Aripioare marinate la cuptor

Aripioare de pui marinate la cuptor
Ingrediente reteta Aripioare marinate la cuptor:
  • 6 aripioare de pui (1/2 kg)
  • 50 g ghimbir (optional)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia (optional)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei
Aripioare de pui marinate la cuptor ingrediente
Modul de preparare al retetei:
Pana sa cad in "patima gatitului", imi fac mea culpa si marturisesc faptul ca eram un client fidel al fast food-urilor. Iar cunoscutele aripioare de pui ale unuia ditre ele se numarau printre preferatele mele, asa ca acum era de asteptat sa incerc sa mi le prepar si acasa. Daca la inceput imi prajeam aripioarele si atat, acum deja am trecut la nivelul urmator: marinez aripioarele si le fac la cuptor! Sunt curios ce le voi face atunci cand voi ajunge la avansati :) In primul rand taiem varfurile aripioarelor si le curatam de puful ramas. Apoi le spalam, le stergem bine de excesul de apa si le intepam din loc in loc cu varful cutitului. Apoi incepem sa pregatim marinada pentru aripioarele de pui: curatam si dam pe razatoare ghimbirul si cateii de usturoi, le punem intr-un vas si adaugam sosul de soia, zeama de lamaie si uleiul (in cazul in care nu folosim ingredientele mai exotice ale retetei, ghimbirul si sosul de soia, le inlocuim cu mai mult usturoi si zeama de lamaie). Amestecam foarte bine ingredientele marinadei, dupa care o turnam peste aripioarele de pui. Acoperim cu un capac vasul in care se afla aripioarele de pui cu marinada si lasam aripioarele sa stea in frigider cel putin doua-trei ore. Daca marinada obtinuta nu acopera complet aripioarele, atunci va trebui sa avem grija sa le intoarcem din cand in cand (pentru a se marina uniform). Cu riscul de a ma repeta la nesfarsit, spun ceea ce am spus la fiecare dintre retetele cu carne marinata pe care le-am mai preparat pana acum: cu cat aripioarele de pui vor sta mai mult timp la marinat, cu atat acestea vor fi mai aromate la final. Atunci cand consideram ca aripioarele sunt suficient de bine marinate (sau atunci cand rabdarea noastra ajunge la final), le punem intr-o tava si turnam peste ele ceea ce a mai ramas din marinada. Pentru a nu ne mai bate capul cu garnitura, putem arunca in tava niste ciuperci - pe acestea nu le-am pus in lista de ingrediente deoarece nu fac parte din reteta propriu-zisa. Lasam tava cu aripioarele de pui marinate la cuptor aproximativ 20-30 minute, la foc mediu (175-180 grade C). Insa, in cazul in care cuptorul este mai "lenes", scoatem aripioarele de la cuptor numai dupa ce vedem ca acestea s-au rumenit putin.
Aripioare de pui marinate la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu pui la cuptor!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

33 de comentarii:

  1. Hmmmmmmmmmmmm ce bine pot arata !
    eu aduc berea....sau vinul ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmmmmmmmm,iar eu vin doar sa mananc...Dia

    RăspundețiȘtergere
  3. Sidy, nu sunt pretentios. Dar pentru Dia, care e mai sofististicata, ar merge un vin la aripioarele astea ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ok,poti sa pregatesti si vinul pana ajung...iar la desert,ma multumesc cu niste capsuni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eee, ca musafir, te multumesti cu ce ti se ofera ;) Capsunile n-au niciun gust acum, eu propun sa spargem niste seminte :)) Seminte bulgaresti, asta ca sa dau o nota de "sofisticatenie" :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Ba sa stii ca au gust si capsunile,tocmai am facut o bunaciune de tort.Semintele imi strica dintii,cred ca ar fi mai ok daca n-ai vrea sa fii "sofisticat".

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma mai gandesc daca renunt la "sofistricatenie", deocamdata singura certitudine o reprezinta aripioarele marinate :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa ma anunti cand termini de gandit....pana una alta ne limitam la "aripioare"

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arată ciupercile de pe lângă. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mie mi-au placut mai mult ciupercile decat aripioarele. Dar nu puteam sa numesc reteta "Ciuperci cu aripioare de pui la cuptor" lol

    RăspundețiȘtergere
  11. Adica....cine te-a impiedicat? e reteta ta ,o "chemi" cum vrei tu...lol

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-e ca poate nu-mi raspunde daca o chem cum vreau eu :P Nu pot sa-mi bat joc de blog intituland retetele dupa cum imi trece mie prin cap. Si nu pot sa fac ciuperci marinate cu garnitura de aripioare :)) Iti dai seama ce comentarii as primi...

    RăspundețiȘtergere
  13. Pfoai,asa greu e cu blogu' asta?Si daca ai vrea sa ma alinti ,mi-ai zice tot dupa reguli?Lol

    RăspundețiȘtergere
  14. Blogul are si el regulile lui, altfel il scufund in mediocritate :) De exemplu, ce treaba are dragostea cu blogul culinar?!? Pe blog te-as putea alinta in cazul de fata doar zicandu-ti "aripioara mea" :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Cand am citit ce ai scris :"De exemplu, ce treaba are dragostea cu blogul culinar?!? "...m-a luat cu ameteli,dar ca o fecioara ce sunt,mi-am revenit repejor...lol.Semneaza "aripioara ta".
    P.S.Mai am doar o curiozitate,te incumeti la un alint in afara blogului?

    RăspundețiȘtergere
  16. :)) Nu ma incumet, dar sa stii ca nu pierzi nimic. Nu ma prea pricep la alintat :P

    RăspundețiȘtergere
  17. Ma duc sa-mi vad de treaba ....hi hi hi

    RăspundețiȘtergere
  18. Adica sa prepari reteta de aripioare, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma gandeam la niste ....pulpe umplute cu nici te miri ce...Lol

    RăspundețiȘtergere
  20. Poate incercam si o reteta de aripioare umplute :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Putem sa incercam,de ce nu....dar va trebui sa fiu mai aproape,sa nu-mi scape anumite detalii

    RăspundețiȘtergere
  22. Cand voi mai avea aripioare, sper sa nu uit sa te anunt ;)

    RăspundețiȘtergere
  23. arata al naibii de bine! si eu sunt unul care a invatat cum e cu cratita si imi place, mai ales cand gatesc pt cineva. ;) Barbatii stiu de ce, iar femeile adora asta ! :D imi lipseste sosul de soia si ghimbirul ca altfel ma bagam si eu la o marinata inaripata cu ciuperci (uite un titlu bun:)).

    RăspundețiȘtergere
  24. :)) Asta da titlu! Ai dreptate, un barbat are numai de castigat atunci cand gateste pentru o femeie, important e sa nu fie totusi suprasolicitat ;)
    Reteta de aripioare marinate este una dintre putinele retete de pe blog care au ingrediente pe care nu le avem tot timpul la indemana. Dintre toate, tu tocmai la asta te-ai gasit sa poftesti :)))

    RăspundețiȘtergere
  25. Salut,

    Ai dreptate cu "rabdare ajunge la final" e o chestie care nici nu stiu cum se scrie...
    Adevarul e ca stiu cum am sa fac...prepar tot...ma duc la piscina..doua ore trec si pe cand ma intorc...voila...numai sa nu trebuiasca sa le invart...ca am dat-o in bara...

    Mancarea ptr. Sf. Valentin, fac rulada aperitiv de cartofi si o salata verde...bine nu? Asa am timp sa fac tiramisu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ar fi dupa mine, eu as inota toata ziua. Deci nu stiu ce ma atrage mai mult: meniul sau piscina :) Oricum, stiu sigur ca ai un "Valentin" tare norocos ;)

      Ștergere
  26. mmm delicios...am facut azi ptr petrecerea fetei,nu a mai ramas nimic :D ,singura diferenta este ca nu am avut ghimbir si am facut ciocanelele la gratar,nu la cuptor...am sa o repet cat de curand reteta ;) o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Exista si o altfel de reteta de marinat?Sunt doar curioasa daca tot ce marinezi o faci dupa reteta asta . Merci :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asta ar fi reteta dupa care ma ghidez, insa nu e batuta in cuie. De cele mai multe ori renunt la ghimbir si la sosul de soia (deoarece nu le am tot timpul la indemana in casa) si le inlocuiesc cu cimbru, rozmarin, busuioc etc. Si mai folosesc foarte des vinul pentru a marina carnea. In general improvizez...

      Ștergere
  28. Răspunsuri
    1. Ma gandesc ca asta e o intrebare retorica, doar orice mancare are nevoie de sare, nu? :) De obicei adaug sarea si piperul la sfarsitul listei ingredientelor fiecarei retete, insa de data asta vad ca am uitat s-o fac... Sau as putea sa nu recunosc ca am uitat si sa incerc sa dreg busuiocu` zicand ca acestea sunt niste aripioare marinate de regim, pentru cei care n-au voie sa manance sarat :))

      Ștergere
  29. Cu ce as putea inlocui sosul de soia??nu l am folosit niciodata, dar promit ca o sa ma uit de el prin supermarket pt reteta de data viitoare. Eu inteleg din comentariu de mai sus ca ar merge vin... dar nu s sigura. Ghimbir am mereu in casa, pt. ca sunt fan ceai de ghimbir.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu stiu ce sa zic, nu prea vad cu ce l-ai putea inlocui... Cel mai bine este ca acum sa pui doua linguri cu vin si sa folosesti sosul de soia data viitoare cand mai faci aripioare marinate (pentru ca sigur vei gasi in orice supermarket).
      M-ai facut curios, voi incerca sa-mi fac si eu un ceai de ghimbir :)

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)