publicitate

Castraveciori in oţet

Ingrediente reteta Castraveciori in otet:
  • 1,5 kg castraveciori
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • un plic PikantFix
  • 300 ml otet
  • 1750 ml apa
  • 150 g zahar
Modul de preparare a retetei:
Datorita faptului ca se foloseste PikantFix, modul de preparare este similar celui prezentat mai demult in reteta de ardei capia in otet. Un mic sfat pe care mi l-a dat si mie cineva: daca nu avem niste castraveciori foarte proaspeti, adica sunt putin ofiliti, acestia se pot reimprospata lasandu-i sa stea peste noapte intr-un vas cu apa si sare. Se spala si se curata legumele, apoi se taie rondele. Castraveciorii se spala si ei si apoi se introduc in borcane. In cazul in care borcanele sunt prea mici sau prea lungi, castraveciorii pot fi taiati pentru a umple cat mai bine borcanul. Se adauga si legumele taiate.
Desfacem plicul de PikantFix si il punem intr-o cratita alaturi de apa, otet si zahar. Se tine la fiert intre trei si cinci minute si se amesteca tot timpul. Compozitia se toarna fierbinte in borcane peste castraveciori si legume si conserva este gata! Borcanele se vor sigila imediat si este recomandat sa le tinem intoarse o ora-doua. Dupa racire, conservele se depoziteaza intr-un loc intunecos si rece. Daca doriti castraveciorii mai sarati, atunci puteti adauga putina sare. Este de prefarat sa folositi sare grunjoasa, nu sare iodata.
Mi-am propus ca in aceasta toamna sa prepar cat mai multe conserve pentru iarna. Nu le fac in cantitati industriale, doar cate patru-cinci borcane, le fac mai mult de pofta. Si incerc sa ma bucur cat mai mult de toamna, daca tot a venit, in speranta ca voi trece mai usor peste sfarsitul verii. Intotdeauna am perceput toamna ca pe o zi de luni si am asociat-o cu sfarsitul vacantei, cu plecarea turistilor, cu plaja pustie... Fiind constantean si iubind marea, vara petrec foarte mult timp pe/aproape de plaja iar venirea toamnei parca lasa un mare gol in viata mea. Am inceput acest blog culinar in septembrie, tocmai pentru a umple acest gol. Stiu ca de fapt va intereseaza reteta si nu "plictiseala mea de toamna" (poate o fi depresie sau astenie, da` nu-mi place cum suna) :)

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de conserve!

Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

11 comentarii:

  1. salut!rosii in otet se pregatesc la fel?

    RăspundeţiȘtergere
  2. daca nu avem plikul picantfix cu ce se poate inlokui?

    RăspundeţiȘtergere
  3. eu stiu ca sa nu sara capacul de pe borcan ,adika sa nu inceapa a fierbe,se adauga cite o pastila de aspirina!la fiecare borcan de un kg.ii korect?sau....?

    RăspundeţiȘtergere
  4. Eu am folosit PikantFix tocmai pentru ca nu ma pricep deloc la muraturi, asa ca nu te pot sfatui. Dar garantat nu mai ai nevoie de aspirina daca folosesti ingredientul minune ;)

    RăspundeţiȘtergere
  5. Chiar n-ai pentru ce :) Imi pare rau ca nu ti-am putut fi de ajutor.

    RăspundeţiȘtergere
  6. acum fac castravetii...dar sigur sunt doar 175ml apa? eu cred ca 1750, adica 1 litru si 750 g apa...puteti sa-mi spuneti repede?

    RăspundeţiȘtergere
  7. am pus 1,75 l apa...cum scrie pe plicul de pikant...ar trebui sa corectati cred...

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze pentru intarziere, noroc ca au fost scrise indicatiile pe plic. Am corectat ingredientele retetei, nu mi-am dat seama ca "mancasem" un "0" :)

      Ștergere
  8. trebuie neaparat pikant fix?? hmmm... parca n-as pune. daca tot mai chinui in casa, macar sa nu aiba E-uri.a facut cineva reteta fara pikant? multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie neaparat pikant fix pentru a face castraveciori in otet, insa pentru reteta de mai sus trebuie :) Daca tot exista pe piata produsul care-mi ofera totul mura-n gura, am ales varianta cea mai simpla. Ca n-o fi la fel de sanatos ca varianta traditionala a castraveciorilor in otet, asta-i alta discutie...

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails