Budincă de paste

Budinca de paste reteta
Ingrediente reteta Budinca de paste:
  • 500 g paste (o punga)
  • 500 g branza dulce
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 250 zahar (o cana)
  • 100 g stafide
  • coaja unei lamai
  • 2 lingurite esenta de vanilie si rom
Budinca de paste ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Budinca de paste este o reteta extrem de usor de preparat pentru ca de fapt tot ceea ce avem de facut este sa fierbem pastele si sa le amestecam cu restul ingredientelor. Pentru aceasta budinca am folosit taitei ondulati, dar se poate folosi cam orice sortiment de paste. Eu de fapt i-am folosit pentru ca doar asta aveam in bucatarie in momentul cand mi s-a facut pofta de budinca de paste, dar in general pentru acest preparat se folosesc macaroane. Punem apa la fiert cu un praf de sare si adaugam pastele in momentul in care apa a inceput sa clocoteasca (unii pun si sarea tot atunci, pe motiv ca apa ar fierbe mai repede fara sare). Apoi dam focul mai mic si fierbem pastele cinci minute. Toate celelalte ingrediente (branza, ouale, samntana, stafidele, esentele, zaharul si coaja de lamaie) ale budincii le vom amesteca intr-un castron, dupa care le vom lasa cateva minute (pentru ca stafidele sa se inmoaie putin). In mod normal se lasa stafidele la inmuiat in esenta, dar eu n-am rabdare si sar peste aceasta etapa :) Scurgem bine pastele de apa si le amestecam cu compozitia obtinuta. Ungem cu unt un vas de jena si turnam compozitia budincii de paste. Preincalzim cateva minute cuptorul si tinem budinca de paste la cuptor 40 minute la 200 grade C.
Budinca de paste reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alta reteta de paste!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

15 comentarii:

  1. gatesti aproape in stilul meu, adica pe gustul meu:)
    si eu prepar aceasta budinca si are succes, copilasii mei o savureaza cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa aud asta :) Sper sa revii mereu cu placere, promit ca voi incerca sa nu-mi schimb stilul. Orice sfat, completare sau chiar critica la adresa vreunei retete sunt intotdeauna binevenite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un desert super-ieftin si foarte gustos. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,Robert.Da-mi voie sa vin in sprijinul celor care (mai)au probleme la cuptoarele cu gaz asa cum este al meu si care ,din nefericire,ard mai puternic preparatele din tava.Ca sa nu se mai intample(cred ca toti avem oroare sa "frecam"tavile arse)eu pun in tava putin ulei,ung bine,apoi pun 2-3 linguri din amestecul cu branza, fara macaroane,intind cu o lingura (cam greu pentru ca aluneca)si presar o mana de gris(pesmet).Apoi procesul se continua cum ai scris si tu.Practic se formeaza o pelicula care,chiar daca se arde,se poate desprinde usor atat din tava cat si de pe macaroane.Sper sa va fie de folos.Enjoy.Cu simpatie,Mariana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mariana. Sunt convins ca sfatul tau le va fi de folos multora, cuptoarele cu gaz inca sunt majoritare in bucatariile noastre. Folosind un cuptor electric, mie mi-e greu sa iau in calcul si neajunsurile datorate flacarii care nu incinge uniform cuptorul. Cozonacii mamei sunt mereu arsi din cazua flacarii si mereu o tachinez, insa, cu toate astea, parca tot sunt mai buni decat ai mei :)

      Ștergere
  5. Buna, Robert!
    Tocmai am gatit bunatatea ta de budinca. Am adaptat-o putin gusturilor(si nevoilor), respectiv in compozitie am pus ceva mai multa branza si am adaugat putin lapte; si, neavand vas jena, am folosit o tava, pe care am uns-o cu margarina si am presarat-o cu pesmet. A iesit..iami!
    Multumesc pentru toate aceste retete gustoase si usor de preparat! Revin cu placere pe acest site de fiecare data cand vreau sa gatesc si nu stiu ce :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Gabriela! Intotdeauna eu recomand ca retetele mele sa fie adaptate gusturilor si nevoilor fiecaruia, din pacate multi prefera sa respecte intocmai retetele (in parte, de frica unui eventual esec). Nu trebuie sa-mi multumesti pentru retete, mi-e mai mult decat suficient sa citesc ca revii cu placere pe site.

      Ștergere
  6. Este delicioasa aceasta budinca! Multumesc de ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  7. buna seara,
    acum e la cuptor, abia astept sa vad ce iese ptr ca dupa ce ca sunt incepatoare in ale bucataritului, am mai pus si cu aproximatie ingredientele :)))))
    cu stima, nico

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Nico! E de admirat curajul tau, in caz ca o dezamagire aparuta rapid nu te face sa-ti piara cheful de gatit, iti anticipez un viitor stralucit in bucatarie :) Nu cred ca vei intampina probleme cu reteta budincii, important e sa fi pus sunficient de multa compozitie incat sa tina cat de cat pastele legate...

      Ștergere
    2. :))))))))))))))))
      ai anticipat corect ! ... nu am pus suficienta compozitie, dar a iesit oarecum dietetica, ceea ce chiar imi doream. fff gustoasa, multumesc !
      tot nico

      Ștergere
  8. Salut,

    Imi place sa gatesc si retetele tale imi sunt de mare ajutor. Abea astept sa ajung acasa sa gatesc: Azi o sa fac o ciorba de afumatura cu cartofi si ca desert budinca de paste. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Monica! Ma bucur sa aud ca-ti sunt de ajutor retetele mele, uneori avem nevoie de un pic de inspiratie pentru a ne mentine aceasta placere de a gati. Daca deja mi-ai multumit, sper ca macar budinca si ciorba de afumatura s-au ridicat la inaltimea asteptarilor :) (apropo de asta, ciorba de afumatura a devenit preferata mea, desi acum cativa ani nici nu suportam gandul ca as putea manca asa ceva). Am lasat si link direct catre reteta, pentru curiosi :)

      Ștergere
  9. Buna,
    Si ciorba si budinca au iesit foarte bune. Ciorba am lasat-o sa fiarba la foc mic si a fost foarte, foarte gustoasa. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)