- cateva "oase" de pui
- o ceapa
- un ardei
- un morcov
- o legatura patrunjel
- o mana-doua taitei de casa (optional)
- sare si ulei
Pentru supa de pui de astazi nu m-am grabit si am folosit taitei de casa, insa in majoritatea timpului tot taiteii din comert raman baza. "Oase de pui" pentru mine inseamna de fapt spatele puiului, aripile, gatul - dar bineinteles ca nimeni nu ne impiedica sa punem si partile "carnoase" ale puiului in supa :) Punem carnea de pui la fiert in circa trei litri de apa pana cand da in clocot (daca puiul este de curte, atunci vom pune carnea la fiert intr-o cratita diferita de cea in care se face supa, deoarece va face spuma si va da o culoare mai negricioasa supei). [LE] Am primit urmatorul pont si am zis ca nu strica sa-l pun in reteta: daca dorim sa obtinem o supa de pui limpede, atunci punem carnea in apa dupa ce aceasta a dat deja in clocot. Intre timp curatam si toacam legumele, apoi le punem in cratita in care deja am pus carnea de pui supa. Lasam supa la fiert pana cand se fac legumele (se inmoaie), iar taiteii ii vom adauga cu aproximativ cinci minute inainte de a lua supa de pui de pe foc (cantitatea variaza in functie de gusturile fiecaruia, la o adica putem renunta la taitei sau ii putem inlocui cu fidea etc). Dupa ce supa de pui este gata, luam cratita de pe aragaz si punem legatura de patrunjel tocata marunt. Saram supa de pui dupa gust si, in functie de cat de gras este puiul folosit, putem adauga o lingura-doua de ulei (dar uleiul este optional). Aceia care doresc sa prepare supa intocmai ca in aceasta reteta, adica folosind taitei de casa, pot gasi reteta detaliata pe blog.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
arata bine, oricum barbati sunt cei mai buni bucatari! :d
RăspundețiȘtergere:) Asa se zice. Sunt curios ce vor comenta femeile...
RăspundețiȘtergereNu vor comenta ....
RăspundețiȘtergereimi plac mult retetele tale, asta arata super. ai un mod de a gati care mi se potriveste perfect. mersi de retete. katia
RăspundețiȘtergereCu placere Katia si sper ca retetele viitoare sa se potriveasca la fel de bine cu modul tau de a gati :)
RăspundețiȘtergerebarbatii sunt cei mai buni bucatari dar nu si cei romani probabil, care majoritatea freaca menta si asteapta ca numai nevestele, mamele sau prietenele sa le gateasca; cel de pe acest site e o raritate si e un exemplu pt ceilalti barbati romani, felicitari si gata cu cliseele
RăspundețiȘtergerete înșeli amarnic.probabil așa o fi soțul tău(scuze) dar mie și multor bărbați(prieteni sau doar cunoscuți)ne place enorm să gătim,și,mai ales pentru mese festive,când putem să improvizăm.
ȘtergereDaca e sa-mi dau si eu cu parerea, cred ca si barbatii romani pot fi cei mai buni bucatari in momentul in care gatesc de placere, nu din obligatie. Probabil daca as munci 8-10 ore intr-o fabrica si apoi as fi nevoit sa gatesc trei mese pe zi (in fiecare zi!) cred ca mi-ar trece repede tot chefu` de gatit :)
ȘtergereEu sunt barbat, muncesc 8-10 ore pe zi intr-un birou si gatesc de aproximativ 3-4 ori pe saptamana in special ciorbe/supe si felul doi. Si stiti ce?!?! Am constatat ca aceasta ocupatie e mult mai relaxanta si placuta (ce sa mai zic de utila!!!!) decat statul ore in sir cu ochii holbati in televizor!
ȘtergereMultumesc pentru retete, gatesc de cateva luni aproape exclusiv dupa retele tale si nu am ratat nici o mancare pana acum!!!
Cu placere, mi-as dori ca nici de acum inainte sa nu ratezi vreo reteta. Sunt putin cam deficitar la categoria supe/ ciorbe, insa voi incerca sa mai recuperez. Tocmai ma pregatesc sa postez reteta ciorbei de burta, sper sa fie pe placul tau.
ȘtergereIn mod clar e mai productiva ocupatia asta decat holbatul la emisiunile de o calitate parca din ce in ce mai indoielnica pe care le difuzeaza televiziunile noastre. Se pare ca atunci cand iti place ceea ce faci gasesti energii nebanuite si treci peste oboseala acumulata la birou :)
Desi raspunsul meu vine destul de tarziu, ma simt obligata sa completez :) Sotul meu gateste rar dar gateste foarte bine. Stie putine retete, se baga in bucatarie doar cand nu e soacra prezenta, dar face o mancare de ma ling pe degete. Prin comparatie, daca noi doi gatim aceeasi reteta, lui ii iese mai buna. Are acel simt! Acel simt care face diferenta intre o simpla mancare si una delicioasa . Cristina O
ȘtergereIa uite ce gatesc eu azi :D
RăspundețiȘtergerepapa bun bun..facut... deja si mancat :)
RăspundețiȘtergerede la mama am învățat că dacă vrei să iasă supa limpede, atunci carne se pune după ce apa a dat în clocot :)
RăspundețiȘtergeremerge de fiecare dată.
Merci pentru pont! Nu mi-am dorit niciodata ca supa sa iasa limpede, deci n-am dat importanta acestui aspect. Dar cum probabil exista multa lume interesata de acest lucru, il voi mentiona acum in reteta.
ȘtergereFelicitari in primul rand,femeile nu au ce sa comenteze.Eu iti marturisesc ca de cate ori vreau sa gatesc ceva ceea ce nu stiu caut aici si sunt foarte multumita am invatat sa fac pizza ,gogosi si cozonaci datorita retetelor tale...Bafta in continuare
RăspundețiȘtergereFoarta gustoasa, mai ales cu taieteii facuti in casa cu o zi in urma. Apropó de limpezimea supei, mama imi recomanda sa nu dau focul tare pentru a nu o tulbura.
RăspundețiȘtergere