Budincă de spanac cu caşcaval

Budinca de spanac reteta
Ingrediente reteta Budinca de spanac:
  • 500 g spanac
  • 150 g cascaval
  • 1/4 paine (125 g)
  • 3 oua
  • o ceapa
  • o lingurita nucsoara (optional)
  • o lingura faina
  • sare, piper si ulei
Budinca de spanac ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Din comoditate, pentru a prepara aceasta budinca de spanac eu am folosit un spanac congelat, insa este de preferat cel proaspat. In cazul in care folosim un spanac proaspat, acesta trebuie spalat foarte bine, tinut putin in apa clocotita si apoi tocat marunt. Punem cateva linguri de ulei intr-o tigaie si tocam marunt ceapa in timp ce se incinge uleiul. Calim ceapa cateva minute in uleiul incins, iar atunci cand ceapa incepe sa se inmoaie, adaugam lingura de faina si amestecam bine. Dupa aceea punem in tigaie spanacul si un pahar cu apa. Lasam spanacul la fiert aproximativ zece minute la foc mediu. Condimentam spanacul pentru budinca dupa gust cu sare, piper, adaugam o lingurita de nucsoara si amestecam (daca nu avem in bucatarie sau daca nu ne place, putem renunta la nucsoara sau o putem inlocui cu alt condiment). Feliem painea si apoi taiem cubulete feliile de paine, exact la fel cum procedam si in cazul crutoanelor. Ungem un vas termorezistent cu unt (sau cu orice alta grasime) si asezam in acesta un strat de bucati de paine. Turnam peste paine jumatate din cantitatea de spanac, adaugam un nou strat de bucati de paine si presaram jumatate din cascavalul ras (sau feliat cat mai subtire). Intr-un final, deasupra budincii de spanac adaugam cate un strat din ceea ce ne-a mai ramas din spanac, paine si cascaval. Batem bine cele trei oua si, optional, putem adauga putin lapte sau smantana. Turnam ouale peste budinca de spanac si o introducem in frigider pentru 30-60 minute (pentru a se imbiba bucatile de paine cu ouale batute si zeama lasata de spanac). Incingem cuptorul si lasam budinca de spanac la cuptor (la foc potrivit, 175-180 grade C) circa 30-45 minute (in functie de cat de rapid ne coace cuptorul - pana cand vedem ca budinca se rumeneste frumos deasupra).
Budinca de spanac reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de budinca!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

38 de comentarii:

  1. Trebuie sa o fac si eu, arata excelent. Crezi ca se poate inlocui cu stevie?
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu poti face budinca de spanac cu stevie, dar poti face budinca de stevie dupa reteta de mai sus :)) Budinca aceasta merge facuta cu orice fel de "buruiana" ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. E buna de-ti vine sa te lingi pe degete (asta daca nu folosesti furculita!) N-as fi crezut pana astazi ca pot manca spanac. Excelenta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. :) Nici eu nu prea am fost vreun mare fan al spanacului, insa am incercat budinca de spanac in ideea ca nu e foarte mult spanac in ea. Dar pana la urma am ajuns sa fac budinca de spanac destul de des, ba chiar si placinta cu spanac. Acum nu mai fug de "buruieni", cat de curand cred ca voi experimenta ceva si cu niste stevie.

    RăspundețiȘtergere
  5. tocmai pregatesc ingredientele sa fac si eu aceasta budincuta, sper sa iasa buna si sa pape si sotul, ca a fost cam circumspect la idee :-)))

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc pt reteta, i-a placut sotului la nebunie budincuta

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu placere! Si eu am fost la fel de circumspect, m-am linistit doar in momentul in care am gustat budinca de spanac :))

    RăspundețiȘtergere
  8. arata minunat.o sa folosesc spanac la borcan.cred ca 2 borcane imi ajung, nu?:D
    anyway, bloggul tau a devenit sg sursa de inspiratie s parca a inceput sa-mi placa sa gatesc:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Doua borcane de spanac sunt mai mult decat suficiente :) Ma bucur sa aud asta, sper doar sa nu ma invinovatesti pe mine pentru timpul pierdut in bucatarie (sau pentru kilogramele in plus) :D

    RăspundețiȘtergere
  10. am facut si ciorba a la grec,acrita cu putin bors, o minunatie.incredibil.
    maine urmeaza spanacul acesta.
    ms mult pt.blogg.
    ank

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu placere, Ank! Se pare ca a inceput cu adevarat sa-ti placa sa gatesti, din moment ce faci asta doua zile la rand :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu sper la fel :) Dar vad ca ti-ai luat o mica vacanta :P

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu știu cum le explici dar le înțeleg chiar și eu care nu gătesc pt. că nu înțeleg niciodată rețetele :))) Budinca a ieșit de senzație!

    RăspundețiȘtergere
  14. :)) Explic retetele exact asa cum as fi dorit sa mi se explice mie. Si incerc sa detaliez toate micile amanunte din timpul retetei care mi s-au parut mie ca ar conta. Imi prinde bine chiar si mie, data viitoare cand prepar reteta doar "arunc un ochi" pe blog si gata :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Da da, și eu arunc mereu câte un ochi pe blogul tău...azi am preparat ciorba de legume...o bunătate! Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu placere, Simina! Sper ca si budinca de spanac sa ti se para la fel de buna.

    RăspundețiȘtergere
  17. eu sunt o fana a spanacului si m-am bucurat sa gasesc o noua modalitate de a-l gati. din pacate sunt dezamagita de rezultat si nu stiu daca e din greseala mea sau daca asa trebuia sa iasa. eu am gatit cu spanac proaspat si acesta a ramas cu ceva zeama si am adaugat la sfarsit si putin lapte in ou iar la budinca mea painea din mijloc a ramas foarte moale. spune-mi, te rog daca asa trebuia sa ramana ca sa declar ca e o reteta care nu-mi place sau a fost greseala mea si atunci ii mai dau o sansa. mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i imposibil sa fie si o chestie de gusturi... Insa, placandu-ti spanacul, cred ca ai putea sa-i mai dai o sansa. Poate ai pus prea mult lapte, eu am scris in reteta "putin", gandindu-ma la vreo 2-3 linguri. Prea mult lapte diminueaza "capacitatea" oualor de a se coagula. Apoi, trebuie sa fii atenta si la apa din spanac. Am scris ca lasam spanacul 10 min la fiert, insa, daca acesta contine mai multa apa, atunci va trebui fiert mai mult - in parte, fierbem/calim spanacul pentru budinca pentru a scapa de surplusul de apa. Si neaparat nu trebuie sa uiti de lingura cu faina.

      Ștergere
    2. am sa incerc din nou...mersi

      Ștergere
  18. Deci.....arata divin!
    Abia astept sa imi creasca spanacul :P.....va fii prima reteta incercata din spanac proaspat, cules de mine :), :P hehe.
    PS:Iar nu am somn......iar iti "scormonesc" pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca avem cam acelasi program de somn :)) Si mie imi place sa gatesc folosindu-ma de materie prima culeasa personal. Daca tot te-am auzit, cred ca maine voi trece peste rusine si voi cobori in parc sa culeg niste stevie :)))

      Ștergere
  19. Răspunsuri
    1. Credeam ca te referi la budinca de spanac, nu ma asteptam sa nu stii cum e stevia :) Este putin acrisoara, mie parca mi se pare mai gustoasa decat spanacul.

      Ștergere
  20. Delicios la gust, cascavalul in combinatie cu spanacul e super. Totusi mi-a iesit cam apoasa budinca, e drept ca am taiat cand inca era fierbinte, sa vedem cum se comporta cand se raceste. Probabil de la spanacul congelat. Oricum foarte buna. Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. m-am prins, nu am pus faina...felicitari pt tot ceea ce faci! cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cristina! E bine ca ti-ai dat seama ca ai uitat de faina, macar data viitoare budinca iti va iesi exact asa cum trebuie.

      Ștergere
  22. E vremea spanacului proaspat, uraaaa!!!
    Asta e un aliment nu foarte agreat la mine in familie, dar in fiecare an le mai testez gusturile alor mei, nu renunt!
    Citisem de 2 ori ca lasi compozitia in frigider! credeam ca ai scris gresit, apoi am inteles cum trebuie... :)
    Ploaia nu s-a oprit, deci continui lectura...
    Magda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) E posibil sa-mi mai scape cate ceva la vreo reteta, insa incerc si eu sa nu fac greseli atat de mari... Au trecut aproape doua zile, insa, cum inca nu a rasarit soarele, ar trebui sa nu te fi oprit din lecturat :)

      Ștergere
  23. Extraordinară rețetă, ideea cu bucățelele de pâine este genială! De acum voi face multe multe tarte... e atât de simplu și delicios! Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multe tarte, dar si multe budinci sper :) Mai ales ca retetele budincilor sunt mult mai rapid de preparat.

      Ștergere
  24. Reteta foarte buna! Eu sincer nu am lasat budinca la frigider 30-60 minute pentru ca nu mai puteam sa resist de foame…dar totusi a iesit extraordinara, ff gustoasa si crocanta. Multumesc si salutari din Canada!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutari pofticiosilor de peste ocean! :) Eu nu pot decat sa ma bucur auzind ca bundinca de spanac a fost atat de irezistibila incat n-a mai stat in frigider.

      Ștergere
  25. Alta idee minunata. Fug sa testez :)

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)