- 500 g telina
- un morcov
- un cartof
- o ceapa
- 100 ml smantana
- 1,5 l apa
- crutoane (optional)
- ulei, piper si sare
In general supele crema se servesc cu crutoane, dar mie mi se pare ca supa crema de telina parca nu este completa fara crutoane - acesta este si motivul pentru care am adaugat crutoanele in lista de ingrediente. N-am mai fotografiat modul in care am facut aceste crutoane deoarece am presupus ca stie toata lumea. Dar, pentru cei care totusi nu stiu ce sunt crutoanele: felii de paine taiate cubulete si prajite intr-o tigaie fara ulei. Curatam telina de coaja, o spalam si o taiem cubulete de marime potrivita, apoi procedam in mod similar cu morcovul, cartoful si ceapa. Punem apa la fiert intr-o cratita, adaugam un praf de sare si punem toate cubuletele de legume in momentul in care apa incepe sa fiarba. Lasam la fiert telina si celelalte legume aproximativ o jumatate de ora, insa datorita faptului ca telina fierbe putin mai greu, cel mai bine este sa incercam legumele inainte de a le lua de pe foc. Atunci cand legumele sunt suficient de fierte, le scoatem din cratita cu o paleta si le punem intr-un vas. Pasam legumele cu blenderul pana cand obtinem o pasta fina. Daca nu avem un blender, acest lucru nu poate fi un impediment in prepararea acestei retete de supa crema de telina, legume pot fi pasate chiar si cu ajutorul unei furculite. Transferam intr-o cratita crema de telina obtinuta si o punem la foc, adugand apa/supa in care au fiert legumele. Nu este neaparat necesar sa punem toata apa, ci doar cata ni se pare ca este necesara pentru a obtine o supa crema de telina de o consitenta dorita de fiecare, in functie de gusturi. Dupa ce am subtiat supa crema de telina, adaugam smantana si doua linguri cu ulei. Lasam supa crema sa fiarba cinci minute, amestecand din cand in cand, apoi o luam de pe foc.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa crema!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Tot la mine te-ai gandit cand ai facut supica asta??Hi hi hi
RăspundețiȘtergere:D Fiind blogul meu, imi rezerv dreptul ca uneori sa refuz sa dau un raspuns la anumite intrebari. In cazul intrebarilor legate de supa crema de telina am decis sa imi exercit acest drept :P
RăspundețiȘtergereazi aveam de gand sa fac o supa crema dar nu stiam de care; am intrat pe blogul tau si .. "m-a lovit ideea"! mersi ;) Claudia
RăspundețiȘtergereIar eu am tacut,daca n-am blog....asta e.Nu mai comentez pe la altii.
RăspundețiȘtergereEeeee, asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai comentezi pe la cei cu bloguri. Doar ca noi avem un mic avantaj :P
RăspundețiȘtergereSe poate,dar poate mai bine imi pastrez energia si putinul timp sa ma exprim acolo unde chiar conteaza.
RăspundețiȘtergereAsta e, fiecare are dreptul sa aleaga cum isi consuma timpul si energia...
RăspundețiȘtergereExcelenta reteta, nu te-am mai vizitat de ceva vreme si vad ca ai facut o multime de bunatati .
RăspundețiȘtergere