa:
  • un ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cam 1/4 kg)
Taitei de casa ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Am gasit aceasta reteta de taitei pe un site italienesc si am ramas placut surprins de cat de usor pot fi preparati taiteii de casa. Am preparat reteta mai mult in joaca, pentru ca mi s-a parut distractiva, insa am descoperit ca au un gust diferit de cel al taiteilor din comert si am ajuns sa-i prepar destul de des. Batem bine oul cu sarea, dupa care adaugam faina in ploaie si amestecam pana in momentul in care aluatul capata consistenta. Apoi continuam sa amestecam aluatul cu ajutorul mainilor, adaugand faina putin cate putin. Framantam puternic aluatul taiteilor pana cand acesta devine indeajuns de tare si elastic pentru a putea fi intins. Pudram cu faina blatul de lucru si apoi, cu ajutorul unui sucitor, intindem aluatul de taitei pana vom obtine o foaie mare. Taiteii vor iesi in functie de grosimea acestei foi - mai subtiri daca foaia este foarte bine intinsa (subtire) si mai grosi daca foaia este mai putin intinsa. Presaram putina faina peste foaia taiteilor, o rulam ca pe o clatita si apoi o taiem feliute (cat de subtiri dorim) cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit. Dupa aceea desfasuram usor cu mana feliile taiate, obtinand astfel taiteii de casa pe care ii rasfiram pentru a se usuca cat mai repede. Pentru a avea suficient timp sa se usuce bine, indicat este sa preparam taiteii de casa cu o zi inainte de a-i folosi. Probabil unora li se va parea o pierdere de timp sa-ti prepari singur taiteii, deci aceasta reteta se adreseaza doar celor care gatesc cu placere si care vor sa se joace putin gatind.
Taitei de casa reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu taitei!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

8 comentarii:

  1. Chiar esti barbat la cratita, sau esti barbata :-)) ? Asta din curiozitatea unui alt babat la cratita. Eu reteta am invatat-o acum vreo 40 de ani de la mama, si o mai aplic cand am timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Pai care ar fi motivul?!? Din fericire (pentru mine) sunt un barbat normal iar gatitul este doar un hobby. Daca stii reteta de 4 decenii, inseamna ca ai devenit deja expert in prepararea ei :) Asa ca, daca ai vreo sugestie sau o eventuala reclamatie, le accept cu placere pe amandoua.

    RăspundețiȘtergere
  3. A, nu am reclamatii! Chiar am postat un link catre taitei pe blogul meu! Am si eu hobby-ul gatitului si inspecial al prajiturilor. Am o nebunie pentru mere si branza asa ca fac tot felul de prajituri si placinte :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ufff... am rasuflat usurat! :)) Chiar acum 5 minute am postat o reteta de tort cu mere coapte. Poate iti place, chiar daca n-are si branza :).

    RăspundețiȘtergere
  5. O sa incerc si eu reteta asta de taitei, ca sa nu mai spun ca am si masina de intinsa foi de paste si facut taitei! trebuie pusa la treaba! ;) Claudia

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari, pentru toate retetele!!! Cu timpul am sa le fac pe toate, mai ales retetele de salate si mancare de legume. Multumesc pentru retete,ar trebui sa scoateti o carte de retete sau mai multe:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Si pentru felicitari, si pentru incurajari - am mai primit pana acum indemnul de a scoate o carte de bucate, insa doar una :)) Poti sa-mi vorbesti la pertu, mai ales ca exista posibilitatea ca vreodata sa-ti intru in casa (prin intermediul unei eventuale carti de bucate). Robert ;)

      Ștergere
  7. Si eu sunt adepta taieteilor de casa insa folosesc 100 gr de faina la un ou si un praf de sare. Dupa framantare las aluatul 1/2 h sa se odihneasca in folie alimentara, il intind apoi f. subtire, il mai ,,abandonez,, 20 de min. si apoi il rulez si il tai in felul descris de dvs. (chiar acum ma asteapta sa il ,,feliez,, :) )

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)