Omletă cu cartofi la cuptor

Omleta cu cartofi la cuptor
Ingrediente reteta Omleta cu cartofi la cuptor:
  • 4 cartofi
  • 5 oua
  • un ardei
  • o lingurita maghiran (optional)
  • sare, piper si ulei
Omleta cu cartofi la cuptor ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Inainte sa ma apuc sa gatesc mai des, omleta era primul lucru la care ma gandeam atunci cand era vorba de gustari rapide. Si asta inseamna ca preparam foarte des omleta, asa ca am incercat s-o mai schimb putin. Omleta cu cartofi la cuptor este o reteta la care apelez destul de des, iar pentru cei care se feresc de cartofii prajiti poate fi o alternativa la fel de gustoasa, dar totusi dietetica. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii groase (taraneste). Punem feliile de cartofi intr-un vas termorezistent si adaugam doua linguri de ulei, o lingurita de maghiran (sau orice altceva ne place), sare si piper dupa gust. Amestecam bine cartofii cu condimentele, dupa care adaugam ardeiul taiat suvite subtiri. Introducem vasul in cuptorul preincalzit si lasam cartofii la cuptor in jur de 20 minute la foc mediu (150-175 grade C). Spargem ouale si le batem bine cu sare si putin piper, exact ca pentru o omleta obisnuita. Eu am folosit doar trei oua pentru omleta cu cartofi, insa la sfarsit mi-am dat seama de faptul ca pentru patru cartofi ar fi trebuit totusi cinci oua. Dupa ce s-au copt cartofii (durata poate varia destul de mult in functie de tipul cuptorului, asa ca cel mai bine este sa-i incercam), turnam deasupra lor ouale batute. Reintroducem omleta cu cartofi la cuptor pentru inca cinci minute, timp suficient sa se coaguleze ouale si sa se rumeneasca putin cartofii aflati deasupra.
Omleta cu cartofi la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

11 comentarii:

  1. :) Maghiranul este o planta aromatica, din cate stiu inrudita cu menta. Uscat, maghiranul se gaseste la noi in orice magazin.

    RăspundețiȘtergere
  2. maghiranu' e ala - foaie verde maghiran m-a facut mama oltean...........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Ala, ala! Sau "ma facu muica oltean", ca sa fie si mai olteneste...

      Ștergere
  3. Am facut-o aseara.Imi plac foarte mult preparatele cu cartofi la cuptor.A iesit o combinatie excelenta.
    Si totusi,chiar daca sunt oltean,nu am avut maghiran. :))



    Dany.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergea si niste praz in locul maghiranului :D Mie-mi plac toate omletele cu ceapa sau praz, insa deocamdata n-am incercat sa pun si la cuptor.

      Ștergere
  4. Cam pentru cate portii este aceasta reteta? multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as zice ca omleta este pentru doua portii serioase. Insa numarul de portii depinde si de apetitul fiecaruia... :) O poti portiona fara probleme si in trei.

      Ștergere
  5. Cand introduc vasul cu cartofi in cuptorul preincalzit ii pun capac sau nu ???

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar, este posibil sa nu se faca cartofii, putem sa punem capac.App de ceapa...putem sa punem si ceapa? Multumim ptr retete

    RăspundețiȘtergere
  7. Cartofii se vor coace mai repede daca vasul e acoperit

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)