Budincă de broccoli cu cartofi

Budinca de broccoli cu cartofi la cuptor
Ingrediente reteta Budinca de broccoli cu cartofi:
  • 400 g broccoli
  • 2 cartofi
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g branza grasa sau cascaval
  • 2 linguri pesmet
  • o lingurita nucsoara
  • o legatura marar
  • sare
Budinca de broccoli cu cartofi ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Budinca de broccoli cu cartofi a fost o revelatie pentru mine - a fost prima budinca sarata pe care am mancat-o. Mult timp am fost ferm convins ca o budinca ar trebui sa fie dulce, nu sarata, asa ca m-am tot ferit de ele. Astazi am ales sa fac budinca de broccoli cu cartofi pentru ca ea este cea care mi-a "deschis calea" catre aceste budinci sarate, dar ele se poate face cu aproape orice fel de legume mai putin zemoase.
Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele. Punem pe foc o cratita cu apa si un praf de sare, iar atunci cand apa incepe sa fiarba adaugam rondele de cartofi. Nu trebuie sa lasam cartofii sa fiarba de tot, ci trebuie sa ii fierbem doar pe jumatate. Atunci cand cartofii sunt facuti, adaugam in cratita buchetelele de broccoli si le oparim putin. Broccoli nu trebuie insa fiert mai mult de zece minute.
In timpul in care broccoli si cartofii sunt la fiert, vom incepe sa pregatim compozitia pentru budinca. Spargem intr-un vas cele doua oua, le batem putin cu furculita si adaugam laptele. Batem bine compozitia si apoi adaugam branza data pe razatoarea mica (sau cascavalul, in functie de preferinte).
Amestecam compozitia de budinca pana cand vom incorpora bine ingredientele, apoi adaugam lingurita de nuscoara si legatura de marar tocata marunt. Ungem cu grasime (unt, margarina, untura sau ulei) vasul in care urmeaza sa coacem budinca de broccoli si apoi il tapetam cu pesmet.
Scurgem foarte bine broccoli si cartofii fierti si dupa aceea ii punem in vasul de jena tapetat cu pesmet. Turnam compozitia de budinca peste broccoli si cartofi si le amestecam putin. Daca branza folosita nu este suficient de sarata, nu trebuie sa uitam sa adaugam sare dupa gust in budinca de broccoli.
Preincalzim cuptorul si apoi introducem budinca de broccoli cu cartofi. Setam temperatura la 200 grade C (foc tare) si lasam budinca la copt aproximativ 20-30 minute. Important este sa se coaguleze ouale (am verificat asta clatinand putin vasul de jena) si budinca de broccoli sa se rumeneasca putin deasupra.
Budinca de broccoli cu cartofi reteta la cuptor

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de budinca!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

26 de comentarii:

  1. Din asta cred ca mi-e ingaduit sa mananc si mie

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca budinca asta de broccoli poate fi incadrata la categoria de mancaruri cat de cat dietetice, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Waw, ce bine mai arata, zau ca mi-e o pofta!!!!!!!!! felicitari colega, preparatele tale sunt apetisante, blogul e incantator!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am cumparat deja ingrediente,maine o pun pe masa.
    Multamesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Astazi am sa incerc si aceasta reteta,ceva mai trz revin cu amanunte;)

    RăspundețiȘtergere
  6. e un deliciu!!! wow...
    atat pot sa spun...
    felicitari....

    RăspundețiȘtergere
  7. M-am uitat numai la vreo 2 retete, v-am gasit intamplator. Imi place ca ati facut poze la tot... Cred va ia ceva timp. Mersi. Fac si eu budinca asta la baietelul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi ia ceva timp sa fac poze la toate etapele prepararii retetei, insa cred ca asta ii ajuta foarte mult pe incepatori. Si nu numai, cred ca si cei priceputi in bucatarie prefera sa nu mai piarda timpul citind toata reteta, doar o frunzaresc si apoi se ghideaza dupa imagini :) Nu trebuie sa ne formalizam, toata lumea imi zice Robert.

      Ștergere
  8. excelenta! tocmai am scos-o din cuptor. Este foarte bun brocoli in combinatia asta, desi nu este printre legumele preferate. Am folosit cascaval simplu,telemea de capra, oua din curte si cartofi albi bio. Sper sa ii placa si baietelului meu V.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Punandu-l alaturi de astfel de ingrediente, practic inobilezi broccoli :) Asa ca e greu sa dai gres cu budinca - iti tin pumnii, sper sa fie si pe placul celui mic!

      Ștergere
  9. Felicitări Robert, arata super, o Sa incerc si Eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sper ca ti-a placut budinca si vei repeta incercarea :)

      Ștergere
  10. Eu i cerc budinca astazi si sper sa_mi surpri d placut iubitul:). Multumesc ptr reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Ana! Sper ca iubitul ti-a apreciat mica surpriza cu broccoli :)

      Ștergere
  11. Azi o sa incerc si eu reteta,fara nucsoara ,dar cred ca o sa fie super. Eu oricum ador atat brocoli cat si cartofii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Beatrice, nucsoara ii da budincii o aroma aparte, insa un iubitor de broccoli nici macar nu-i va simti lipsa. Spor la gatit!

      Ștergere
    2. Agavriloaei Denisia-Monica26 februarie 2018 la 20:59

      A ieșit foarte bună și gustoasă!Super pentru cină!Am adăugat și conopidă.

      Ștergere
  12. Foarte bună! Mulțumesc pentru rețetă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Se folosesc 2kg de cartofi, corect? In reteta scrie 2 cartofi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, nu ti-ar mai incapea budinca in vas. In reteta budincii am scris 2 cartofi, in imaginea cu ingredientele retetei apar doar 2 cartofi, plus ca folosim mai putin de jumatate de kg de broccoli - care nu intamplator e trecut inaintea cartofului in titlul retetei... 😅

      Ștergere
    2. Nu te contrazic, o sa incerc. Dar tot ma bate :) Eu am numarat in imaginea cu cartofii taiati vreo 15 rondele. Din 2 cartofi? Trebuie sa fie foarte mari :)))

      Ștergere
    3. Si eu credeam ca doar mama e atat de meticuloasa atunci cand gateste... 😋 Just take a leap of faith!
      Cartofii nu sunt chhiar atat de mari, iti poti face o idee comparandu-i cu ouale in imaginea cu ingredientele retetei - asta daca ma crezi ca am folosit oua de gaina si nu nu unele de curca sau strut 😁
      Serios, iti bati prea mult capul cu detaliul asta, reteta iti va iesi fara probleme daca folosesti 2 cartofi medii.

      Ștergere
    4. Musai trebuia sa revin cu impresii. Am facut budinca. Ghici ce... a iesit perfect. Cu 2 (doi) cartofi. Puteai sa spui asa de la inceput :)))) Multam!

      Ștergere
  14. Ma inspir foarte des din retetele dumneavoastra si va urmaresc de vreo 8 ani. Va multumesc pentru acest site cu mancaruri delicioase si pentru munca dumneavoastra !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai degraba eu cred ca ar trebui sa fiu cel care va multumeste pentru faptul ca ati avut incredere in retetele mele. Dupa 8 ani, banuiesc ca ar trebui sa se fi format o oarecare familiaritate, asa ca mi se pare firesc sa fiu tutuit.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)