Ardei capia in oţet

Ingrediente reteta Ardei capia in otet:
  • 1.5 kg ardei capia
  • 1 plic Pikant fix de la Dr.Oetker
  • 1.75 l apa
  • 0.30 l otet
  • 150 g zahar
Modul de preparare a retetei:
Uitati de reteta complicata a bunicii! Daca sunteti incepator, folositi noile retete de conserve si muraturi care se bazeaza pe ajutorul oferit de producatorii de condimente. Folosind Pikant fix este foarte usor sa facem conserve si muraturi. Nu trebuie sa ne mai batem capul sa adaugam noi condimentele (adica piper, foi de dafin, boabe de mustar, coriandru, sare), acestea sunt deja incluse in plic. Cel mai mare avantaj este faptul ca odata ce borcanele au fost inchise, acestea nu mai au nevoie de sterilizare.
Se spala bine ardeii, se taie pe jumatate si se curata de seminte. Apoi jumatatile de ardei se taie la randul lor in doua sau trei bucati pentru a incapea cu usurinta in borcane. Dupa ce au fost taiate, bucatile de ardei se pun in borcane uscate. Intr-o cratita punem apa, otetul si zaharul, la care adaugam continutul unui plic de Pikant fix. Cratita se pune la fiert trei-cinci minute si in acest timp se amesteca continuu.
Compozitia fierbinte se toarna imediat in borcane peste ardei si apoi se sigileaza borcanele. Dupa ce se raceste, ideal ar fi sa depozitati conservele intr-un loc ferit de lumina. Eu am avut ardei doar pentru patru borcane, dar mi-a mai ramas compozitie pentru inca un borcan. Deci compozitia ar ajunge cam pentru cinci borcane.

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alta reteta de conserve!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

6 comentarii:

  1. Este o idee buna, multumesc pentru sugestie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Care ar fi diferenţa între aceştia şi gogoşari?
    Gustul este cam acelaşi...
    Într-adevăr, condimentele Pikant fix uşurează mult prepararea... Nu ştiu de ce unii se vaită că ar fi E-uri... Dar dintre câte există pe piaţă, acestea ar fi cele mai blânde, cred eu...
    Magda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Magda, ma gandesc ca tu ma intrebi acum care ar fi diferenta dintre retetele pe care le-am postat pe blog, nu dintre capia si gogosar :) In afara de faptul ca la cea de gogosari am pus ulei, iar la aceasta am folosit Pikant fix, prea mare diferenta nu este. La cea cu Pikant fix teoretic n-ar trebui sa ne facem probleme ca nu ne tin ardeii peste iarna. La cealalta reteta n-ar trebui sa ne facem probleme ca mancam E-uri :) Insa, asa cum spui si tu, poate ca ar trebui sa ne vaitam de E-urile din alte produse, mult mai daunatoare, pe care le mancam zilnic. A nu se intelege ca as incuraja in vreun fel utilizarea Pikant fix in detrimentul metodei traditionale de conservare, fiecare alege ceea ce crede ca e mai bine pentru el. Eu le-am incercat pe amandoua :)

      Ștergere
  3. Pot folosi in loc de otet , lamaie pentru ardei copti la sterilizare pentru iarna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU. Otetul si sarea sunt sfinte atunci cand e vorba de conservare.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)