Rasol de peşte

Rasol de peste
Ingrediente reteta Rasol de peste:
  • 500 g peste proaspat (2 pesti)
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • un ardei
  • o ceapa
  • 3 foi de dafin
  • o lingura zeama de lamaie
  • sare si piper
Rasol de peste ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Ca si mine, mai mult ca sigur sunt multe persoane care n-au incercat niciodata rasolul de peste. Nu ma apuc acum sa tin o pledoarie pentru a-i convinge si pe ceilalti sa incerce rasolul de peste, insa pot macar sa-l aduc in prim plan pentru o zi. Cum sunt in perioada in care experimentez, astazi mi-am facut curaj, l-am incercat si, spre surprinderea mea, mi s-a parut chiar bun. Adica voi mai prepara rasol de peste si cu alta ocazie, chiar daca este o reteta dietetica si sunt convins ca lumea apeleaza la ea mai mult de nevoie decat de pofta.
Curatam legumele, le spalam si le taiem bucatele mai mari. Punem un litru de apa la fiert si adaugam putina sare. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam legumele tocate. Lasam legumele la fiert aproximativ 15-20 minute, insa cel mai sigur este sa le incercam inainte de a le lua de pe foc. Curatam pestele de intestine si solzi, il spalam bine, apoi taiem capul si coada (pe care le putem folosi pentru prepararea unei ciorbe de peste). Inlaturarea extremitatilor este insa optionala, eu am facut-o doar pentru ca pestele era prea lung si intreg nu-mi incapea in tigaie.
Transferam apa in care au fiert legumele intr-un vas mai intins (o tigaie), adaugam foile de dafin, bucatile de peste si o punem pe foc. Durata de fierbere a pestelui este direct proportionala cu marimea acestuia. Pestele pe care l-am folosit pentru rasol a fost un chefal de dimensiune medie pe care l-am tinut la fiert aproximativ zece minute (la foc mediu). Tot in apa in care fierbe pestele punem si zeama de lamaie.
Scurgem bine legumele fierte si le punem pe o farfurie intinsa, apoi asezam peste ele rasolul de peste. Trebuie sa transferam cu grija pestele, fiert acesta devine foarte fragil si se poate rupe. Condimentam dupa gust rasolul de peste cu sare si piper, iar deasupra punem un sos de usturoi - ideal ar fi acest sos de usturoi cu smantana. Pentru a se amesteca mai bine aromele, acoperim pentru cateva minute rasolul de peste si doar apoi il servim.
Rasol de peste reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de peste!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

11 comentarii:

  1. si zici tu ca e gustos?....ok :)) te cred pe cuvant :P(stii cine sunt nu? anelises:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Anelise, pana la urma te recunosteam eu si undercover :) Nu pot sa spun ca rasolul de peste este o mancare nemaipomenita, iti dai seama :)) Dar este gustos si merita macar incercat. Chefalul meu nu a fost unul de crescatorie, era plin de alge si mirosea putin a mare chiar si pe patul de legume... Asa ca mi s-a parut bun, poate cu un altfel de peste mi s-ar fi parut doar acceptabil :) Am uitat sa spun ca am pus sare pe legume, dar cred ca nimeni nu s-a gandit ca le-am mancat nesarate doar de dragul de a folosi "reteta dietetica" :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Peste,peste,peste,m-ai lovit in plex.
    Chiar daca nu-mi iese tot o sa-mi placa. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Bine ca te-am lovit doar cu reteta si nu cu pestele :P Rasolul e atat de simplu de facut incat n-ai cum sa dai gres.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci fara cartofi e perfect ptr incercarea mea de a face dieta :(((((((((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, mai jos ai si o alternativa la rasolul de peste, fara cartofi. Mult succes cu dieta! :)

      Ștergere
  6. eu astiam peste cu legume la cuptor in genul asta. adica se aseaza 3-4 pesti (cruzi) in tava unsa cu putin ulei si printre ei se aseaza morcovii taiati rondele, ceapa taiata solzi, ardei taiati fashii si rosiile taiate felii. se dau la cuptor la foc potrivit si se incearca din cand in cand pana se patrund legumele si pestele. se presara deasupra patrunjel verde. se poate asezona si cu lamaie (atat la cuptor in timp ce se coace, cat si la servire). unii mai adauga suc de rosii cand sunt legumele patrunse, dar eu prefer fara, doar cu legumele de mai sus.

    este delicios, este dietetic si nu are nici cartofi :D iar gustul legumelor in care patrunde aroma de la peste este extraodinar. prefer aceasta reteta mai mult de gustul legumelor decat al pestelui si va asigur ca este senzationala.

    nu am rezistat sa o scriu aici pentru ca tot uitandu-ma peste ce gateste Domnul de la cratita mi-am amintit aceasta reteta si deja salivez gandindu-ma la ea. maine o fac negresit ca altfel mor de pofta. si da, recunosc ca sunt o gurmanda :D

    poate o incearca Domnul de la cratita si puen poze ca au nu am talent la pozat :P :D :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru reteta. Cred ca as numi-o rasol de legume cu peste :)) O trec pe lunga mea lista cu retete pe care-mi doresc sa le prepar, sper sa-i vina randul cat mai repede. Asta daca nu cumva se gaseste altcineva care s-o faca inaintea mea, sunt convins ca ai reusit sa le faci pofta multora ;)
      Domnul BarbatLaCratita nu este nici macar domn cu d mic :P

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. :)) Daca gatim cu entuziasm, rezultatul n-are cum sa nu fie bun!

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)