- 500 g mazare
- 200 ml lapte
- 4 morcovi
- 2 cepe
- o legatura marar
- sare, piper si ulei
Si aceasta reteta, ca mai toate retetele de supa crema, este o reteta extrem de simpla. In cazul in care dorim sa preparam o supa crema de post, atunci putem renunta la cei 200 ml de lapte.
Spalam si curatam legumele, apoi taiem morcovii rondele groase iar ceapa o taiem in bucati mai mari. Punem la foc un litru de apa, adaugam putina sare si punem ceapa, morcovul si mazarea la fiert in momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Un sfert de ora ar trebui sa fie suficient pentru a se fierbe legumele. Insa, pentru mai multa siguranta, nu strica totusi sa le incercam. Apoi scoatem legumele din apa in care au fiert si le punem intr-un alt vas. Pasam legumele cu ajutorul unui blender pana cand legumele se transforma intr-o pasta omogena (putem folosi chiar si o furculita pentru a pasat). Transferam intr-o cratita pasta de mazare obtinuta si o punem la foc.
Adaugam treptat laptele in supa crema de mazare, amestecand tot timpul. Apoi punem in acelasi mod si o parte din zeama in are au fiert legumele, "regland" astfel supa crema de mazare in functie de preferinte. Mai lasam supa crema de mazare la foc mediu inca 5-10 minute, iar la sfarsit adaugam mararul tocat marunt si amestecam bine. Daca nu ni se pare prea grasa, supa crema de mazare se poate servi cu o lingura de smantana.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa crema!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Cate boabe de mazare ai pus? Aripioara ta
RăspundețiȘtergereSau se poate folosi lapte de soia. :P
RăspundețiȘtergereBoabele de mazare le-am aruncat si eu acolo, sa para poza mai interesanta. Dar, ca specialist, recomand 15 boabe pentru poza :P
RăspundețiȘtergereDiana, se poate folosi orice fel de lapte pentru reteta de post. Cum mie nu-mi place nimic din soia, zic pas :)
No asa,ca sa stiu si eu,sa nu gresesc.Multam fain si ...da-ti suvita aia de pe frunte
RăspundețiȘtergereDa da, sa nu-mi intre cumva in supa crema de mazare :)) Vezi, d`asta ma tund eu scurt :P
RăspundețiȘtergereIa sa-mi arati si mie cum te-ai tuns.
RăspundețiȘtergereVad ca nu tine "vrajeala" la tine
RăspundețiȘtergere:)) Ba tine, da` trebuie sa ma prinzi atunci cand sunt vulnerabil :D Ma tund la fel de ani de zile :P
RăspundețiȘtergeresa vad atunci cum te tundeai acu cativa ani....se pare ca esti "pregatit" intotdeauna pentru intalnirea cu mine
RăspundețiȘtergerePoate sunt eu cu vreo câțiva ani în urmă, dar știam că postul era fără carne, fără lapte, fără ouă. :lol: Deci nu se putea cu orice fel de lapte.
RăspundețiȘtergereAnonimo, daca vei vedea cumva ca sub tunsoarea asta sta un pitic burtos, bubos, chel si sasiu, poate nu vei mai aprecia retetele mele la fel de mult :P Asa ca poate e mai bine sa te las sa-ti folosesti imaginatia ;)
RăspundețiȘtergereDiana, postul meu e un pic mai modern: incerc sa nu am ganduri pacatoase si mananc la fel ca de obicei :)) Ar fi o discutie lunga legata de post, dar aici e un blog culinar si nu prea-si are locul. Poate dezvoltam subiectul pe blogul tau ;)
RăspundețiȘtergereCred ca am intuit omul care se afla sub tunsoarea aia,asa ca fizicul nu m-ar putea dezamagi prea mult.Aprecierea pentru retete mi-o exprim doar acolo unde chiar e ceva pe placul meu.
RăspundețiȘtergereNu e nevoie, mi-am amintit că numai la ortodocși e și fără carne, fără ouă, fără lapte, dar la alții e doar fără carne.
RăspundețiȘtergereSi ulei trebuie pus la sfarsit sau se poate si fara? Eu zic ca merge super cu crutoane! Acuma fac...abea astept! :)
RăspundețiȘtergereSe poate si fara ulei, este suficienta grasime in lapte. Eu pun uleiul in apa in care fierb legumele. Uleiul este mai mult pentru varianta de post, adica fara lapte.
RăspundețiȘtergereEste a doua reteta de pe siteul tau, incercata si reusita! Iti multumesc :)!
RăspundețiȘtergereMancaruri mai light...gasim?:)
O categorie cu mancaruri light nu cred ca ar fi rau, ce zici?
Multumesc,
AM
Cu placere! Ai dreptate, n-ar strica o categorie cu mancaruri light. Insa mi-ar fi cam greu sa le separ pe cele light de celelalte, am observat ca lumea le percepe in mod diferit :) Dar promit ca ma voi gandi serios la sugetia ta ;)
ȘtergereReteta este foarte buna, doar ca eu adaug cu legumele la fiert si 1,2 cartofi medii taiati cubulete. Sunt diverse variatiuni pentru aceasta reteta. Am intalnit mamici care calesc ceapa, sau folosesc supa de gaina ca si completare peste legume... cred ca depinde de gusturi pana la urma. Iti multumesc pentru retete. Nu sunt asa dificile cand gatesti cu dragoste!
RăspundețiȘtergereN-ai pentru ce, Lili. Cred ca iese mai "cremoasa" supa ta de mazare, cartofii ar trebui sa-i dea mai multa consistenta. Ai dreptate, totul tine de gusturi sau chiar si de obisnuinta...
Ștergere