Castraveciori in oţet (cu PikantFix)

Ingrediente reteta Castraveciori in otet:
  • 1,5 kg castraveciori
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • un plic PikantFix
  • 300 ml otet
  • 1750 ml apa
  • 150 g zahar
Modul de preparare al retetei:
Reteta este varianta rapida pentru comozi, grabiti sau neexperimentati in bucatarie, insa pentru traditionalisti am publicat si reteta de castraveciori in otet 100% naturali. Datorita faptului ca se foloseste PikantFix, modul de preparare este similar celui prezentat mai demult in reteta de ardei capia in otet: se spala si se curata legumele, apoi se taie rondele; castraveciorii se spala si ei si apoi se introduc in borcane (daca borcanele sunt prea mici sau prea lungi, castraveciorii pot fi taiati pentru a umple cat mai bine borcanul); apoi se adauga in borcane si legumele taiate. Desfacem plicul de PikantFix si il punem intr-o cratita alaturi de apa, otet si zahar. Se tine la fiert intre trei si cinci minute si se amesteca tot timpul. Compozitia se toarna fierbinte in borcane peste castraveciori si legume si conserva este gata! Borcanele se vor sigila imediat si este recomandat sa le tinem intoarse o ora-doua. Dupa racire, toate conservele de acest fel se depoziteaza intr-un loc intunecos si rece. Daca doriti castraveciorii mai sarati, atunci puteti adauga putina sare. Este de prefarat sa folositi sare grunjoasa, nu sare iodata. Si un mic sfat pe care mi l-a dat si mie cineva: in cazul in care nu avem niste castraveciori foarte proaspeti, adica sunt putin ofiliti, acestia se pot reimprospata putin lasandu-i sa stea peste noapte intr-un vas cu apa si sare.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de conserve!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

11 comentarii:

  1. salut!rosii in otet se pregatesc la fel?

    RăspundețiȘtergere
  2. daca nu avem plikul picantfix cu ce se poate inlokui?

    RăspundețiȘtergere
  3. eu stiu ca sa nu sara capacul de pe borcan ,adika sa nu inceapa a fierbe,se adauga cite o pastila de aspirina!la fiecare borcan de un kg.ii korect?sau....?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am folosit PikantFix tocmai pentru ca nu ma pricep deloc la muraturi, asa ca nu te pot sfatui. Dar garantat nu mai ai nevoie de aspirina daca folosesti ingredientul minune ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar n-ai pentru ce :) Imi pare rau ca nu ti-am putut fi de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  6. acum fac castravetii...dar sigur sunt doar 175ml apa? eu cred ca 1750, adica 1 litru si 750 g apa...puteti sa-mi spuneti repede?

    RăspundețiȘtergere
  7. am pus 1,75 l apa...cum scrie pe plicul de pikant...ar trebui sa corectati cred...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze pentru intarziere, noroc ca au fost scrise indicatiile pe plic. Am corectat ingredientele retetei, nu mi-am dat seama ca "mancasem" un "0" :)

      Ștergere
  8. trebuie neaparat pikant fix?? hmmm... parca n-as pune. daca tot mai chinui in casa, macar sa nu aiba E-uri.a facut cineva reteta fara pikant? multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie neaparat pikant fix pentru a face castraveciori in otet, insa pentru reteta de mai sus trebuie :) Daca tot exista pe piata produsul care-mi ofera totul mura-n gura, am ales varianta cea mai simpla. Ca n-o fi la fel de sanatos ca varianta traditionala a castraveciorilor in otet, asta-i alta discutie...

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)