Şniţele de porc cu pesmet

Snitele de porc cu pesmet
Ingrediente reteta Snitele de porc cu pesmet:
  • 500 g carne de porc
  • 100 g pesmet
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • sare, piper si ulei
Snitele de porc cu pesmet Ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Pentru a fi siguri ca snitelele de porc cu pesmet vor fi bine facute fara a arde prea tare pesmetul, taiem carnea de porc felii subtiri si nu foarte mari. Batem bine feliile de porc apoi le saram si piperam dupa gust. Spargem intr-un vas cele doua oua si le batem spuma, iar in cazul in care uitam sa condimentam feliile de carne de porc, putem pune condimentele in ouale batute. Pentru a ne usura prepararea snitelelor, punem faina si pesmetul in doua farfurii intinse pe care le asezam la indemana, tapetam bine cu faina pe ambele parti fiecare felie de carne de porc si apoi trecem carnea prin ouale batute. Tinem putin snitelul deasupra farfuriei pentru a se mai scurge excesul de ou, dupa care il tavalim prin pesmet (trebuie sa ne asiguram ca la sfarsit snitelul de porc este acoperit integral cu pesmet). Cam asta a fost toata reteta, ultimul pas fiind, evident, prajirea snitelelor de porc cu pesmet. Ideal este sa le prajim in ulei suficient de mult (cam cat sa le acopere) si sa le punem in tigaie atunci cand uleiul este foarte bine incins. Tinem apoi snitelele de porc la prajit la foc mediu pana atunci cand pesmetul de pe ele devine auriu, intorcandu-le pe ambele parti. Pentru a nu-si pierde din savoare si pentru a nu ne sari ulei prin toata bucataria, trebuie sa evitam sa intepam snitelele de porc atunci cand le intoarcem pe partea cealalta (crusta de pesmet a snitelelor fiind cea care tine inauntru sucul carnii).
Snitele cu pesmet din carne de porc preparare reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de snitele!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

8 comentarii:

  1. pesmetul le face mai fragede cumva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei.
    Am si eu o idee noua cea a retetelor de regim.
    Recunosc,am nevoie de ele si stiu ca daca faci o categorie a lor le gasesc mai usor pentru ca trec aproape zilnic sa te citesc.
    Ce zici,am exagerat cu cererea asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Anelise, pesmetul nu prea influenteaza carnea din snitele. Doar ca face crusta putin mai crocanta.
    Devoratoareo, nu-i nimic exagerat in cererea ta. M-am gandit si eu sa fac niste categorii suplimentare, gen retete de post, retete vegetariene, retete dietetice. Dar am zis sa astept sa se stranga mai multe retete, deocamdata sunt prea putine. O problema ar fi faptul ca nu prea gatesc eu retete de regim :D Sau, daca le gatesc, o fac din pura intamplare - nici nu stiu daca sunt sau nu dietetice :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am o intrebare, pentru snitele in general, cand bati ouale (pentru snitele) pui apa sau faina? ca eu am avut o discutie foarte aprinsa cu o domnisoara, care ii placea sa dea sfaturi in bucatarie.Doar o parere sincera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu pun nimic atunci cand bat ouale pentru snitele, altfel as fi scris in reteta... Este posibil ca domnisoara respectiva sa fi avut dreptate, in bucatatie sunt atatea trucuri si variante de a gati aceeasi reteta, incat niciodata nu le poti invata pe toate.

      Ștergere
  5. de ce se pune faina ? doar ou si pesmet nu merge ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Snitelul poate fi facut si doar cu ou si pesmet, insa crusta nu va mai iesi la fel. Faina ajuta oul sa se lipeasca mai bine de carne.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)