Supă cremă de conopidă

Supa crema de conopida
Ingrediente reteta Supa crema de conopida:
  • 450 g conopida
  • 2 cartofi
  • un morcov
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • o lingurita faina
  • apa, sare si piper
Supa crema de conopida Ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Desfacem conopida buchetele, taiem cartofii cubulete si morcovul rondele. Punem la fiert un litru de apa cu sare si atunci cand incepe sa clocoteasca adaugam buchetelele de conopida si legumele taiate. Acoperim oala cu un capac si lasam legumele la fiert in jur de 20 minute.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, le scoatem cu o paleta si le punem in vasul in care urmeaza sa le pasam. Pasam cu un blender conopida, cartofii si morcovul pana cand acestea se transforma intr-un piure destul de subtire. Separat desfacem faina in lapte astfel incat sa obtinem un sos alb (nefiert).
Transferam piureul de conopida intr-o oala si o punem pe foc. Apoi adaugam in supa crema de conopida sosul alb facut din lapte cu faina si amestecam, in tot acest timp focul trebuie sa fie mic. Pentru a ajunge la consistenta dorita, peste supa crema de conopida adaugam si cateva polonice din zeama in care au fiert legumele (eu am pus trei polonice).
Lasam supa crema de conopida la fiert la foc mic aproximativ cinci-zece minute, adica suficient de mult incat sa dea in clocot si apoi o luam de pe foc. Dupa ce s-a mai racit un pic, adaugam smantana si amestecam pana cand aceasta se incorporeaza in totalitate in supa crema de conopida.
Supa crema de conopida reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

4 comentarii:

  1. Buna! Alte condimente in afara de sare nu ai mai folosit? Vreau sa incerc supa asta azi, pare gustoasa tare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Vine cam tarziu raspunsul meu... N-am mai pus in supa decat niste rozmarin (dar l-am presarat deasupra farfuriei, mai mult pentru a arata cat de cat decent in imaginile retetei).

      Ștergere
    2. Am mai pus un pic de piper alb macinat si deasupra putin marar. In rest nu m-am abatut de la reteta si a iesit foarte buna :) Acum am intrat iar la tine pe blog sa vad ce mai testez week-endul asta :)

      Ștergere
    3. In curand vine un alt week-end, asa ca ar cam fi timpul sa revii :)

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)