Reţetă de maioneză rapidă

Maioneza rapida cu blenderul reteta
Ingrediente reteta Maioneza rapida cu blenderul:
  • 300 ml ulei
  • un ou
  • o lingura mustar dulce
  • o lingurita sare
  • o lingura zeama de lamaie
Maioneza rapida cu blenderul ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Cu ajutorul acestei retete, maioneza poate fi preparata acum extrem de usor. Aceasta reteta de maioneza rapida poate fi terminata in numai cateva minute cu ajutorul unui blender. Nu stiu cat de important este sa folosim un blender puternic, stiu doar ca al meu este de 600W - pentru un blender de o putere mai mica nu pot garanta rezultatele. Pentru aceasta maioneza rapida nu este nevoie nici macar sa fierbem oul (asa cum se procedeaza in cazul maionezei clasice), tot ceea ce avem de facut este sa punem toate ingredientele (aflate la temperatura camerei, nu scoase exact atunci din frigider) in vasul blenderului. Introducem blenderul in vas avand grija sa cuprindem in cupa sa galbenusul si mustarul, apoi pornim blenderul si nu-l miscam deloc la inceput. Pe masura ce maioneza incepe sa se ingroase, vom roti blenderul putin, incercand sa incorporam uleiul ramas deasupra. Atunci cand tot uleiul a fost incorporat in maioneza, putem misca blenderul mai energic. Trebuie sa avem grija sa nu oprim deloc blenderul pana in momentul in care maioneza este gata. Actualizare: Pentru cei care nu dispun de un blender (sau carora nu le place maioneza cu mustar), am scris si felul in care preparam eu inainte maioneza. Iata deci reteta clasica de maioneza: ingrediente:
  • un galbenus fiert
  • un galbenus crud
  • o lingurita mustar
  • aproximativ 400 ml ulei
  • o bucatica de cartof fiert (optional)
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
Pentru a diminua sansele ca maioneza sa ni se taie, putem pune si o bucatica de cartof fiert (cam de marimea unui galbenus). Maruntim cartoful si galbenusul fiert, punem mustarul, galbenusul crud si le amestecam bine. Apoi adaugam o lingura de ulei si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Dupa ce se incorporam uleiul, adaugam o alta lingura de ulei si o tinem tot asa pana ce terminam tot uleiul. Pe masura ce avansam, marim progresiv cantitatea de ulei pe care o turnam - altfel ne-ar lua toata ziua sa facem maioneza :) Dar este foarte important sa punem uleiul treptat. Cele cateva picaturi de zeama de lamaie nu le punem in maioneza inca de la inceput, ci in momentul in care aceasta se ingroasa putin. Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de sosuri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

97 de comentarii:

  1. Chiar mă pregăteam să te combat, eu fiind cu totul împotriva maionezei de cumpărat, dar am văzut linkul la timp. :)Si ce tot îi dai cu puterea blenderului,merge şi unul mai slab, că mama şi bunica făceau maioneză cu furculiţa. E drept că le şi apucau năduşelile, da'ieşea o maioneză, de ar fi stat lipită de tavan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum zice Zina, pe vremuri dadeam la "facalet" de sareau capacele! Facaletul se mai zice pe la noi la lingura de lemn :-)
    Eu am invata ca uleiul se adauga treptat, putin cate putin, dupa cum se incorporeaza in maioneza, iar ulei punem in functie de cat de groasa vrem sa fie maioneza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cumpar niciodata maioneza, in primul rand pentru ca nu e sanatoasa si nici macar n-are gust. In afara de asta, acum e atat de simplu de facut maioneza cu blenderul, incat imi ia mai putin timp s-o prepar decat sa cobor s-o cumpar de la magazinul de langa bloc.
    M-am chinuit si eu cu "facaletul" ani de zile :)
    Nu sunt absolut sigur, dar s-ar putea sa conteze puterea blenderului. Adica sunt sanse destul de mari sa se taie maioneza daca este unul mai slab, este mult ulei. Nu sunt foarte curios sa fac experimente, dar astept cu mare interes rezultatul curiosilor/curajosilor :)
    Dupa ce am preparat maioneza in acest mod de vreo cateva ori, deja ma simteam mare specialist si n-am mai dat atata importanta acestor etape de preparare. Pur si simplu am bagat blenderul in vas, fara sa cuprind galbenusul si mustarul. A fost singura data cand maioneza mi s-a taiat, a trebuit sa cobor sa mai cumpar ulei, ploua torential, magazinele erau inchise... ce sa mai, un adevarat cosmar :)
    De atunci, la prepararea maionezei respect cu sfintenie tot ceea ce am scris mai sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in adevar..multa vreme m-am chinuit cu lingura de lemn si de cele mai multe ori se taia(maioneza!),asa ca imi era groaza sa ma apuc de ea...cand am descoperit blenderul...e o placere...in 3 minute e gata! si sigur nu se taie!

      Ștergere
    2. Iar blenderele se ieftinesc pe zi ce trece, deci adio lingura de lemn... :D

      Ștergere
    3. eu n-am blender, dar o fac cu mixer-ul. iese fara probleme.

      Ștergere
  4. Citind si comentariile, ma regasesc total:))). cand am facut-o-n acest mod prima oara, mi s-a taiat si mi-am zis: mda, era prea frumos sa fie real:)))), dar apoi am repetat-o si fac de cel putin doua ori pe saptamana . de acum adio timp pierdut in bucatarie inainte de sarbatori, la preparea salatei boeuf si a chiftelutelor cu maioneza.

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) Eu am avut mare noroc, mi-a iesit din prima. Altfel, garantat nu mai incercam - parca prea era usor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am gresit cand am zis ca ma regasesc total, mea culpa ca nu citesc cu atentie; intelesesem ca si tu ai gresit-o prima dar nu, tu ai fost specialist la inceput si foarte sigur pe tine, dupa:)))
    ps. sambata am incercat doar cu galbenus. nu mi-a iesit:d
    am pus apoi un ou intreg si am reparat-o.

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) Mie mi s-a facut un fel de bors, n-aveam ce sa-i mai fac. Acum nu mai "improvizez" deloc, bag blenderul la turatie maxima si stau fara griji :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Am si eu o intrebare.Oul este crud sau fiert?eu stiu reteta clasica de maioneza si vreau sa o incerc pe aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Oul este crud. Eu am si uitat reteta clasica de maioneza :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca ai nevoie de cantitate mai mare de maioneza ce faci?
    Te risti sa dublezi cantitatile in vasul acela?
    Te intreb caci daca tu ai curaj, imi fac si eu...

    RăspundețiȘtergere
  11. Lavinia, eu am dublat maioneza de vreo cateva ori fara probleme. Deci poti sa faci linistita maioneza ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. ku parere de rau nu se primeste!!!am stricat numai ingredientele,am respectat tot!poate blenderul ii slab!?marca ii moulinex ii kostos dar rezultat zero!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la mine nu se primea pînă cînd am observat că e important neaparat să cuprinzi în cupa blenderului oul si mustarul

      Ștergere
    2. Asa este, practic oul si mustarul sunt cele care "leaga" acea cantitate mare de ulei din maioneza.

      Ștergere
  13. dati-mi un sfat! sau in kare mod mai korect se prepara!!sunt disperata...

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu cred ca este slab blenderul, doar verifica sa fie dat la turatia lui maxima atunci cand faci maioneza. Singurul lucru pe care trebuie neaparat sa-l faci este sa cuprinzi inca de la inceput atat oul cat si mustarul in cupa blenderului. Si, daca se poate, incearca sa nu opresti blenderul pana la sfarsitul prepararii maionezei.

    RăspundețiȘtergere
  15. ok!voi mai incerca,dar am frica ca nu se primi,am avut in vedere blender de masa automat nu la pahar!

    RăspundețiȘtergere
  16. se pune oul intreg? sau numai galbenusul?am incercat ambele variante si 0!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. cit timp se prepara fara stop?

    RăspundețiȘtergere
  18. Offf... pai normal ca nu ti-a iesit maioneza. In imaginile mele apare un blender de mana, nu unul de masa. Se pune oul intreg si blenderul se opreste dupa cateva minute, atunci cand tot uleiul s-a incorporat in maioneza. Chiar imi pare rau ca ai stricat atatea ingrediente.

    RăspundețiȘtergere
  19. klar!!si daca nui altfel nu se poate de preparat maioneza?pe timpuri nu erau blend...si orikum reusiau!!!dupa cum se vede nu am sanse sa fac sosul in kasa?orikum mersi mult de sfaturi!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ti-am scris si reteta de maioneza pe care o foloseam inainte sa ma "tehnologizez" :) Parca nici nu-mi vine sa cred ca pierdeam atata timp cu maioneza...

    Reteta clasica de maioneza:

    ingrediente:
    - un galbenus fiert
    - un galbenus crud
    - o lingurita mustar
    - aproximativ 400 ml ulei
    - o bucatica de cartof fiert
    - cateva picaturi de zeama de lamaie

    Pentru a diminua sansele ca maioneza sa ni se taie, putem pune si o bucatica de cartof fiert (cam de marimea unui galbenus).

    Maruntim cartoful si galbenusul fiert, punem mustarul, galbenusul crud si le amestecam bine. Apoi adaugam o lingura de ulei si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
    Dupa ce se incorporam uleiul, adaugam o alta lingura de ulei si o tinem tot asa pana ce terminam tot uleiul.
    Pe masura ce avansam, marim progresiv cantitatea de ulei pe care o turnam - altfel ne-ar lua toata ziua sa facem maioneza :) Dar este foarte important sa punem uleiul treptat.

    Cele cateva picaturi de zeama de lamaie nu le punem in maioneza inca de la inceput, ci in momentul in care aceasta se ingroasa putin.

    RăspundețiȘtergere
  21. mersi mult!!!sper sa fie ok!!

    RăspundețiȘtergere
  22. eu am o mica-mare problema cu OUALE... daca simt gust de ou crud... s-a terminat. exista vreo reteta de maioneza cu ou fiert??? eu cumpar maioneza din magazin si o combin cu iaurt sau smatana usoara.

    RăspundețiȘtergere
  23. N-am auzit de vreo reteta rapida de maioneza cu blenderul in care sa se foloseasca ou fiert. Dar daca este vorba doar de gust, atunci nu cred ca ar trebui sa te deranjeze oul crud din maioneza - chiar nu-mi amintesc sa-l fi simtit vreodata. Eu am devenit dependent de aceasta maioneza, chiar mi se pare extraordinar de gustoasa. Ar trebui totusi sa o incerci...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu o fac si acum la mana. pun 2 galbenusuri crude, o lingurita mustar (eu il prefer pe cel cu hrean), sare, ulei cat cuprinde (depinde de cantitatea necesara) si la final un catel (mic, mediu) de usturoi. Imi place genul asta de maioneza in special la salata de beof sau cea de ciuperci cu piept de pui.

      Ștergere
    2. Strict din punctul meu de vedere, maioneza cu blenderul nu iese la fel ca cea facuta la mana datorita mustarului. Mama, matusile si bunicile mele nu foloseau mustar la maioneza si deci maioneza cu mustar mi se pare un mic compromis - insa il fac fara remuscare de mai bine de 4 ani :) Iar daca mai are si usturoi si mustar cu hrean, deja am impresia ca nu mai e maioneza, o percep ca fiind un sos. Deh, obisnuinta e boala grea... :)

      Ștergere
  24. Eu fac maioneza tot cu lingura de lemn si pina in ziua de azi, in felul urmator:
    1 galbenus
    1 lingura (maaare) de mustar
    1/2 l (cel putin) de ulei

    La inceput, ma asigur ca am amestecat galbenusul foarte-foarte bine cu mustarul (imi place sa pun o gramada de mustar, maioneza iese mai gustoasa!).

    Dupa aceea, adaug uleiul, dar nu ma chinui sa pun putin cite putin, torn acolo cu nadejde (bine, nici nu exagerez!).

    Chiar daca imediat dupa aceea pare cam 'taiata', nu ma sperii, ci continuu sa amestec (bineinteles, intr-o singura directie mereu).

    Dupa ce portia de ulei s-a incorporat frumos, iar mai torn o portie zdravana, si tot asa pina am cita maioneza imi trebuie. La urma, storc o jumatate de lamiie. Miam-miam!!! E super-buna. Si nu-mi ia mai mult de 10 minute!

    Daca, Doamne fereste, intr-adevar maioneza se taie (nu mi s-a-ntimplat de nu-mi aduc aminte cind), o lingura de apa rece rezolva problema imediat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu pun niciodata mustar in maioneza, ii schimba gustul, pun doar in salata sau deloc !

      Ștergere
  25. Multumesc pentru reteta, maioneza ta este mai simpla. Cred ca iti trebuie totusi ceva experienta pentru a o face in doar 10 minute. Dar ai un mare avantaj: nu mai consumi curent! :))

    RăspundețiȘtergere
  26. Chiar daca sunt multe comentarii si probabil al meu se va pierde printre ele reteta este atat de eficienta incat vreau sa certific si eu.
    Am folosit un Braun de 300W, am pus mai mult mustar si mai multa lamaie, din ochi dar a iesit ceas. In maxim 3 minute a iesit o supermaioneza, tare, gustoasa si fara batai de cap. Oul direct de la frigider, fara nici o problema doar ca am tinut cont sa acopar cu blenderul galbenusul si am tinut nemiscat pana s-a ingrosat. Am respectat indicatiile si am fost rasplatit. Bravos barbat la cratita!

    RăspundețiȘtergere
  27. eu fac maioneza asta rapida cum ai spuneti voi de vreo 10 ani si folosesc mixerul obisnuit.nu mi sa taiat niciodata.prima data am facuto din greseala,am uitat sa pun galbenusul fiert.si de atunci tot asa o fac

    RăspundețiȘtergere
  28. reteta de maioneza e de pe gabriela's blog cumva? acolo am vazut-o in format video...

    RăspundețiȘtergere
  29. Am cautat-o acum pe google si vad ca ea pune o lingurita de mustar, pe cand eu pun o lingura. Deci, daca vrei sa ma acuzi ca am luat cumva reteta de maioneza de pe vreun blog, inseamna ca am luat-o de pe altul ;) Oricum, altcineva a inventat reteta, in niciun caz eu sau ea :)

    RăspundețiȘtergere
  30. nu e vorba de nici o acuzatie...esti de apreciat pentru hobby-ul tau...bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Incercam sa glumesc, mi-am adus aminte ca cineva a comentat odata in legatura cu faptul ca nu eu am inventat roata, cica de fapt ar fi inventat-o o blogger-ita "concurenta" :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu fac aceasta maioneza fara mustar,doar cu putina zeama de lamaie(nu-mi place mustarul),iar secretul, care l-am gasit pe alt blog este sa nu faci miscari de jos in sus si invers cu blenderul,adica urci cu el usor in sus,si nu il lasi la fundul paharului cat timp functioneaza.

      Ștergere
    2. Si mie mi se pare ca maioneza este mai buna fara mustar. Dar parca nu-mi vine sa risc :) insa neaparat trebuie sa incerc varianta ta, multumesc pentru pont.

      Ștergere
  32. Eu de cand am citit acest lucru numai asa o fac si a iesit intotdeauna(si mie si la prieteni).Ca doar nu era sa pastrez secretul pt mine,deoarece avem blendar de vreo 10 ani si nu il foloseam,pt.ca la prima incercare s-a taiat si e drept ca plimbam mixerul de jos in sus si invers.Cu placere,astept pareri.am pus la favorite cateva din retetele tale cand le voi incerca iti scriu parere(desi la tine arata apetisant)

    RăspundețiȘtergere
  33. Azi am incercat si eu aceasta maioneza ; nu-mi pasa cine a inventat coada la cireasa :D . Eu de aici am luat reteta . Inca sunt inlacrimata =)) . A iesit o super maioneza ; nu ca in mod clasic n-as face-o buna , dar asta a durat sub 3 minute ! Inca sunt in stare de soc .

    RăspundețiȘtergere
  34. :)) Janet, cam aceeasi reactie am avut-o si eu atunci cand am reusit sa fac maioneza atat de rapid. Doar ca, barbat fiind, m-am abtinut sa lacrimez :D

    RăspundețiȘtergere
  35. Mai demult faceam si eu maioneza fara mustar, iesea la fel de pufoasa si de buna, dar pana a doua sau a treia zi - daca mai ramanea - se taia, deci nu putea fi pastrata mult timp. De cand pun mustar, probabil si datorita conservantilor din mustar, pot s-o tin si 1 luna in frigider, inchisa intr-un borcan si se pastreaza perfect. Si pun 1 lingurita de mustar, indiferent daca fac o cantintate mai mare sau mai mica de maioneza, deci cred ca ajunge sa nici sa nu se mai simta gustul..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am gandit niciodata ca mustarul influenteaza cu ceva "termenul de valabilitate" al maionezei :) S-ar putea sa ai dreptate, maioneza fara mustar mi se taia si mie dupa vreo doua zile.

      Ștergere
  36. Nu pot sa cred ca in secunda 2 in care am pornit mixerul am vazut cum a "explodat" maioneza! Sunt o consumatoare de maioneza dar pentru prima data am incercat si eu(am vazut la mama metoda costisitoare cu incorporatul uleiului putin cate putin si in loc de galbenus un cartofior fiert). Doamne sunt asa de entuziasmata ca voi putea sa fac maioneza eu cu manuta mea si in plus si super rapid! Ma bucur ca am descoperit blog-ul tau...cautam briose in acel moment si m-am ales cu maioneza. :)) Cecilia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cecilia, nu stii niciodata ce poti gasi pe internet, e ca si cum ai cotrobai prin podul bunicii :)) Maioneza asta cu blenderul poate fi doar inceputul, cine stie cate alte lucruri simple mai exista si noi inca nu le-am descoperit...

      Ștergere
  37. Am facut si eu maioneza, multumesc pentru reteta. A iesit bine ca textura, dar putin cam gretoasa, asa ca am sa pun mai multa zeama de lamaie in salata la care am sa o folosesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Bine ca n-ai avut probleme cu textura, pe aceea n-aveai cum s-o mai repari... :)

      Ștergere
  38. imi place la nebunie ciocolata ...o am la frigider..stii. chiar imi place blogul tau ..retete delicioase si rapide..ciocolata e incredibila ... abia astept sa o scot de la rece sa o pap

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Atat de incantata ai fost de ciocolata incat te-ai ratacit printre retete si ai scris comentariul la reteta de maioneza... Sper sa incerci cat mai multe retete de pe blog si sa ma tragi de urechi daca ma vezi vreodata preparand retete sofisticate :) Retetele delicioase pot fi si simple, asa ca ce rost are sa ne complicam?

      Ștergere
  39. Manuela Georgescu3 octombrie 2012 la 21:51

    Deci NU SE POATE !!!!!! am ramas marcata pot sa spun de acest lucru. nu credeam niciodata ca prepararea unei maioneze poate dura atat de putin. mi a iesit super !!! multumim ca existi in viata noastra :-)

    RăspundețiȘtergere
  40. Manuela Georgescu3 octombrie 2012 la 22:11

    Nu ma pot abtine sa nu mai scriu un comentariu....eu am mai uncercat o reteta de maioneza dar cu telul atasat la blender era scrisa in carticica care am primit o cu blenderul .... aceleasi ingrediente aceeasi masura la ulei doar ca acolo specifica sa fie facuta cu telul electric, mixerul avand si acest obiect....UN ESEC TOTAL SI O DEZAMIGIRE COMPLETA....am stat 10 min cu telefonul in mana gandindu ma daca sa incerc sau nu reteta ta dar facand o cu blenderul...am zis ca este ultima data cand mai incerc in cazul in care nu imi iesi. am respectat intocmai pasii si a fost totul bine :) voi repeta procesul ori de cate ori am nevoie de maioneza si nu voi mai cumpara din comer "nenaturale".....o remarca eu i am pus putin mai multa zeama de lamaie ca imi place un pic mai acra :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Manuela, toate retetele de pe blog sunt testate personal si niciodata nu public vreuna daca nu sunt multumit de rezultatul acesteia. Probabil asta face diferenta intre reteta gasita in carticica blenderului si reteta mea de maioneza...

      Ștergere
  41. Solutie daca se taie: Mie mi s-a taiat, ca nu am fost prea ascultatoare, cred ca am ridicat mixerul prea repede, dar am dres-o. Am pus in alt vas un alt ou si o lingurita de mustar si am pus lichidul dinainte peste. Nu vedeam in schimb unde este oul si mustarul, asa ca am culcat un pic bolul(paharul mixerului vertical) ca sa stiu pe unde sunt,si sa le cuprind sunt mixer, si am respectat intocmai toate instructiunele apoi, si gata a iesit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant, chiar este bine de stiut ca merge. Eu n-as fi avut niciodata curaj sa pun maioneza taiata peste, m-as fi gandit ca n-ar fi avut nicio sansa... :) Felicitari pentru reusita!

      Ștergere
  42. eu de obicei fac mai multa maioneza dintr un litru de ulei 4-5 gălbenușuri ,cantitate asa mare merge sa fac cu blenderul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca n-ar trebui sa fie probleme, eu am facut deseori maioneza aceasta din 600 ml de ulei.

      Ștergere
  43. nu mai cumpar niciodata maioneza...in 2 min a fost gata si f delicioasa nu gretoasa..la inceput am tinut blanderul nemiscat apoi l-am mutat in toate directiile ca am vas oval la el si doar asa s-a incorporat uleiu..a iesit tare aia am scos-o din vas.. ma bucur ca te-am gasit barbate :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca si eu ma bucur, altfel vorbeam aici de unul singur :)) Si mie-mi place, da` stii cum e... gusturile nu se discuta. Insa chiar daca pentru unii asta n-o fi chiar cea mai gustoasa maioneza, cu siguranta e mai buna decat cea din comert.

      Ștergere
  44. Eu pana sa gasesc aceasta retete de maioneza cu blenderul nici nu indrazneam sa ma apuc sa fac, acum nu am nici o problema, imi iese perfect.:).Este si o varianta video pe youtube, nu mai stiu cine a publicat-o dar asa aminvatat si eu sa afc maioneza, sa intru in randul gospodinelor. :).
    Multumesc de retete sunt foarte :gatibile" majoritatea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Daca tot ai intrat in randul gospodinelor, te astept sa gatesti cat mai multe dintre retetele mele - sau chiar pe toate, de ce nu? :D
      Cu siguranta nu-mi apartine varianta de maioneza rapida de pe youtube, pana acum n-am publicat deloc retete video :)

      Ștergere
  45. n-am citit toate comentariile, dar e bine de stiut ca ingredientele trebuie sa fie TOATE la temperatura camerei !!!!! (bucatariei!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru completare, chiar este bine de stiut asta. Nici eu nu mai stau acum sa recitesc comentariile, insa imi amintesc ca parca s-a vorbit si de asta la un moment dat :) Cum probabil nu toata lumea citeste comentariile, cel mai bine este sa scriu asta si in reteta.

      Ștergere
    2. Prima maioneza din viata mea si a iesit perfect. Sunt socata de cat de simplu a fost, dar si foarte mandra. Mai intru pe aici :).
      Eu am folosit ingredientele cam la 5-7 min dupa ce le-am scos din frigider.. deci functioneaza si asa, in caz de graba mare

      Ștergere
    3. Esti oricand binevenita, Cristiana. Ma tem doar ca, din cauza socului avut, sa nu cumva sa nu-ti mai amintesti adresa blogului :)
      Nici eu nu am asteptat intotdeauna ca ingredientele maionezei sa ajunga la temperatura camerei, insa e bine sa nu "riscam" prea mult. La cat de usor se prepara, macar atata lucru putem sa facem si noi :D

      Ștergere
  46. Am facut pt prima oara in viata maioneza cum ai explicat tu, mi-a iesit, sunt fericita ! THE END !:D

    RăspundețiȘtergere
  47. Daca pui si 1_2 catei de usturoi in compozitie ai un sos excelent ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau putem sa nu ne oprim si, pe langa usturoi, sa mai punem in compozitia maionezei si alte chestii - ma gandesc ca ar merge si niste marar, sa-i dea culoare.

      Ștergere
  48. E neaparat necesar sa punem bolul in care facem maioneza rapida pe un ochi de aragaz, cum se vede in fotografie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Nu, eu am pus acolo bolul blenderului doar pentru a ma asigura ca maioneza (deschisa la culoare) se va vedea mai bine in fotografia retetei. Tocmai incepusem blogul culinar, nu ma pricepeam absolut deloc la fotografiat :)

      Ștergere
  49. eu fac maioneza de 5 ani,doar cu galbenusul crud-2buc-si pun 2 linguri de zeama de lamaie,si mi-a iesit mereu iar mixerul meu e de putere mica,250W,e reteta mea preferata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intre timp, am mai facut si eu experimente si am vazut ca maioneza iese bine si daca blenderul are o putere mai mica. M-ai facut curios, de ce nu folosesti si albusul?

      Ștergere
  50. Deci este pentru prima data cand fac maioneza si mi-a iesit din prima, foarte bune reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Victoria, stiind cat de repede se face si ca mergi la sigur, de acum nu cred ca vei mai ezita sa te apuci de o reteta care implica si folosirea maionezei.

      Ștergere
  51. Buna, Robert! Iti multumesc si pentru aceasta reteta de nota 10. Nu am mai facut maioneza la blender pana acum si mi-a iesit din prima incercare :) Numai ca a fost cam multa maioneza pentru 2 kg de vinete, asa ca a mai trebuit sa coc 1 kg, pentru a le amesteca impreuna cu cele deja pregatite. Acum stiu ce am de facut pe viitor: ori fac mai putina maioneza, ori mai multe vinete. Prefer varianta a doua :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, ar mai fi si varianta a treia: folosesti maioneza ramasa intr-una dintre multele retete de salata pe care le-am publicat de-a lungul timpului pe blog :) Reteta de maioneza la blender este de acum patru ani, intre timp am verificat-o si reverificat-o de nenumarate ori si am ajuns la concluzia ca nici macar nu este nevoie de un blender puternic... probabil ar trebui sa modific reteta si sa anunt asta intr-un loc mai vizibil.

      Ștergere
    2. Bună! Am avut ceva emoții, acum am făcut ptr. prima dată maioneză la blender, dar a ieșit perfect. Confirm, nu este nevoie de un aparat puternic :). Vă doresc tuturor, un an nou plin cu bucurii și reazlizări pe toate planurile. La mulți ani!

      Ștergere
    3. Buna, Lidia! Cateodata emotiile sunt bune in bucatarie, astfel suntem mai atenti la prepararea retetei :) Apropo de puterea blenderului, ani de zile am facut maioneza cu blenderul fara emotii, pana cand m-am trezit ca mi s-a taiat, acum cateva luni. Cauza era tocmai puterea prea mare a blenderului, acesta s-a cam invechit si nu prea mai functioneaza asa cum trebuie... la putere mare se incinge si asta face sa se taie maioneza. Dupa cateva incercari (adica dupa vreo 2l de ulei risipiti :D ), am reusit pana la urma sa ma prind care-i problema, am setat puterea undeva spre minim si de atunci maioneza a redevenit "maioneza rapida fara emotii" :) Deci atentie la blenderele aflate "in pragul pensionarii"! :)

      Ștergere
  52. Am incercat, am reusit! Nu credeam ca poate fi asa de simplu. Am ajustat un pic reteta adica am pus doar 100ml ulei, totdeauna am fost un pic impotriva uleiului :) Recent am descoperit blogul tau si ma bucur, am sa incerc mai multe retete. Multumesc ca ai ales sa le imparti cu toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine de stiut ca maioneza iese chiar si daca reteta e adaptata gusturilor noastre, multora le e frica sa modifice orice reteta :) Ma bucur si eu ca ai descoperit blogul si imi doresc ca toate retetele sa te multumeasca.

      Ștergere
  53. Eu fac maioneza fara mustar: 300 ml ulei, 2 oua crude 1/2 lingurita sare, piper, si foarte putin zahar, cuprind ouale cu blenderul, mixez maxim 1 min, apoi adaug 2 lingurite de otet,mai mixez putin. Iese foarte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lilia, eu nu m-am gandit sa mai scriu in reteta faptul ca maioneza poate fi si condimentata, daca ne place astfel. Deci mersi pentru pont!

      Ștergere
    2. Buna ziua, imi cer scuze...ce este ca prima data cind am facus s-a primit foarte bine, dar acum nu, este foarte lichid, care-i pricina, imi puteti spune?

      Ștergere
  54. :) Multumim pentru reteta de maioneza cu blender! Este a doua oara cand fac si mi-a iesit fara nici o problema! Diferenta e ca am facut cu ou fiert pt ca sunt insarcinata :) aa, iar blenderul are 300 de W.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarcina usoara, Andra! Daca va fi cazul, voi incerca sa fac si eu maioneza cu blenderul folosind ou fiert :) Intre timp am observat ca nu prea conteaza puterea blenderului (al meu se incinge foarte tare si sunt nevoit sa il setez cam pe la jumatate din putere). Iti multumesc pentru confirmare. Pana la urma, cred ca maioneza se poate strica doar daca nu cuprindem oul si mustarul in cupa blenderului.

      Ștergere
    2. Multumesc frumos :)

      Am facut maioneza pana acum de putine ori, cred ca de 3 ori. Toate la blender. Niciodata nu mi s-a taiat. Singura data cand am incercat sa o fac pe stilul vechi, praf a iesit :)) Deci, cred ca secretul este in a cuprinde in cupa toate ingredientele. Si desigur, rabdarea :)

      Iti multumesc mult pentru retetele minunate. Esti o sursa de inspiratie si revin cu drag pe blog ori de cate ori am nevoie :)

      Ștergere
  55. Oare pot adauga cartof si ou fiert?ca sa imi reapect si vechea retet:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din punctul meu de vedere, maioneza ar trebui sa le suporte, insa nu pot garanta din moment ce n-am incercat personal. Apropo, la vechea reteta de maioneza puneai si mustar? Eu nu, iar lipsa mustarului ar fi singurul lucru de care as putea zice ca mi-e dor :)

      Ștergere
  56. Eu nu pun mustar in maioneza pt ca nu-mi place. Si nici sare. Dar pun doar 200 ml de ulei la un ou. Iese perfect (trebuie sa fie o anumita proportie intre ingredientele solide si cele lichide), insa secretul este sa tin blenderul strict vertical, pe galbenus - obligatoriu, si sa nu-l ridic in primele zeci de secunde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana, momentan mi s-a ars blenderul si nu pot incerca, dar m-ai facut curios si voi face un mic test (pentru mama, ea nu poate concepe maioneza cu mustar). Nici mie nu-mi placea maioneza cu mustar, dar rapiditatea acestei retete m-a facut s-o accept. Dupa cativa ani, am ajuns sa descopar cu surprindere ca maioneza clasica mi se pare cam gretoasa :) Probabil lenesul din mine influenteaza subconstientul...

      Ștergere
  57. Foarte bune rețetele dumneavoastră,eu vreau doar să adaug că se poate face aceasta maioneză și fără ou folosind doar ulei și lapte,întotdeauna partea de ulei să fie dublă față de cea de lapte ( exemplu la 200 ml ulei punem 100 ml lapte) și apoi mixam cu blenderul iar la final condimentam Cum ne place Durează maxim 1 minut,este foarte ușoara iar dacă o vrem mai tare punem un pic mai mult ulei iar dacă o vrem mai moale,mai fluidă punem mai mult lapte Spor la treabă și felicităriiiiiiiii pentru tot ce faceți! !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clar, trebuie sa ma hotarasc mai repede ce blender sa aleg, acum am de testat doua retete de maioneza. Spre rusinea mea, n-am mai auzit pana acum de maioneza cu lapte.

      Ștergere
  58. După multe ture de maioneză rapidă, care au ieșit perfect mereu, am zis sa încerc același tipar pt salata de icre, precum și pt cea de vinete. La icre am făcut aceeași rețetă ca la maioneză, dar în loc de ou am pus o cutiuță de icre de hering din aceea din comerț, de 100g. Prima dată am pus și un ou, să fiu sigură că îmi iese, și parcă nu am pus muștar. Practic înlocuisem muștarul cu icrele. Apoi am înlocuit și oul și mustarul cu icrele, iese o salată de icre perfecta, alba, tare și ff gustoasa după ce adăugăm și ceapă tăiată mărunt. Acest succes m-a condus la salata de vinete. Am luat o lingură bună din vinetele coapte, am adăugat ulei, muștar și a ieșit o 'maioneză de vinete' :) delicioasa, pe care am amestecat-o cu furculița cu restul de vinete. Așadar cred că se poate face maioneză din orice :)) idei nu prea am. Poate am provocat creierașul cuiva și are vreo idee în urma acestui comentariu al meu, si o împărtășiți și cu mine!?! Din ce sa mai facem maioneză...mă gândeam la branza de vaci... :) Dar să și ajute la vreun preparat, nu as face-o doar asa :) Fiți binecuvântați, Andreea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ff interesanta ideea cu salata cu icre de hering , Andreea.Multumesc .

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)