Salată de ţelină cu maioneză

Salata de telina cu maioneza
Ingrediente reteta Salata de telina cu maioneza:
  • 500 g telina (2 teline)
  • 200 g maioneza
  • o legatura marar
  • sare si piper
Salata de telina cu maioneza ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Astazi mi s-a facut pofta de o salata de telina cu maioneza si initial m-am gandit ca nu prea are rost sa public reteta, asta deoarece este mult prea simplu de preparat. Dar pana la urma am publicat-o mai mult pentru cei aflati in pana de idei si care cauta o sugestie pentru o reteta rapida de salata. Maioneza joaca un rol foarte important in salata de telina, ideal este sa folosim o maioneza preparata in casa (click pentru reteta rapida de maioneza), salata de telina cu siguranta nu va avea acelasi farmec in cazul in care folosim o fada maioneza din comert. Curatam telina de coaja si o dam pe razatoare (pentru a obtine o salata cat mai fina, este de preferat sa dam telina pe ochiurile cele mai mici ale razatorii). Saram si piperam telina rasa, iar optional o stropim cu o lingurita de zeama de lamaie (facem asta pentru a nu oxida telina, multora nu le place sa o vada inchisa la culoare). Deoarece maioneza este si ea sarata, nu trebuie pusa multa sare in salata - punem sare doar cat sa traga un pic telina. Tocam marunt mararul si il punem in salata de telina, amestecam bine telina cu mararul si adaugam 200 g de maioneza. Daca ni se pare ca mai este nevoie dupa ce o gustam, adaugam in salata de telina putina sare si nelipsitul piper, dupa gust.
Salata de telina cu maioneza reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

26 de comentarii:

  1. Pentru cei ce au probleme de sanatate si nu pot manca maioneza, recomand avocado negru frecat cu ulei de masline...( PANA SE FACE O PASTA)eu am pus si morcov...e bun! multumim ptr.idei!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu multumesc pentru sfaturi, doar ca sunt putin in ceata in legatura cu acel avocado negru de care n-am mai auzit. Banuiesc totusi ca merge folosit orice soi, pe net am gasit ca soiul Hass este negru atunci cand este copt, dar nu si ca ar avea ceva in plus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu fac aceasta salata din telina rasa,mar ras cu sau fara coaja,maioneza,sare,piper.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare interesanta varianta de salata propusa de tine. Cred ca o voi incerca si eu cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  5. Incercati telina, mar, morcov date prin razatoare (ochiuri mici) si maioneza, facuta de casa, cu mixerul, din ou intreg. Facultativ, se poate adauga carnitza de pui. Bineinteles se adauga sare, piper...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deja am ascultat sfatul Georgianei si am incercat aceasta salata de telina cu mar. Nu m-am gandit niciodata sa pun si pui, chiar sunt curios cum va fi. Multumesc pentru sugestie.

      Ștergere
  6. Buna, am facut salata de telina cu maioneza la care am adaugat stafide si nuci, merge si in varianta cu piept de pui. Daca va suna bine poate incercati si dati de gandire papilelor gustative.
    Rodica
    P.S. imi place ca ai pus marar!!!
    iar ca sa nu-si schimbe culoarea telina pana mixam totul, stropiti cu putina lamaie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mararul mi se pare ca merge foarte bine cu telina... Deja cu nuci, stafide si pui e alta salata, dar nu cred ca papilele gustative ar avea vreo obiectie :)

      Ștergere
  7. dar, daca maioneza o faci din ou si patru catei de usturoi?...si in loc de lamaie pui un strop de otet?...ai incercat...eu asa o fac....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am incercat, insa pare interesant si presupun ca gustos, din moment ce tu o prepari mereu asa. O singura modificare as face totusi... as pastra lamaia, nu sun un mare fan al otetului.

      Ștergere
    2. Buna! se zice ca telina ar avea efect afrodiziac, acum ca o fi adevarat sau nu mie-mi place oricum :)) apropo...telina rasa lasa foarte multa zeama...sunt singura care o stoarce?? eu asa fac altfel zeama telinei + maioneza mmm nu prea-mi place. inca ceva, eu pun si un pic de usturoi ;) logic nu mananc inainte de a iesii in oras :)))

      Ștergere
    3. Aurora, primul meu gand a fost ca nu mai iesi in oras dupa ce mananci salata din cauza efectului afrodisiac al telinei :))) Abia apoi m-am prins ca tu vorbeai de usturoi :) Nici mie nu-mi place maioneza amestecata cu zeama legumelor, insa in cazul de fata n-am remarcat niciodata zeama telinei... Insa, e posibil sa fi fost sub influenta efectului ala si sa nu mai fi dat atentie detaliilor :D

      Ștergere
  8. :))))))) de fapt nu ies in oras din ambele motive, efectul telinei imi poate lua mintile iar cel al usturoiului ar dauna grav celor din jur asa ca ma baricadez in casa si arunc cheia de la balcon :))) Cat despre faimoasa zeama, nu stiu de unde cumperi tu telina dar cea pe care o cumpar eu din constanta lasa f multa zeama. Acum...ori folosim soiuri diferite de telina ori nu ai facut caz de zeama din graba...nerabdare sa mananci salata pt a capata acel efect ...:))))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SA stii ca si eu imi cumpar telina tot din Constanta :) De obicei din Cora, Lidl sau piata din Tomis III. Si nici nu e vorba de nerabdare, deocamdata efectul ala nu e atat de greu de obtinut :P Sau poate am eu noroc si gasesc telina deshidratata, cine stie? :)))))

      Ștergere
    2. daca dai un colcot cateii de usturoi si pe urma ii pisezi si ii adaugi in salata sau faci mujdei, nu vei mai avea nici arsuri nici nu-ti va mirosi gura

      Ștergere
    3. Problema este ca apoi nici nu prea vor mai avea acelasi gust cateii aia de usturoi... Oricum, multumim pentru pont!

      Ștergere
  9. mama ce comentariu.....bravoooooo..........suna bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) cred ca banuiesc la care comentariu te referi. Apropo, inca mai e valabil (vad ca a trecut aproape un an de atunci) :P

      Ștergere
  10. salata asta nu are farmec daca nu ii adaugi si un mar verde, acrisor ,dat prin razatoarea fina si stors bine de zeama ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai poate ca nu toti ne dorim ca salata sa fie plina de farmec, ci doar sa fie gustoasa :) Acum serios vorbind, iti dau dreptate: salata de telina este delicioasa cu putin mar ras.

      Ștergere
  11. Bingo! Rețeta asta o cautam, fără măr și fără morcov, este minunata! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Retetele simple sunt preferatele mele, deci asteapta-te sa gasesti mai multe pe blog.

      Ștergere
  12. am mai facut,.....dar azi fac din nou si de fiecare data postez cine imi e indrumatorul,......multumesc...

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc pentru reteta, am incercat variantele propuse de dvs., toate au fost delicioase insa, subiectiv vorbind, mie mi-a placut cel mai mult varianta cu telina stropita cu zeama de lamaie, morcov, mar, marar din belsug si maioneza de casa facuta cu 3-4 catei de usturoi.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)