Ouă umplute cu pateu şi măsline

Oua umplute cu pateu si masline
Ingrediente reteta Oua umplute cu pateu si masline:
  • 5 oua
  • o cutie mica de pateu de ficat
  • 100 g masline rondele
  • o lingura mustar
  • o lingura smantana
  • sare si piper
Oua umplute cu pateu si masline Ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Fierbem ouale in apa cu sare aproximativ 11 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca. Pentru a nu se crapa coaja, trebuie sa punem ouale la fiert atunci cand apa este rece. Este foarte important cat timp fierbem ouale - 3 minute pentru oua moi, 6 minute pentru oua tari. Atunci cand facem oua umplute avem nevoie de oua foarte tari, de aceea este nevoie sa le fierbem mai mult timp. Luam ouale de pe foc, scurgem apa in care au fiert, turnam peste ele apa rece si le lasam sa stea zece minute pentru a se curata usor de coaja. Dupa ce s-au racit, curatam ouale si le taiem pe jumatate cu ajutorul unui cutit cu lama umezita in apa. Scoatem cu grija galbenusurile din fiecare jumatate de ou si le punem intr-un vas. Adaugam pateul de ficat peste galbenusuri si amestecam, avand grija sa faramaitam foarte bine galbenusurile. Punem apoi mustarul si smantana si amestecam pana cand acestea se incorporeaza. Tocam marunt maslinele (dar nici exagerat de marunt pentru ca trebuie sa se simta in umplutura). Adaugam maslinele, saram si piperam dupa gust, apoi amestecam umplutura. Pentru ca ouale umplute sa arate mai bine, putem folosi spritul iar deasupra punem pune rondele de masline.
Oua umplute cu pateu de ficat si masline
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

6 comentarii:

  1. Ai putea Robert sa faci si o reteta cu oua de prepelita? Laura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, imi place sa cred ca as putea sa fac si o astfel de reteta :) Insa parca ouale astea sunt cam exotice si mi-e ca noi doi vom fi singurii care o vom incerca :D Deocamdata nu promit nimic, dar ma voi gandi serios la o reteta.

      Ștergere
  2. Laura incearca sa fierbi bine ouale de prepelita , apoi puse in apa rece etc..( atentie la cuatat sunt mai finute ) Fa aluat pentru pirjoala cum iti place si obisnuiesti si cu acesta portionat acopera fiecare out, dupa care prajesti normal pirjoalele. Le poti minca si sint grozave cu sos de brinza cu mucegai ,olandez. maioneza, etc. dupa fantezie. Sint delicioase, aspectuase, hranitoare si fireste dau bine atit in fata familiei cit si a musafirilor mai pretentiosi. Sanatate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum eu sunt mai tot timpul pe blog, iti multumesc eu in primul rand in numele Laurei si apoi in numele meu :) M-ai scutit de publicarea unei retete, desi probabil ar trebui sa incerc si eu ouale de prepelita (nu am mancat niciodata).

      Ștergere
  3. Foarte bune mi.au iesit ouăle umplute. Mersi de reteta.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)