Supă cremă de mazăre

Supa crema de mazare reteta
Ingrediente reteta Supa crema de mazare:
  • 500 g mazare
  • 200 ml lapte
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • o legatura marar
  • sare, piper si ulei
Supa crema de mazare ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Si aceasta reteta, ca mai toate retetele de supa crema, este o reteta extrem de simpla. In cazul in care dorim sa preparam o supa crema de post, atunci putem renunta la cei 200 ml de lapte.
Spalam si curatam legumele, apoi taiem morcovii rondele groase iar ceapa o taiem in bucati mai mari. Punem la foc un litru de apa, adaugam putina sare si punem ceapa, morcovul si mazarea la fiert in momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Un sfert de ora ar trebui sa fie suficient pentru a se fierbe legumele. Insa, pentru mai multa siguranta, nu strica totusi sa le incercam. Apoi scoatem legumele din apa in care au fiert si le punem intr-un alt vas. Pasam legumele cu ajutorul unui blender pana cand legumele se transforma intr-o pasta omogena (putem folosi chiar si o furculita pentru a pasat). Transferam intr-o cratita pasta de mazare obtinuta si o punem la foc.
Adaugam treptat laptele in supa crema de mazare, amestecand tot timpul. Apoi punem in acelasi mod si o parte din zeama in are au fiert legumele, "regland" astfel supa crema de mazare in functie de preferinte. Mai lasam supa crema de mazare la foc mediu inca 5-10 minute, iar la sfarsit adaugam mararul tocat marunt si amestecam bine. Daca nu ni se pare prea grasa, supa crema de mazare se poate servi cu o lingura de smantana.
Supa crema de mazare reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa crema!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

20 de comentarii:

  1. Cate boabe de mazare ai pus? Aripioara ta

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau se poate folosi lapte de soia. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Boabele de mazare le-am aruncat si eu acolo, sa para poza mai interesanta. Dar, ca specialist, recomand 15 boabe pentru poza :P
    Diana, se poate folosi orice fel de lapte pentru reteta de post. Cum mie nu-mi place nimic din soia, zic pas :)

    RăspundețiȘtergere
  4. No asa,ca sa stiu si eu,sa nu gresesc.Multam fain si ...da-ti suvita aia de pe frunte

    RăspundețiȘtergere
  5. Da da, sa nu-mi intre cumva in supa crema de mazare :)) Vezi, d`asta ma tund eu scurt :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Ia sa-mi arati si mie cum te-ai tuns.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vad ca nu tine "vrajeala" la tine

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Ba tine, da` trebuie sa ma prinzi atunci cand sunt vulnerabil :D Ma tund la fel de ani de zile :P

    RăspundețiȘtergere
  9. sa vad atunci cum te tundeai acu cativa ani....se pare ca esti "pregatit" intotdeauna pentru intalnirea cu mine

    RăspundețiȘtergere
  10. Poate sunt eu cu vreo câțiva ani în urmă, dar știam că postul era fără carne, fără lapte, fără ouă. :lol: Deci nu se putea cu orice fel de lapte.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonimo, daca vei vedea cumva ca sub tunsoarea asta sta un pitic burtos, bubos, chel si sasiu, poate nu vei mai aprecia retetele mele la fel de mult :P Asa ca poate e mai bine sa te las sa-ti folosesti imaginatia ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Diana, postul meu e un pic mai modern: incerc sa nu am ganduri pacatoase si mananc la fel ca de obicei :)) Ar fi o discutie lunga legata de post, dar aici e un blog culinar si nu prea-si are locul. Poate dezvoltam subiectul pe blogul tau ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca am intuit omul care se afla sub tunsoarea aia,asa ca fizicul nu m-ar putea dezamagi prea mult.Aprecierea pentru retete mi-o exprim doar acolo unde chiar e ceva pe placul meu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu e nevoie, mi-am amintit că numai la ortodocși e și fără carne, fără ouă, fără lapte, dar la alții e doar fără carne.

    RăspundețiȘtergere
  15. Si ulei trebuie pus la sfarsit sau se poate si fara? Eu zic ca merge super cu crutoane! Acuma fac...abea astept! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Se poate si fara ulei, este suficienta grasime in lapte. Eu pun uleiul in apa in care fierb legumele. Uleiul este mai mult pentru varianta de post, adica fara lapte.

    RăspundețiȘtergere
  17. Este a doua reteta de pe siteul tau, incercata si reusita! Iti multumesc :)!
    Mancaruri mai light...gasim?:)
    O categorie cu mancaruri light nu cred ca ar fi rau, ce zici?

    Multumesc,
    AM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Ai dreptate, n-ar strica o categorie cu mancaruri light. Insa mi-ar fi cam greu sa le separ pe cele light de celelalte, am observat ca lumea le percepe in mod diferit :) Dar promit ca ma voi gandi serios la sugetia ta ;)

      Ștergere
  18. Reteta este foarte buna, doar ca eu adaug cu legumele la fiert si 1,2 cartofi medii taiati cubulete. Sunt diverse variatiuni pentru aceasta reteta. Am intalnit mamici care calesc ceapa, sau folosesc supa de gaina ca si completare peste legume... cred ca depinde de gusturi pana la urma. Iti multumesc pentru retete. Nu sunt asa dificile cand gatesti cu dragoste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, Lili. Cred ca iese mai "cremoasa" supa ta de mazare, cartofii ar trebui sa-i dea mai multa consistenta. Ai dreptate, totul tine de gusturi sau chiar si de obisnuinta...

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)