- o conopida medie
- 2 teline
- 5 morcovi
- un plic Pikant Fix
- 1,75 l apa
- 150 g zahar
- 0,30 l otet
Asa cum am mai spus si in celelalte retete de conserve la care am folosit Pikant Fix, beneficiind de acest ingredient minune este extrem de usor sa facem conservele pentru iarna.
Pentru inceput curatam si spalam legumele. Conopida se desface in buchetele, morcovii se taie rondele, iar telina se taie cubulete. Frunzele de telina se toaca marunt. Se pun toate legumele in borcane bine spalate si uscate.
Intr-o cratita punem la fiert apa, otetul si Pikant Fix. Se fierbe trei-patru minute amestecandu-se mereu. Lichidul fierbinte se toarna in borcane peste legume imediat ce se ia de pe foc.
Trebuie sa sigilam borcanele imediat si n-ar fi rau sa le tinem intoarse cateva ore. Avand mai multa conopida, compozitia plicului de Pikant Fix mi-a ajuns sa pun si un borcan numai de conopida, nu stiu daca sa va recomand sau nu pentru ca n-am mai facut niciodata. Dar sunt sigur ca macar va fi comestibil :)
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alta reteta de conserve!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
mai lasati picant fixu............ doamne iartama e plin de conservanti puneti muraturi natural dac nu ce rost are sa le faceti .cump. dea gata din magazin
RăspundețiȘtergereAvantajul e ca poti pune in borcane ceea ce vrei, iar prepararea e o joaca de copii.
RăspundețiȘtergereIntrebare de incepator: la ce folosim salata asta? Arata tare bine si as vrea sa o incerc. Madalina
RăspundețiȘtergereMadalina, eu folosesc salata ca garnitura la fripturi.
Ștergere