- 500 g faina
- 250 ml apa
- un pliculet drojdie uscata (7 g) sau un cubulet drojdie proaspata (25 g)
- 3 linguri ulei
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
Cu toate ca nu este ceva foarte complicat, pentru incepatori am zis ca ar fi folositor sa postez reteta pentru blat de piza cu poze detaliate din timpul prepararii. Punem apa la incalzit, apoi o turnam in vasul in care vom prepara blatul de pizza. Inainte de a pune apa in vas trebuie sa ne asiguram ca aceasta nu este fierbinte. In cazul in care apa este fierbinte, o mai racim putin pentru ca altfel drojdia nu isi va face efectul. Peste apa calduta adaugam drojdia, zaharul si sarea, apoi amestecam pana cand le dizolvam pe toate. Turnam si cele trei linguri cu ulei si amestecam bine compozitia pentru blatul de pizza. Incepem sa incorporam treptat si faina. La inceput amestecam cu o lingura, iar cand aluatul incepe sa se intaresca il vom framanta cu mainile. Aluatul pentru blatul de pizza este asemanator cu cel de paine si trebuie sa fie suficient de tare si elastic incat sa poata fi intins cu usurinta. Acoperim cu un prosop aluatul obtinut si il lasam la crescut intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (blatul de pizza va creste in aproximativ 30-45 minute). Dupa ce aluatul blatului de pizza a crescut suficient, il impartim in patru bucati. Tapetam blatul de lucru cu faina si intindem bucatile de aluat cu ajutorul unui sucitor, presarand din cand in cand putina faina peste ele. Intindem blatul de pizza pana cand acesta ajunge la dimensiunea tavii in care urmeaza sa il coacem. Din aluatul obtinut eu am modelat patru blaturi de pizza cu diametrul de 25 cm.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de pizza!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Ms ptr sfaturi , eu nu ma pricep la aluaturi si mi-e ciuda , dar de azi cred ca nu va mai fi o problema ,R .
RăspundețiȘtergereL-am trecut la FAVO !
Cu placere! Mie mi se pare foarte usor sa fac un blat de pizza, in schimb nu ma pricep aproape deloc la ornat torturi :))
RăspundețiȘtergerece legatura are boss una cu alta????
Ștergere:)))
Are... faceam si eu pe modestu` :)) Nu puteam doar sa ma laud cu faptul ca sunt atat de priceput la blatul de pizza, am zis ca ar fi cazu` sa spun si ca sunt lucruri la care nu ma pricep. Si ce rost are sa las falsa impresie c-as fi vreun mare bucatar? ;)
ȘtergereNe zici ceva de rezultat? Cum iese? Crocant, moale ca doar stii: Sunt gusturi si gusturi...
RăspundețiȘtergereSi la ce temperatura coci tu blatul de pizza?
Multumesc!
Blatul de pizza iese moale si pufos, dar da impresia ca are si o oarecare elasticitate. Temperatura o setez la 200 grade C, dar supraveghez blatul deoarece acesta se face destul de repede si vreau sa evit arderea toppingului.
RăspundețiȘtergeream emotii ,e prima data cand incerc sa fac pizzaa.multumesc pentru reteta, sper sa reusesc.cu stima mihaelaa
ȘtergereCu placere! Iti multumesc si eu ca ai avut incredere in reteta mea.
ȘtergereMultumesc!!!!
RăspundețiȘtergereNumai bine!
Cu placere, te mai astept!
RăspundețiȘtergereMultumesc foarte mult pentru ajutor si sfaturi,si ai dreptate,e destul de usor,am 14 ani si am reusit sa il fac ,iar la final a fost chiar delicios.
RăspundețiȘtergereMulti inainte si la cat mai multe retete reusite! Si eu am inceput sa ma joc prin bucatarie tot preparand pizza :)
RăspundețiȘtergeream facut blatul, semana cu cel din poza ta... acum e in cuptor si sper sa iasa!!! ms mult de sfaturi si de reteta, am sa mai intru pe pagina asta cu siguranta
RăspundețiȘtergereCu placere! Daca mai ai nevoie de vreun sfat, nu ezita sa-l ceri. Sper ca blatul a corespuns asteptarilor.
RăspundețiȘtergereAm si eu o intrebare...se poate face aluatul si cu drojdie proaspata? Daca da ce cantitate ar trebui? Multumesc!
RăspundețiȘtergereDa, blatul de pizza se pote face si cu drojdie proaspata. La 500 g faina eu pun un cubulet de 25 g drojdie proaspata. Pliculetul de drojdie uscata este de 7 g.
RăspundețiȘtergereAm facut si mi-a iesit...Iti multumesc pentru raspuns! Tine-o tot asa!:D
RăspundețiȘtergereN-ai pentru ce, sper s-o tii si tu tot asa - adica sa-ti reuseasca toate retetele de pe blog :D
RăspundețiȘtergereAm facut dupa retata ta...si a iesit perfect blatul! In plus am adaugat in aluat jumatate de lingurita de piper cu lamaie de la KAMIS. Super gust! Cu respect Stefan !
RăspundețiȘtergereAi dreptate, Stefan :) Daca ne place, putem adauga orice in blat.
RăspundețiȘtergereSalut,
RăspundețiȘtergereIn seara asta fac si eu pizza cu reteta ta de blat, o sa-i dau pe spate pe toti, suntem 7 adulti si un pitic de 4 anisori, cred ca am sa fac 1 kg de faina, ca daca nu, cred ca nu ne ajunge la toti.
Dupa iti mai povestesc.
merci,
B.
Neaparat trebuie sa faci blatul dintr-un kg de faina. Altfel risti sa le faci doar pofta invitatilor tai... :)
ȘtergerePot face blatul si fara drojdie? In caz ca se poate, ar insemna sa nu mai las alautul la dospit si sa il prepar imediat?
RăspundețiȘtergereSfatul meu este sa nu incerci sa faci blatul de pizza fara drojdie, iti va iesi un fel de turta tare. Daca n-ai drojdie la indemana si ai acum pofta de pizza, mai bine foloseste in loc de blat cateva felii de paine inmuiata in lapte sau chiar apa.
ȘtergereIti multumesc mult de raspuns. Asa am sa fac. O seara buna :)
RăspundețiȘtergereCu multa placere! O seara frumoasa si tie.
ȘtergereIata-ma si aici.
RăspundețiȘtergereAm auzit ca in aluatul de pizza se pune si lapte praf, atat in maia cat si in aluat. Habar n-am de ce, dar cica asa -l fac "specialistii". Stii ceva ? Sau stie cineva ceva?
Inca o data , toata admiratia ! Si pentru ca se apropie Pastele, toate cele bune !
Sunt tot felul de retete pentru blatul de pizza, am testat si eu cateva pana mi-am dat seama ca o prefer pe aceasta. Mi se pare simpla si o pot face cu ingredientele pe care le cam am tot timpul in bucatarie.
ȘtergereProbabil exista, insa eu n-am auzit de vreo reteta de blat cu lapte praf. Intr-un timp ma "chinuiam" punand ou, untura si lapte in aluat. Dar, per total, blatul de pizza obtinut astfel nu mi s-a parut ca ar fi fost mult mai bun.
Pastele e destul de departe, te astept sa mai revii pana atunci :)
Buna Carmen da in aluatul de Pizza se poate ou si lapte si in loc de ulei de masline pune ulei normal adica ulei de gatit
Ștergerecum iese blatul? subtire si pufos sau gros, crocant?
RăspundețiȘtergeremultumesc
Dana, blatul iese subtire si pufos. Evident, daca respecti indicatiile retetei, adica daca-l imparti in patru bucati cu diametrul de 25 cm. Daca-l pui intr-o tava de cuptor, probabil blatul de pizza va fi putin mai gros decat cel din fotografiile retetei.
ȘtergereHristos a inviat !
RăspundețiȘtergereNo, nu stiu cum era Pastele destul de departe , cand mai erau doua saptamani pana la sarbatori. Am intrat in febra lor cu vreo trei saptamani inainte: decorat casa , lista meniu si prajituri, cumparaturi facute inanite, etc.... In fine, au trecut, a fost minunat si pe toti i-am incantat mai ales cu prajiturile la care am muncit o saptamana.Dar aprecierile m-au facut sa uit de oboseala Iti multumesc mult pentru reteta de saratele, am facut doua portii si in aceasta saptamana am promis s-o repet pentru niste prietene .
Mersi fain , inca o data ! Revin .
Adevarat a inviat! Inseamna ca ai fost foarte apreciata, pentru ca se pare ca ti-a trecut oboseala, din moment ce saptamana aceasta repeti reteta :) Te astept cu placere oricand...
RăspundețiȘtergereAsa pregatesc si eu blatul de pizza doar ca adaug si GRIS(400gr faina+100gr gris).
RăspundețiȘtergereIese un blat Subtire si Crocant.Yummy :)
Nu stiu daca mi-ar placea sa fie crocant blatul de pizza. Ma gandesc cum va fi a doua zi... :) Mai merge mancat?
ȘtergereCand fac pizza, nu rezista mai mult de o ora.
ȘtergereE una dintr-e mancarurile mele preferate (neaparat cu blat crocant).
Fiind un blat crocant, cred k s-ar face ca piatra a doua zii.
nu e adevarat! daca il lasi neacoperit peste noapte acesta se va inmuia din cauza umiditatii din aer ! stiu lucrul asta din experienta :)
ȘtergereE bine de stiut ca blatul de pizza cu gris nu se intareste a doua zi. Tare cumpatata mai esti, Alexandra... :)) Nu toata lumea are astfel de experiente :D
Ștergerebuna! naomi ma numesc si as vrea sa stiu cam in cat timp se coace blatul?
RăspundețiȘtergeremultumesc!:)
Buna Naomi, daca-l faci la fel de subtire precum l-am facut eu, atunci blatul de pizza ar trebui sa se coaca in 10-15 minute (la foc mediu - 175-200 grade).
Ștergeremultumesc pentru raspuns :)
Ștergerereteta este incredibila
am incercato, si a iesit foarte bun blatul, desi sunt incepatoare...
naomi
Cu placere, data viitoare voi incerca sa fiu si mai prompt ;)
Ștergeredeci, blatul asta de pizza e demential .super usor si rapid de facut..super simplu.iar dupa coacere super senzational de gustos subtire.. putin crocant , dar moale ...in jumate de ora era gata pizza facuta si coapta..si mancata ..imi era frica cand am vazut cat de moale e aluatul ..dar iese senzational .
RăspundețiȘtergereNici eu n-as fi descris mai bine rezultatul retetei :) Se pare ca blatul ti-a iesit exact asa cum trebuia...
Ștergereuh, bun bun. tot timpul uit reteta mamei de blat, acum vad ca o gasesc oricand aici. hihihi. cred ca o sa fie mai bun, k cel de la mama iesea gros, si mie imi place moale si subtire. :*
RăspundețiȘtergereDa, reteta blatului de pizza te va astepta cuminte aici :) La blatul asta subtire singurul lucru neplacut e faptul ca pizza se mananca imediat...
ȘtergereAm si eu o intrebare...daca se poate:pentru tava mare ,clasica de la cuptorul electric iese prea mult aluat daca respect reteta?acuma am plicuri de drojdie aduse din tara,dar unde sunt eu nu gasesc...si se cam termina...pe viitor pot folosi si praf de copt,sau nu va iesi la fel???
RăspundețiȘtergereMultumesc !
Nu iese foarte mult aluat nici pentru tava clasica a cuptorului. Insa, preventiv, ai putea rupe o bucatica din aluat pe care ai putea-o transforma intr-o mini pizza ;)
ȘtergereGarantat blatul de pizza nu va iesi la fel cu praf de copt, iti recomand sa nu incerci asa ceva. Poate reusesti totusi sa gasesti drojdie...
am facut si eu pizza ieri pentru prima oara si pot spune ca mi-a iesit senzational. Blatul este pufos subtire si nu se intreste nici a doua zi. Ai mei spun ca eu ar trebui sa fac pizza de acum :) mulumesc mult si tine-o tot asa ;) ;)
RăspundețiȘtergereN-ai pentru ce! Sunt curios daca-mi vei mai multumi si peste cativa ani, dupa ce ai tai vor fi mancat cateva sute de pizza preparate de tine... Tare mi-e teama ca atunci ma vei considera tap ispasitor :))
Ștergereda sa stii:)) eu nu stiam sa gatesc pana acum un an dar am fost nevoita sa invat ai mei radeau de mn k trebuie sa fac mancare si mie nu imi placea sa fac asta dar acum ca am gasit site-ul asta o sa imi placa sa gatesc si o sa ii dau gata:D aa si ma bucur ca esti din Constanta:D
RăspundețiȘtergereAr fi bine ca site-ul meu sa te faca sa gatesti cu placere, mai ales cand spui ca nu te atragea deloc ideea :) Sa inteleg ca si tu esti constanteanca?
Ștergereda si eu sunt constanteanca :d
ȘtergereBuna seara!
RăspundețiȘtergereMa numesc Misu , am 14 ani si maine as vrea sa incerc reteta . Cum fac cu drojdia "cub" cata pun ... Si in legatura cu cuptorul , nu am un aragaz cu cuptor performant , nu imi arata gradele... Trebuie sa ii mai fac "cate o vizita" pizzei cand e in cuptor sa vad daca s-a copt?
Buna Misu! Trebuie sa pui tot cubul de drojdie proaspata (de 25 g). Este bine sa vizitezi din cand in cand blatul de pizza, acesta se coace destul de repede si e bine sa fie supravegheat indeaproape. Aseaza-l in partea de mijloc a cuptorului si coace-l la foc mediu.
ȘtergereMultumesc frumos, am asteptat raspunsul dumneavoastra maine ma voi apuca de pizza sper sa iasa bine... Poate voi face multe retete de pe acest site:)
ȘtergereCu placere, sper ca rezultatul a fost multumitor. Poti sa-mi spui Robert, nu ma cheama Dumneavoastra :)
ȘtergereIn ultima poza, blatul pare a avea 3-4mm grosime. Cati mm grosime trebuie sa aibe blatul cu diametrul de 25cm? Cati mm trebuie sa aibe blatul daca este pt o tava mai mare? Care este diferenta daca folosim un blat normal de subtire sau unul cu 2-3mm mai gros decat in cazul unei pizza obisnuite?
RăspundețiȘtergereIn ultima imagine este chiar blatul cu diametrul de 25cm - acesta are cam vreo 3 mm grosime. Pentru o tava mai mare bineinteles ca blatul de pizza va trebui sa aiba aceeasi grosime.
ȘtergereNu stiu sigur daca am inteles bine ultima intrebare, dar incerc sa dau totusi un raspuns: daca faci un blat de vreo 6 mm grosime, atunci vei obtine o pizza mai satioasa :) Adica va avea multa paine si nu va prea semana cu cele din pizzerii. Insa multa lume chiar asa isi doreste sa fie pizza de casa, acum totul depinde de gusturi.
Felicitari! O reteta de blat extrem de reusita! A iesit grozav de buna pizza, textura blatului perfecta, in ciuda faptului ca nu am putut framanta suficient deoarece sunt insarcinata in ultima luna, a fost nemaipomenit!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Si sarcina usoara! ;)
Ștergerefoarte reusita reteta pt blatul de pizza! imi iese super buna cu acest blat, chiar daca eu nu respect gramajul intru-totul dar respect ordinea...:P
RăspundețiȘtergere:) Inseamna ca impartim amandoi meritele. Si eu procedez la fel ca tine, am facut blatul de pizza de atatea ori incat acum pun ingredientele la ochi si, stiind consistenta pe care trebuie s-o aiba aluatul, reglez la sfarsit cantitatea de faina.
ȘtergereMie mi-a fost prea multă făină la atâta apă și ulei. Am pus mai puțină. Se poate să fie din cauză că am pus făină 650?
RăspundețiȘtergereLuminita, nu ma prea pricep la faina, stiu doar ca aceasta difera uneori destul de mult de la un producator la altul, chiar si atunci cand e vorba de acelasi sortiment. Tocmai de aceea am scris in reteta cam cum ar trebui sa fie aluatul obtinut :) (adica sa aiba o oarecare elasticitate si sa ne dea siguranta ca vom putea apoi sa-l intindem). Sper ca te-ai descurcat pana la urma si ca blatul de pizza te-a multumit.
Ștergeream facut si blat de pizza dupa reteta ta..f reusit..am facut 2 pizza dreptungiulare si una rotunda..a crescut f bine si a iesit subtire si putincocant pe margini..un adevarat succes s-a mancat toata 6 persoane :)) deci am 3 retete incercate
RăspundețiȘtergereDeci te-ai pus serios pe treaba :) In ritmul asta, va trebui sa gatesc si eu mai des, altfel anul viitor deja va trebui sa-ti gasesti alta sursa de inspiratie :D
ȘtergereDar din reteta aceasta, adica din vreo 500 gr. faiana, cam cata pizza iese?
RăspundețiȘtergere:) Amalia... daca citeai reteta pana la sfarsit, gaseai raspunsul exact in ultima fraza: dintr-o jumatate de kg faina eu obtin patru blaturi de pizza (fiecare blat avand diametrul de 25cm).
Ștergeretrebuie sa te pui pe gatit :)) am bifat deja 5 retete ai sa vezi care am comentat la toate cu daniela..ai noroc ca am o bebelina de 5 luni care nu ma lasa sa stau la cratita ca era vai si amar de retetele tale :))
RăspundețiȘtergereAhhh... si eu care ma gandeam ca acum ma vei ambitiona sa gatesc mai des... :P Asta e, o sa bat pasul pe loc pana cand vei reusi sa le termini pe toate si apoi ma pun serios pe treaba :)) Acum m-am prins care sunt retetele, insa cred ca ar trebui totusi sa-ti mai adaugi o initiala, asta ca sa fiu sigur ca tu esti acea daniela.
Ștergereuite am mai adaugat o initiala sa stii ca-s eu :P
RăspundețiȘtergereE perfect asa, parca arata si mai bine numele :P
ȘtergereO sa incerc si eu in seara asta :D . Prima mea pizza nu a fost foarte buna , aluatul zici ca era facut din cipsuri :)) . Era foarte subtire , dar crocant !
RăspundețiȘtergereDe data asta sper ca blatul tau de pizza a iesit asa cum trebuie, ar fi pacat sa-ti fi stricat seara :)
ȘtergereAm facut aseara pizza, a iesit blatul foarte pufos. Super, super, super! Am sa incerc si alte retete de aici. Spor la gatit!
RăspundețiȘtergereMultumesc la fel! Ma bucur ca nu te opresti doar la blatul de pizza si ca ai pus deja ochii pe alte retete.
ȘtergereCel mai bun blat de pizza pe care l-am facut vreodata. Super reteta! Multumesc. Imi place mult pizza si nu imi iesea niciodata blatul asa cum trebuie. De acum pot sa ma declar experta in pizza :))
RăspundețiȘtergere:) Cu placere, Simona! Acum, ca proaspata experta in pizza, iti recomand ca data viitoare sa-ti exersezi iscusinta cu reteta pizzei margherita. Mie-mi place la nebunie ;)
Ștergere:))) Eu zic sa mai faci inca 3, sau sa faci o pizza mare. Serios, mira-m-as sa te saturi doar dintr-o pizza un pic mai mare de-o palma (am scris ca ies 4 blaturi de 25 cm diametru). Sau ai putea foarte bine sa faci niste gogosi din aluatul care-ti prisoseste.
RăspundețiȘtergereDaca ai folosit tava cuptorului, atunci chiar n-ai de ce sa-ti faci griji, nu cred ca va depasi cu mult 1 cm grosime. Oricum, data viitoare vei sti sa aproximezi destul de bine. Ce sa mai, acum sper sa-ti placa pizza si la sfarsit sa consideri ca a meritat efortul depus :D
RăspundețiȘtergere:)) N-ai pentru ce, te astept cu placere sa revii!
RăspundețiȘtergeremultumesc de reteta, foarte buna
RăspundețiȘtergereCu placere, ma bucur ca ti-a fost de folos.
ȘtergereAm cateva intrebari cu care te rog sa ma ajuti:Cam cat timp se framanta aluatul si ce presupune acest framantat? Blaturile se coc pe rand?
RăspundețiȘtergereDurata framantarii aluatului de pizza depinde si de intensitatea cu care o facem, deci e greu de estimat :) Cred ca 4-5 minute sunt suficiente, regula de baza e: cu cat mai mult, cu atat mai bine. Framantatul presupune apasarea/ turtirea/ strivirea aluatului cu podul palmei. Iar ca sa-ti descriu si mai exact - ii dai aluatului o forma de bila, il strivesti, apoi ii refaci forma, iar il strivesti si tot asa... Nu e mare lucru, iar pe masura ce-o faci vei capata si dexteritate. Iar la sfarsit poti sa-l si bati putin de blatul bucatariei. Daca au loc in cuptor, blaturile de pizza pot fi coapte in acelasi timp.
ȘtergereSi inca ceva..aluatul se aseaza direct in tava, fara ulei, fara faina? Sper sa nu fi fost prea stresanta.Multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereNu-ti face griji, nimeni nu s-a nascut invatat :) Sper ca sfaturile mele sa te ajute sa obtii un blat de pizza perfect. Eu il asez direct in tava, nu ma mai complic cu ulei sau faina. Pentru ca aluatul intins deja nu va mai fi lipicios in momentul in care-l pui in tava - asta datorita faptului ca tu-ti vei pudra cu faina mainile, sucitorul si blatul de lucru in timp ce vei intinde aluatul (altfel s-ar lipi si ar fi greu de lucrat cu el).
ȘtergereE o reteta super faina!...am facut-o aseara si mi-a iesit woooow...un blat extra!...
RăspundețiȘtergerese poate pune si umpic de oregano in aluat sa ii dea gustul acela caracteristic, eu asa fac :) Numai bine!
RăspundețiȘtergereps: eu nu pun in aceeasi ordine ingredientele [am invatat sa fac blatul mai demult dupa alta reteta], dar mi se pare ca rezultatul e la fel. Credeti ca e vreo diferenta?
Mi se pare buna ideea de a pune si un pic de oregano in blatul de pizza. In legatura cu ordinea in care sunt puse ingredientele, nu cred ca e vreo diferenta - pana la urma e vorba de un simplu aluat de paine, eu uneori nici macar nu mai pun ulei :)
ȘtergereIntr-adevar o reteta klumea de blat pentru pizza,o voi folosi pe aceasta de acum .sunt din ce in ce mai multumita de retete...le astept cu mare drag si pe urmatoarele ..succes ;)
RăspundețiȘtergereMerci! Ma bucur ca blatul de pizza a iesit pe gustul tau, sper sa se intample la fel si cu restul retetelor de pe blog.
Ștergerecam cat de mare iese ?
RăspundețiȘtergere:) Pai am zis la sfarsitul retetei ca mi-au iesit 4 blaturi de pizza rotunde cu diametrul de 25 cm... Daca vrei sa-ti zic si cat de mare iese un singur blat patrat, atunci acesta ar trebui sa fie undeva pe la 45 cm latura, adica o idee mai mare decat tava clasica a cuptorului.
Ștergeredelicioasă, tocmai ce am terminat de mâncat.... un blat pufos și ușor crocant, este exact ca cea pe care eu o fac cu iaurt și ou, asta-i numa bună pentru cei care postesc și vor ceva mai special :D ... mulțumesc de rețetă.
RăspundețiȘtergereCu placere, Georgiana! Deci inteleg ca acest blat de pizza nu doar ca este de post, ci este si economic: nu mai dai banii pe ou si iaurt, iar rezultatul este acelasi... :D
ȘtergereBest pizza!!!!!!
RăspundețiȘtergereastazi vreau sa fac acest blat. sper sa-mi iasa ...
RăspundețiȘtergereSi eu sper la fel, Iulian :) Spor la treaba, daca respecti toate indicatiile retetei, n-are de ce sa nu-ti iasa blatul de pizza.
ȘtergereStimate "barbat la cratita",multumes pentru reteta:prima oara nu a iesit cum trebuia,dar a fost vina mea si probabil si a drojdiei si fainii folosite ca nu a crescut, rezultand un blat tare rau. A doua oara, adicatelea azi, am schimbat faina, drojdia si am respectat intocmai ce ai spus-rezultat net superior. Cred ca iti raman clienta fidela pentru orice fel de retete. Felicitari si multe aprecieri pentru tot ceea ce faci.
RăspundețiȘtergereP.s:Prietenul meu iti multumeste indirect pentru reteta: ma tot bate la cap de ani intregi sa facem noi blatul de pizza acasa.
Multumesc, Diana! Imi place ca ti-ai pastrat increderea in reteta blatului meu de pizza, chiar si daca n-a iesit bine din prima... majoritatea mi-ar fi urat ceva de bine si ar fi migrat catre alte bloguri culinare :) Vei vedea ca, pe masura ce vei face blatul de pizza (adica dupa 3-4 incercari, nu dupa cine stie ce practica indelungata), acesta iti va iesi chiar mai bine decat azi.
ȘtergereCateodata e chiar placut sa stai in bucatarie si sa prepari o pizza alaturi de cel iubit. Nu zic acum ca e neaparat mai placut decat sa mananci o pizza relaxandu-te intr-o pizzerie, ci ca ne putem juca de-a gatitul atunci cand n-avem chef sa iesim, sa ne aranjam, sa ne intalnim cu lumea, sa cheltuim o gramada de bani... si motive se mai pot gasi :)
Foarte bune sfaturi!
RăspundețiȘtergereblatu e praf am consumat ingrediente degeaba pe el :(
RăspundețiȘtergerePai daca e praf, inseamna ca ai uitat sa adaugi apa si ulei, atunci ai fi obtinut o coca din toate prafurile alea :) Acum serios, ce anume s-a intamplat? Daca tot te-ai apucat sa scrii ca n-ai fost multumit/a, puteai explica si ce anume te-a nemultumit sau puteai cere un sfat... E ca si cand eu as scrie: "celelalte bloguri culinare sunt praf, nu va mai consumati degeaba timpul citindu-le!" ;)
ȘtergereCred ca s-a speriat tare de aluat cand nu i-a iesit, stiu ca prima oara cand am lucrat eu intr-o pizzerie faceam numai prapad pe acolo, si am stricat si eu vreo 5 6 aluaturi...pana la cel spre adevar...
Ștergere:))) Daca nu te sperii atat de tare la prima nereusita incat sa renunti, pana la urma n-are cum sa nu-ti iasa blatul de pizza... Nu este o reteta atat de complicata, daca drojdia este buna, n-are cum sa nu-ti creasca blatul.
ȘtergereFoarteeee tare reteta asta...prima oara cand am facut aluat si mi a iesit demential...usor, rapid si gust senzatie,,,cred ca o sa te urmatesc si incet incet o sa invat sa gatesc:) Mersi mult si keep up the good work!!!
RăspundețiȘtergereAsemenea! :) Adica, tine-o si tu tot asa cu retete reusite din prima. Imi place sa fiu urmarit, deci te astept pe blogul meu culinar ori de cate ori ai chef sa gatesti ceva. Iar daca vreodata ai intrebari, nelamuriri, vrei mai multe detalii, nu ezita sa ma intrebi (doar ca este posibil sa trebuiasca sa ai putina rabdare pana apuc sa vad mesajul, uneori se aduna foarte multe si sunt mai lent).
Ștergerea iesit brici, mersi mult
RăspundețiȘtergereCu placere, ma bucur ca ti-a iesit bine blatul de pizza.
ȘtergerePrimul blat de pizza care mi-a iesit perfect !!! Sot satisfacut total : ))))) Cea mai buna si usoara reteta de tort de mere tot de la tine o stiu
RăspundețiȘtergereMultumesc inca o data
Cu placere, Mihaela! Daca sotul a fost satisfacut total, atunci te cred ca blatul ti-a iesit perfect :))) Poate parea incredibil, insa vei vedea ca perfectiunea asta va deveni ceva banal la un moment dat. Asta pentru ca vei ajunge sa faci blatul de pizza fara niciun fel de emotie, stiind ca mergi mereu la sigur.
ȘtergereApropo, saptamana viitoare cred ca vei afla de la mine reteta celei mai simple prajituri cu mere ;)
Abia astept. Imi plac foarte mult prajiturile cu mere
ȘtergereUrmaresc mereu retele tale de aici din grecia si gatesc uneori dupa retele tale. Multumim tare mult
RăspundețiȘtergereCu placere! Oricat de atractiva ar fi mancarea greceasca, pana la urma tot ti se face dor de cea romaneasca... bine, pizza numai romaneasca nu e, insa noi am adoptat-o de atata timp, incat deja o cam consideram de-a noastra :)
Ștergeredaca fac dintr-un kg de faina trebuie sa dublez toate cantitatile(ulei sare zahar drojdie , apa)?
RăspundețiȘtergereBineinteles! Practic dublezi reteta mea de blat.
ȘtergereAm facut pizza in seara asta, mi-a iesit yummy!! Obisnuiesc sa cumpar blatul gata facut si sa pun doar ingredientele, pentru ca am o fetita care vrea toata atentia mea, dar de data asta pentru prima oara l-am facut eu si mi-a iesit foarte bun!! Super reteta, si atat de simpla...!
RăspundețiȘtergereRoxana, e pacat sa nu-ti faci singura blatul, acesta reprezinta de fapt pizza, pentru ca apoi totul tine de inspiratie sau de calitatea/ pretul ingredientelor folosite pentru topping. Iar atunci cand fetita va mai creste, poate va jucati impreuna de-a gatitul si astfel se va bucura cat mai mult timp de atentia ta.
ȘtergereVa multumesc pentru retete. Nu prea sunt vorbareata de obicei dar ador sa gatesc. Mai mereu cand caut inspiratie pentru ceva bun domnul google va cheama la datorie. Deja stiu ca aici gasesc cea mai buna reteta. De fapt reteta care e pe placul meu.
RăspundețiȘtergereMari, domnul google merita toate multumirile, el este cel care ne-a facut sa ne "intalnim" in lumea asta mare a internetului :) Ma bucur tare mult ca mi-ai scris, e revigorant sa aud faptul ca ai capatat deja convingerea ca aici gasesti reteta care-ti este pe plac. Apropo, poti sa ma tutuiesti, asa cum o face toata lumea. Robert
Ștergeremultumesc frumos pentru aceasta reteta de pizza .este prima data cand fac si cea mai bun din intreaga lume . mie si familiei mele nea placut aceasta reteta
RăspundețiȘtergereCu multa placere! Meriti felicitari pentru reusita, nu-i usor sa faci pentru prima oara pizza iar aceasta sa si fie pe placul intregii familii.
ȘtergereExcelentă reţetă de blat. Am încercat-o ieri şi a ieşit extrem de pufoasă, chiar mai pufoasă decât cele cumpărate anterior din comerţ, şi plus de asta, şi f subţire. Am pus şi puţin oregano în aluat şi a ieşit aromat şi parfumat cum nu mă aşteptam.
RăspundețiȘtergereFelicitări pt reţetă. Excelentă şi foarte uşor de făcut. :D
Vreau sa fac si eu astazi blatul acesta.Merge sa pun si ou impreuna cu celelate ingredient pe blatul de pizza?
RăspundețiȘtergereMerge, Ancuta! Un ou nu-i poate face decat bine blatului de pizza, atat "pe" cat si "in" :) Spor la framantat!
ȘtergereChiar acum am scos prima pizza din cuptor si am luat un cm asa fierbinte din ea sa vad daca a iesit ceva . Si daaa, e super bun blatul si pizza :)) De abia astept sa se mai raceasca putin ca sa poata fi mancata. Blatul e exact asa cum vreau eu, nici prea pufos, nici prea uscat, e ceva intre cele doua. Mersi pt reteta si ca de obicei cand am mai facut ceva de pe siteul tau mi-a iesit intotdeauna, asta nu e prima reteta.Spor la cat mai multi vizitatori!
RăspundețiȘtergerese poate folosi aluatul acesta, ptr lipia ptr shaorma?? adica sa-l pot coace in tigaie
RăspundețiȘtergereSe poate folosi, trebuie doar sa-l intinzi intr-o foaie foarte subtire. Eu fac ceva asemanator intr-o tigaie teflonata, fara sa mai pun deloc ulei (imi place sa fie putin arsa lipia).
Ștergeremerci frumos, mi-a iesit lipia bine , se umfla la copt si se ruleaza perfect .. felicitari ptr pagina
ȘtergereFoarte buna reteta, pentru ceva atat de simplu (pentru cei cu experienta).
RăspundețiȘtergereMama nu facea niciodata blatul ea, pentru ca nu avea incredere ca ii iesea. Ma bucur ca am incercat, iese ok, nu este nici prea tare, nici prea pufos.
L-am rulat cu o cutie de conserve si l-am lasat la dospit intr-un vas deasupra unui castron cu apa fierbinte, sa stea la cald :D
Multumim pentru reteta!
Iar pana la urma, ce avem de pierdut?!... 10-15 minute si niste faina ieftina :) Blatul de pizza mi se pare ca trebuie neaparat incercat, macar de curiozitate. Vad ca si tu ai improvizat cu acea cutie de conserve :)) pana acum 4 ani eu foloseam o sticla in loc de sucitor :D
ȘtergereBuna, as vrea sa stiu daca as putea pune portiile de blat ce nu le folosesc pe moment la congelator si sa le folosesc alta data. Sau nu mai obtin acelasi rezultat?
RăspundețiȘtergereBuna Andreea, eu n-am incercat niciodata sa tin in frigider aluatul blatului de pizza pentru a-l folosi mai tarziu, deci nu-ti pot da un raspuns "avizat". Dar tind sa cred ca nu este o idee buna. S-ar putea ca la pizza semipreparata (cea din congelatoarele supermarketurilor) sa fie adaugat vreun aditiv, ceva... Daca este curioasa, poti face testul cu o bucatica micuta, macar sa nu-ti para rau in caz ca blatul de pizza nu va mai creste dupa decongelare :)
Ștergereinca nu m-am hotarat cum voi proceda, dar in cazul in care totusi voi congela o parte din aluat si il voi folosi ulterior te voi anunta ce iese :P
ȘtergereCat timp trebuie sa o tin la cuptor ?
RăspundețiȘtergerePai sper ca nu ai de gand sa coci doar blatul de pizza :) Acesta trebuie tinut la cuptor in functie de tipul topping-ului folosit si, bineinteles, de felul in care iti coace cuptorul (cele electrice au un mod de coacere putin diferit de cel al cuptoarelor pe gaz). Iti recomand sa arunci un ochi si pe unele retete de pizza pe care le-am publicat de-a lungul timpului - iata link-uri directe catre CAPRICIOSA, MARGHERITA sau chiar CALZONE (in caz ca vrei o pizza mai altfel).
ȘtergereBuna ma numesc Daniela vreau sa fac si eu acest blat de pizza dar vreau sa stiu atunci cand o pun la cuptor daca programez cuptoru ss coaca si de sus si de jos sau numai de jos. "Multumesc"
ȘtergereBuna, Daniela! Daca ai un astfel de cuptor performant, atunci poti sa-l programez sa coaca blatul de pizza din ambele parti (astfel se va coace mai uniform).
ȘtergereBuna ziua, as vrea sa intreb in loc de apa pot sa pun lapte? mersi mult
RăspundețiȘtergereBuna! Da, se poate pune si lapte in blatul de pizza, nu trebuie neaparat apa.
ȘtergereBuna, este prima data cand voi incerca reteta blatului de pizza, am emotii.Sper sa reusesc.
RăspundețiȘtergereBuna, n-ar fi trebuit sa ai deloc emotii folosind reteta mea :) Poate sunt un pic subiectiv, insa-mi place sa cred ca se merge la sigur cu retetele mele :D Deci, astept si verdictul... cum ti s-a parut blatul de pizza?
ȘtergereDa da da! Acum pot sa fac si eu cea mai tare pizza! A iesit super, am facut de 2 ori deja si am dat pe spate musafirii care au dat navala pe site-ul tau :))) Multumim Robert! Ma duc sa caut ceva de desert :)))
Ștergerebuna vreau sa fac pizza cu aceasta reteta. eu vreau sa fac pizza la tava de cuptor cea mare cat cuptorul si patrata. va iesi destul de groasa ? sau trebuie sa pun mai multa faina sa iasa mai groasa?
RăspundețiȘtergereSalutare!
RăspundețiȘtergereSuper tare reteta!Mi-au iesit 2 blaturi pufoase cu diametrul de 32 cm iar la framantat nu mi s-a lipit aluatul de palme absolut deloc.
Domnule Robert,toata stima!
Poate sta aluatul de pizza și pentru a doua zi? Mersi
RăspundețiȘtergereDa, aluatul blatului de pizza poate fi folosit si a doua zi (tinut in frigider).
ȘtergereSalut! Eu am făcut blatul fix după instrucțiuni și l-am pus la crescut (intr-un bol, cu prosopul deasupra). L-am lăsat 45 de minute si nu a crescut prea mult. Nu cumva trebuia să îl las mai mult? Mulțumesc dacă răspunzi
RăspundețiȘtergereSalut! Nu strica sa-l mai fi lasat cateva minute... Timpul in care creste suficient poate varia in functie de drojdia folosita, de caldura din bucatarie, desi in mod normal 45 de minute ar trebui sa fie arhisuficiente. Mai incearca, probabil data viitoare blatul va creste intr-un interval de timp mai mic.
Ștergere