Fursecuri din nucă de cocos

Fursecuri din nuca de cocos
Ingrediente reteta Fursecuri din nuca de cocos:
  • 200 g nuca de cocos
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
Fursecuri din nuca de cocos ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Reteta de fursecuri din nuca de cocos mi se pare cea mai simpla reteta de fursecuri pe care am vazut-o vreodata. Pur si simplu amestecam toate ingredientele, formam niste bilute pe care le turtim putin si le dam la cuptor. Ce poate fi mai simplu de atat? Daca totusi exista o reteta de fursecuri si mai simpla decat aceasta, bineinteles ca eu voi deveni imediat fanul ei :D
Punem intr-un vas cele trei oua, adaugam zaharul si amestecam ingredientele pana atunci cand zaharul se topeste iar ouale isi schimba culoarea. In amestecul format punem cele doua linguri de faina si amestecam bine pentru a nu ramane cocoloase. Adaugam treptat cele 200 g de nuca de cocos si amestecam bine pentru a incorpora nuca de cocos in compozitie. Aluatul pentru fursecuri obtinut va fi unul lipicios, destul de diferit de un aluat clasic.
Imediat putem incepe sa modelam fursecurile din nuca de cocos. Formam cu maina bilute de marimea dorita pe care le asezam apoi in tava imbracata in hartie de copt. Am ales sa fac bilutele mai mici si din aceste ingrediente mi-a iesit fix o tava de cuptor plina cu fursecuri din nuca de cocos.
Dupa ce terminam formatul si asezatul fursecurilor din cocos in tava, le presam putin cu ajutorul unei furculite. Trebuie sa evitam sa presam prea tare fursecurile, deoarece acestea se pot rupe. Introducem tava in cuptorul incins si tinem fursecurile din cocos la foc mediu in jur de 15-20 minute, insa suntem absolut siguri ca sunt facute atunci cand vedem ca fursecurile din nuca de cocos au inceput sa se rumeneasca.
Fursecuri din nuca de cocos reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de fursecuri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

83 de comentarii:

  1. :)) Se prea poate, dar acum mi-ai dat o idee: sa incerc nuca de cocos si cu ciocolata! Imposibil sa nu gasesc vreo reteta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Super reteta,eu sunt fan cocos,,,,referitor la cocos cu ciocolata poti inlocui in reteta asta cele 2 linguri de faina cu cacao.O seara frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  3. wow, chiar tare reteta, mai ales ca e atat de simpla, o voi incerca negresit!!!!bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela, nu e deloc rea ideea ta. Probabil o voi incerca la fursecurile din cocos atunci cand n-am ciocolata in casa, eu sunt un mare fan al ciocolatei :D
    Dana, te asigur ca nu vei regreta. Fursecurile astea din cocos chiar sunt foarte bune, nu le laud doar pentru ca se fac usor ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum am fursecurile la cuptor si sunt intr-adevar bune :d,am ras castronul in care am avut compozitia si e minunata asa ca stiu de pe acum ca vor fi minunate :p. Numai k nmi-au iesit prea putine si nu mai am nuca de cocos in casa ...

    Super fursecurile, multumesc ! :d

    RăspundețiȘtergere
  6. gata le-am facut, sunt tare bune!!!!merci de reteta!o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-ati facut pofta de fursecuri... cred ca m-as multumi si cu putin aluat :D Dar nu m-as apuca acum de ele nici daca as avea nuca de cocos - azi mi-am propus sa stau departe de cratita :))

    RăspundețiȘtergere
  8. fix acum le-am bagat la cuptor. aveam prin casa 100g de cocos care chiar nu mai avea mare viitor si l-am folosit. abia astept sa se rumeneasca!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sper ca fursecurile au meritat asteptarea...

    RăspundețiȘtergere
  10. Tocmai am facut aceste fursecuri si sunt super bune....´´pacat`` k am un cuptor cam performant si nu shtiam exact programul..5 din ele sau cam parlit dedesupt si deasupra sunt auri mc mult de reteta

    RăspundețiȘtergere
  11. Bună! Al treilea blog (dar primul în care gătește un bărbat) care îmi place pentru că are poze (nu sunt copil :D), din două motive:
    1. Le înțelegi mai bine.
    2. Ești sigur că le-a făcut cineva și au ieșit.

    Am făcut și eu rețeta aceasta și aș vrea să știu dacă fursecurile trebuie să iasă tari sau le-am lăsat prea mult la copt. Te întreb pentru că sunt niște biscuiți în Anglia care arată exact la fel dar sunt moi și vreau să știu dacă am greșit ca să fiu mai atentă data viitoare. Oricum ar trebui să iasă, va fi una din rețetele favorite pentru că sunt din COCOS și sunt și ușor de făcut. :)
    Mulțumesc și mult spor în continuare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Oops...scuze. Uitasem ceva important...Felicitări pentru blog, D-le Bucătar!
    (anonima de mai sus ;)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, anonima de mai sus! :P In primul rand trebuie sa-ti multumesc si sa te corectez inainte sa-mi sara carcotasii-n cap: sunt doar BarbatLaCratita, n-am niciun fel de pregatire in domeniu, deci nu pot fi numit Bucatar :) Iar daca as fi avut, probabil tot te-as fi corectat, pentru ca atunci mi-as fi zis MasterChef sau FoodStylist :D

    Am observat ca aceste fursecuri cu cocos se intaresc pe masura ce stau la cuptor, cele rumenite devin mai tari (probabil se evapora toata apa din ele). Daca le tii mai putin, fursecurile vor fi destul de moi. Nu stiu exact cat ar trebui tinute la cuptor, cel mai bine e sa le incerci din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
  14. sunt super delicioase, i-au placut chiar si tatalui meu, desi el nu prea mananca dulciuri. multumim pentru retete:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Ma bucur sa aud ca fursecurile acestea cu cocos reusesc sa placa tuturor.

      Ștergere
  15. Bunaaaa...

    sa stii ca am incercat reteta ta si au iesit foarte deicioase. am observat insa ca dupa ce se racesc se cam intaresc. am incercat un mic artificiu si am imbunatatit putin reteta. in loc de faina am adaugat lapte praf (aveam prin casa) si la toata compozitia am mai adaugat vreo 50-60g de unt iar ouale le-am batut spuma inainte de a adauga cocosul. rezultatul a fost ca a doua zi fursecurile de cocos erau inca moi si foarte gustoase! M-am gandit sa impartasesc cu voi mica mea descoperire...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Adina! Problema a fost semnalata mai sus, eu ma gandeam ca fursecurile poate n-ar trebui deshidratate prea mult prin prelungirea timpului de coacere. Interesanta ideea ta, apreciez faptul ca te-ai gandit sa ne-o impartasesti. Te astept si cu alte sugestii si, de ce nu, alte descoperiri :)

      Ștergere
  16. Salut,

    Azi am facut fursecurile cu cocos, mmm super bune!


    merci,
    B

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ma gandeam ca n-ai mai incercat retete noi in ultimul timp :)

      Ștergere
  17. Yummy.Le-am facut sambata.Foarte bune :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Am observat ca ai petrecut ceva timp in bucatarie in perioada sarbatorilor...

      Ștergere
    2. Mereu,nu doar de sarbatori.
      Ador sa gatesc.
      Am la activ deja 4 retete de ale tale intr-o saptamana :)
      Felicitari pt tot ce faci :)

      Ștergere
    3. Multumesc, Brigitta! Mi-ar placea ca toti cititorii blogului sa fie asa cum esti tu.

      Ștergere
    4. Ai reusit sa ma faci sa rosesc :">

      Ștergere
    5. :) Nu ma asteptam sa fii atat de sfioasa @};-

      Ștergere
  18. nu gatesc deobicei,,,,,la aceste fursecuri eu am adaugat si cacao..astept sa vad ce o sa iese....compozitia mea a fost cam moale :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cacao nu m-am gandit pana acum :) Cum au iesit pana la urma fursecurile?

      Ștergere
  19. nu prea le am cu bucataria dar am descoperit de ceva timp acest blog si am zis sa incerc si eu sa fac aceste fursecuri...spre surprinderea mea au iesit foarte bune ca nu am apucat sa gust decat una singura restul le-a papat pe toate sotul meu (care e inebunit dupa nuca de cocos), cand o sa am timp o sa mai fac si aceste fursecuri si alte retete de pe aici ca mi se par usoare:)

    O zi faina!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alynus, sa stii ca nu e doar o parere, ci retetele chiar sunt usoare :) Doar n-o sa stam toata ziua in bucatarie, nu?
      Data viitoare incearca si tu sa nu mai faci atat de bune fursecurile, poate asa vei apuca sa mananci mai multe :))

      Ștergere
  20. Acum am bagat si eu la cuptor fursecurile , abia astept sa vad ce iese ... :) As dorii sa stiu cati ani ai B ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar cat timp stau la cuptor fursecurile te-ai gandit sa mai afli una-alta, nu?... :)) De fapt e R :) De la Robert. Am 34 de ani. Cum ti-ai iesit fursecurile?

      Ștergere
  21. E delicioasa! Eu am incercat si cu putin mai mult zahar si zeama de lamaie si au iesit mai aromate!

    RăspundețiȘtergere
  22. merg sa fac si eu o portie..mega one:-)..varianta cu ouale batute spuma si cacao in loc de faina:-)

    RăspundețiȘtergere
  23. Fursecurile mele(dupa reteta ta:-))au iesit minunate...placandu-mi sa gatesc ''cu gust'' le-am ornat cu cate o bobita de ''gem-gel''de strugurasi...frumoase la aspect si bune la gust...nu le-am lasat sa se rumeneasca asa..si nu am folosit cacao!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela, auzindu-te pe tine acum de ornat si citind mai sus de cacao, mi-a venit o idee: cred ca fursecurile astea ar fi bune si ar arata bine ornate cu putina ciocolata topita (asa cum sunt ornate paleurile). Am incercat deja ciocolata cu nuca de cocos si stiu ca fac "casa buna" impreuna :) RETETA

      Ștergere
  24. arata bine si e simpla... asa ca o sa fac si eu in weekend

    RăspundețiȘtergere
  25. oare pt a le face cu forme de craciun... adica aluatul sa fie mai tare sa-l pot intinde pe blat si sa-l tai cu formele de fursecuri... ce ar trebui schimbat la reteta? oare sa marim cantitatea de faina sau cocos?... mi-e sa nu stric reteta
    sugestii... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sugestia mea e sa lasi reteta neschimbata :) Asta deoarece am incercat eu si merg facute fursecuri cu forme (braduti, stelute...). Insa nu am intins aluatul pe blat, ci pur si simplu l-am pus direct in formele aflate deja in tava. Am tasat bine compozitia cu degetele umezite cu putina apa, apoi am ridicat forma (tinand, preventiv, un deget pe fursec).

      Ștergere
  26. imediat o sa ma apuc de ele. sper sa-mi iasa!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Desi sunt fan fursecuri cu stafide si am zis ca nici nu ma uit la celelalte retete de fursecuri de pe blog...azi am cazut in ispita si am facut si eu aceste fursecuri..chiar sunt foarte bune..si chiar e cea mai simpla reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cand in cand nu strica sa mai incerci ceva diferit. Mai ales atunci cand reteta e atat de simpla. Insa eu inca sper sa gasesc o reteta de fursecuri chiar si mai simpla decat a acestora cu cocos :)

      Ștergere
  28. Intr-adevar o reteta foarte usoara, numai ca mie mi-a iesit foooarte moale aluatul...numai bilute nu puteam face din el :D Am pus faina pana am reusit sa-l modelez. Sa fie din cauza ca am inlocuit nuca de cocos cu nuca-nuca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca asta-i motivul, nuca de cocos rasa este foarte uscata si absoarbe mai mult lichid decat nuca noastra (n-am citit niciodata ce scrie pe ambalaj, insa ma gandesc ca nuca de cocos este deshidratata pentru a rezista fara probleme atat de mult timp).

      Ștergere
  29. am si eu o mica curiozitate: nu ar trebui sa se puna si bicarbonat sau praf de copt pentru a le ajuta sa creasca ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din moment ce eu n-am pus, inseamna ca n-ar trebui :) Nu mi-am dorit sa creasca aceste fursecuri cu cocos, imi place sa iasa exact asa cum sunt in reteta. Dar daca tie ti se pare ca fursecurile ar iesi mai bune cu praf de copt, esti libera sa incerci. Sunt si eu curios cum iti vor iesi, asa ca poate iti faci timp si-mi scrii.

      Ștergere
    2. CU PRAF DE COPT IES MAI MOI

      Ștergere
    3. Iti multumesc pentru confirmare, Vali. E bine de stiut asta, in special de catre cei care-si doresc niste fursecuri din cocos mai moi...

      Ștergere
  30. din aceasta compozitie iese doar o tava de fursecuri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, fiind vorba de doar 200 g nuca de cocos si doua linguri de faina, obtinem doar o singura tava (cea clasica a cuptorului) de fursecuri. Dar, daca-ti doresti mai multe fursecuri din nuca de cocos, poti dubla sau tripla cantitatile ;)

      Ștergere
  31. Felicitari pt blog este foarte interesant si plin de inspiratie . Tocmai am scos din cuptor tava cu fursecuri,au iesit surprinzator de bune Este o reteta de repetat !
    Tot astazi am facut si ciorba a la grec aceleasi cuvinte de lauda :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru laude, Lore! Pe de-o parte, ma bucur pentru tine, pentru ca ti-au iesit ambele retete. Pe de alta parte, parca ma simt putin mandru ca aceste retete au fost alese de pe blogul meu :)

      Ștergere
  32. Azi am facut si eu "Fursecuri cu nuca de cocos" si " Fursecuri fragede cu untura" folosind retetele de aici. Au iesit foarte bune , conform parerilor sotului meu si a fetitei mele. Retetele sint intr-adevar extraordinare!Multumesc celor ce dau viata acestui blog. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica exact parerile celor care conteaza cel mai mult :) Multumesc si eu, sper sa ramai cu aceeasi impresie si dupa ce incerci restul retetelor de pe blog.

      Ștergere
  33. au iesit delicioase!!! si nu sunt tari :D le-am lasat mai putin in cuptor !! azi am zis ca voi face 3 retete de fursecuri :D urmatoarea e cea cu untura !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Care este cea de-a treia? In caz ca nu este, ar trebui sa adaugi pe lista si reteta fursecurilor cu stafide. Si, dupa ce le incerci, sa-mi zici care reteta ti s-a parut c-ar fi cea mai buna.

      Ștergere
  34. Buna! Daca as adauga ciocolata rasa acestui aluat, as face o prostie? :D
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Florentina! Nu cred ca ar trebui sa fie probleme, atat timp cat nu exagerezi cu ciocolata si compozitia fursecurilor cu cocos se mentine "legata" (si nu exista riscul ca mare parte din aceasta sa fie constituita din ciocolata care sa se topeasca la cuptor).

      Ștergere
  35. Multumesc pentru raspuns!
    N-am mai adaugat ciocolata, iar fursecurile au iesit foarte bune, cum le-am scos din cuptor..aproape s-au evaporat!
    S-au cam bronzat, insa, pentru ca imi hraneam bebelusa, si am uitat sa le verific! :)))
    Le voi incerca si pe cele cu stafide!
    p.s.: am adaugat si esenta de rom, nu m-am putut abtine! Si n-a fost rau deloc :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricat de multa pofta de fursecuri ai avea tu si oricat de mult le-as lauda eu, tot e clar ca bebelusa are prioritate :) Daca tot e vara si noi suntem bronzati, de ce sa nu fie si fursecurile bronzate? Iar eu, daca e sa fortez putin, pot asocia bronzul cu romul pe care l-ai pus tu - ma gandesc la plajele si trestia de zahar din Caraibe... ca doar e plin de cocotieri pe acolo :D

      Ștergere
  36. Buna
    Fursecurile au iesit delicioase si se fac foarte usor!
    O sa incerc si alte retete, imi fac destule cu ochiul ...
    Felicitari pt blog!

    RăspundețiȘtergere
  37. am comanda! ,fiul meu vrea din astea dar cu cacao in ele ..sa incerc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, cred ca l-a prins si pe el nebunia asta cu Black Friday, de cateva zile vedem numai negru in fata ochilor prin toate reclamele :D Sa-mi zici cum vi s-au parut fursecurile cu cacao.

      Ștergere
  38. Fursecurile cu nuca de cocos sunt excelente. Dupa ce s-au racit eu le-am scufundat in ciocolata neagra topita.
    Sunt si aspectoase si sanatoase. Am inlocuit zaharul alb cu zahar de nuca de cocos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna idee, mi-ar fi placut sa-mi vina si mie inainte sa public reteta :) In mod clar fursecurile din cocos ar fi aratat mult mai bine in imaginile retetei (de faptul ca merge bine combinatia de nuca de cocos cu ciocolata m-am convins deja de ceva vreme). N-am folosit niciodata zahar de nuca de cocos... cred ca ar fi cazul sa "casc" mai bine ochii prin magazine, nici nu stiam ca exista asa ceva :)

      Ștergere
  39. è super di buonissima e anche molto facile e rapida !!!si può mettere anche Confettura di ciliege, arancia in mezzo !!!grazie

    RăspundețiȘtergere
  40. Imi place reteta si as vrea si eu sa incerc sa fac aceste fursecuri. Crezi ca daca folosesc zahar brun o sa fie vreo problema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are de ce sa fie vreo problema, poti sa folosesti fara griji zaharul brun la reteta fursecurilor din cocos. Spor la treaba, sper sa iasa pe placul tau!

      Ștergere
  41. Sunt super bune! le-am facut a doua oara si acum chiar rontai la ele ;)

    RăspundețiȘtergere
  42. Hai ca m.am enervat.....caut una si gasesc alta...mi.ati facut o pofta..
    Chiar acum merg sa fac niste fursecuri...sper sa iasa la fel de bune pe cat apreciati voi..
    .voi reveni cu amanunte..

    RăspundețiȘtergere
  43. Buonisme....chiar daca nu sunt o fana a nucii de cocos...aceste fursecuri sunt extraordinare....merita gustate

    RăspundețiȘtergere
  44. Le-am facut si eu in seara asta!Sunt delicioase .La mine o parte din ele s-au rumenit un pic mai tare si pot sa spun ca mie personal imi plac mai mult asa.Cele mai moi le maninca nepotelul si este foarte incintat de ele.Multumiri pentru reteta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Elena! Si mie fursecurile astea imi plac tot asa, rumenite mai tare. Ma bucur sa aud ca ele sunt si pe placul nepotelului, o reteta ideala ideala ar fi una care sa se plieze pe toate gusturile :)

      Ștergere
  45. Bună Robert

    Fursecurile mele sunt la cuptor! Abia aștept să le scot și să le gust! Eu am folosit mixerul pentru a amesteca ouăle cu zahărul și mi s-a părut că s-au cam umflat, spre deosebire de poza ta unde sunt mai lichide după ce zahărul s-a topit. Mi s-a părut că nu s-a închegat prea bine aluatul și m-am cam chinuit să fac biluțele. Trebuia oare să mai pun o lingură de făină în afară de cele două pentru a fi puțin mai tare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Georgiana, galbenusurile doar au facut un fel de spuma deasupra, nu cred ca mixerul le-a umflat... oricum, nu a influentat cu nimic compozitia fursecurilor. Daca simteai ca bilutele sunt cam greu de modelat, puteai adauga faina suplimentara (dar nu chiar o lingura). Dar daca ai reusit totusi sa le modelezi, probabil fursecurile au iesit ok din cuptor.

      Ștergere
    2. Robert, fursecurile au ieșit delicioase! Mai sunt vreo 10 pe platou, soțul meu le-a devorat cu Nutela :))

      Eu i-am povestit de fursecurile cu untură (- Untură??, zice el. Nu sunt cam grase?) care se mănâncă cu ciocolată presărată pe deasupra iar el a decis să le ”presare” și pe acestea cu câte o linguriță de Nutela! :D (cele cu untură urmează mâine - am uitat să cumpăr portocala azi)

      Ștergere
    3. Si mie imi place combinatia de cocos cu ciocolata, chiar am publicat mai demult o reteta (poate te tenteaza ciocolata mea cu cocos).
      Fursecurile cu untura nu sunt deloc grase, chiar nu are rost sa va faceti griji. Nu trebuia sa te lasi incurcata de portocala... mie-mi pare ca se potriveste foarte bine la acele fursecuri, insa trebuia s-o trec acolo ca optionala. La fel, si de ciocolata aia de deasupra ne putem lipsi daca n-o avem la indemana sau daca ne grabim, fursecurile sunt foarte bune si simple.

      Ștergere
  46. Hmmm. Cam cate grade inseamna foc mediu la cuptor electric. Intreb pentru ca sunt cam varza si chiar vreau sa imi iasa reteta. Mersi!

    PS: nota zece pentru blog! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Focul mediu la cuptorul electric este pe la 175-180 grade Celsius. Trebuie sa ai in vedere faptul ca fursecurile ies cu atat mai uscate cu cat le tii mai mult timp la copt si practic astfel le poti adapta putin gusturilor tale (poti sta cu ochii pe ele la cuptor si le poti gusta spre sfarsitul coacerii). Avand reteta si lamuririle suplimentare, n-ai cum sa fii chiar varza, deci prepara-le cu incredere :) Era sa uit: mersi pentru nota acordata blogului, sper sa si-o merite in timp!

      Ștergere
  47. Nici eu nu sunt foarte hotarat - unele retete imi plac mai dulci, altele mai putin... :) La fursecurile astea din nuca de cocos mi s-a parut ca ar fi nevoie de mai mult zahar, nuca aia parca prea e fada.

    RăspundețiȘtergere
  48. Eu le.am facut sub forma de inimioara si le.am ornat cu dungulite subtiri de glazura de ciocolata..pacat ca nu pot pune poze..yumm :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anda, eu le percep drept cele mai simple fursecuri, deci vreau sa le modelez rapid in continuare turtindu-le si apoi lasandu-le asa :) Dar imi imaginez cat de frumoase ti-au iesit tie, nu mai zic de gustul glazurii de ciocolata... Poti sa pui poza pe pagina de fb, o atasezi intr-un comentariu si astfel am sa o vad cu siguranta.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)