- un piept de pui
- 2 oua
- 100 g faina
- sare, piper si ulei
Portionam pieptul de pui, adica il taiem felii de marimea si grosimea dorita. Batem putin feliile de pui cu ciocanul de snitele (cu grija, pentru ca se vor rupe daca le batem tare) si le condimentam cu sare si piper. Punem doua oua intr-o farfurie si le batem bine cu furculita, iar intr-o alta farfurie punem circa 100 g de faina (pentru a ne fi mai usor, ar fi bine sa asezam farfuriile una langa cealalta.). Trecem fiecare bucata de piept de pui prin faina (pe amandoua partile), apoi o scufundam in oul batut si o punem la prajit in tigaie (punem snitelele doar dupa ce ne asiguram ca uleiul este bine incins). Pentru a mai scapa de ulei, le putem aseza pe servetele dupa ce le prajim. Daca ni se pare prea greu sa trecem pieptul de pui si prin faina si prin ou, putem amesteca inca de la inceput faina cu oul (vom obtine o compozitie putin mai groasa decat cea pentru clatite). Snitelele de pui nu vor fi la fel de pufoase ca cele preparate in varianta clasica a retetei, dar vom scuti cateva minute si vom face mai putina mizerie in bucatarie :) Neavand timp sa fac si o garnitura, am pus langa aceste snitele de pui niste castraveciori in otet.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
apreciez intentia siteului vostru si sa stiti ca veniti in ajutor nu numai barbatilor ,dar chiar si a bucatarilor calificati si cu experienta
RăspundețiȘtergereEu am o problema la snitele , fie ele de pui sau porc....nu arata extraordinar , iar ultimele tind sa aiba o culoare mai inchisa....am incercat cu multe feluri de ulei si problema persista.
RăspundețiȘtergereIdei ? Sfaturi ?
Snitelele capata acea culoare mai inchisa datorita uleiului ars. Daca ne dorim niste snitele impecabile, atunci va trebui sa schimbam uleiul imediat ce observam ca acestea incep sa se inchida la culoare.
RăspundețiȘtergereBuna seara,
RăspundețiȘtergeream descoperit situl dvs cu mare surpriza si placere !
Am si eu o nelamurire la capitolul snitele:
-coaja din ou si faina se desprinde de pe snitele
-nu ies rumenite (sunt coapte bine, dar albicioase)
Cu bine si pe curand !
Buna seara! Nu sunt sigur ca am inteles nelamurirea asa cum trebuie :) Problema ar fi daca s-ar rupe, dar presupun ca se desprinde crusta de pe snitele dupa ce acestea au fost prajite, altfel carnea s-ar fi rumenit.
ȘtergereCarnea snitelelor nu are cum sa se rumeneasca, este un lucru normal sa ramana albicioasa. Pentru ca tocmai acesta este scopul crustei: sa protejeze carnea si sucul acesteia.
Da, nu m-am exprimat cum trebuie . Vreau sa spun ca crusta care imbraca snitelul se desprinde de pe carne, nu sta lipita. Si tot crusta asta ramane albicioasa, nu rumenita. Mie imi place ca snitelele sa fie rumenite, aurii.
RăspundețiȘtergerePai crusta n-are cum sa ramana albicioasa daca este prajita asa cum trebuie. Principala mea grija este ca nu cumva crusta snitelelor sa se rumeneasca prea mult, iar tu te plangi ca nu se rumeneste suficient... :) Problema se rezolva simplu, le tii la prajit pana cand se vor rumeni, este inevitabil, nu?
ȘtergereIar daca vrei sa incerci o crusta care are o "aderenta" mai buna, o poti incerca pe cea folosita de mine pentru snitelele de porc.
Imi permit sa raspund la intrebarea vizitatorului "Anonim" din 28 aprilie:incercati sa tineti pieptul pe prosoape absorbante inainte de a le trece prin compozitie deoarece pieptul din comert este plin de apa.Eu bat ouale cu putin lapte si asa iese crusta pufoasa si frumos rumenita.
RăspundețiȘtergereCe bine-ar fi daca si-ar permite mai multa lume... Sfaturile sunt intotdeauna binevenite. Multumesc, Mada!
ȘtergereDaca tot se permit sugestii, ca o completare, eu obisnuiesc sa le condimentez si cu putina boia de ardei, care va da snitelelor o culoare frumoasa, dar si oualele, cu cat au galbenusul mai galben :)), cu atat mai mult vor "auri" crusta. Sper ca a fost de folos comentariul.
RăspundețiȘtergereSpor la treaba in continuare tuturor!
Mie sigur mi-a fost de folos comentariul tau :) Mi-ai amintit ca bunica folosea boia pentru a colora frumos crusta snitelelor.
Ștergere<:P..ai zis sa te anunt cand gasesc o reteta care sa o fac la fel ca tine fara sa o adaptez.....snitele astea le fac la fel ca tine si am mai gasit una de desert pe care nu am facut-o niciodata dar am sa o incerc chiar daca pare grea...prajitura desteapta...LORENA
ȘtergereHei, Robert, snitelele din soia le-ai incercat?
RăspundețiȘtergereVara asta am inceput sa le fac si eu... Nu-s deloc rele! In plus, le simt mai sanatoase decat puiul din comert...
Magda
Da, Magda... tot vara asta am incercat si eu snitelele din soia :) Nu ma atragea deloc ideea de a face astfel de snitele, insa am primit cadou un cos cu produse Inedit si astfel am reusit sa inteleg de ce le mananca lumea :)) Snitelele de soia nu pot fi confundate cu snitelele de pui, nu au aceeasi textura/ consistenta, insa mi se par gustoase si chiar merita incercate.
RăspundețiȘtergereMinunate!Mult mai bune decat cele cu carne de porc.Crusta a iesit foarte aurie,poate din cauza oualor de tara.
RăspundețiȘtergereLe-am servit cu piure de cartofi fierti in lapte.
Saptamana viitoare voi face mancare de mazare cu lapte.
Dany.
Dany, vad ca iti plac mancarurile cu lapte, cred ca ar trebui sa-ti recomand reteta mea de lapte de pasare :) Snitelele de pui ies o idee mai moi decat snitelele de porc, am vazut ca multa lume le prefera - desi se zice ca nu e pasare ca porcu` :)
Ștergere