Pizza Margherita

Pizza Margherita
Ingrediente reteta Pizza Margherita:
  • blat pizza:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • un plic drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • topping pizza:
  • 200 g mozzarella sau cascaval
  • 3 linguri pasta de tomate
  • o lingura ulei
  • o lingura busuioc sau oregano
  • piper
Pizza Margherita ingrediente blat sos topping
Modul de preparare a retetei:
Reteta de pizza Margherita este o reteta de pizza clasica care sta la baza prepararii majoritatii retetelor de pizza. Pentru blatul de pizza dizolvam sarea, zaharul si drojdia in 250 ml apa calduta, punem trei linguri cu ulei si adaugam trepatat faina, framantand pana cand obtinem un aluat tare si putin elastic. Lasam aluatul la crescut 30-40 minute, apoi tapetam blatul cu faina si intindem aluatul in forma si dimensiunea dorita - eu am facut patru pizza Margherita rotunde, putin mai mari de-o palma. Pentru mai multe detalii si poze este suficient un click pe link-ul Reteta blat de pizza. Pentru sosul folosit la pizza Margherita: punem intr-un vas cele trei linguri de pasta de tomate, o lingura de ulei, o lingura de busuioc maruntit si piper dupa gust, apoi amestecam bine toate ingredientele. Pentru topping dam pe razatoare mozzarella sau o taiem feliute cat mai subtiri. Mozzarella nu este obligatorie la pizza Margherita, de cele mai multe ori eu folosesc orice sortiment de cascaval. Ungem uniform blatul de pizza Margherita cu sosul format, avand grija ca blatul sa fie uns in intregime si apoi presaram deasupra mozzarella din belsug. Dupa ce cuptorul s-a incins, introducem pizza Margherita si o lasam la copt intre cinci si zece minute la 200 grade C.
Pizza Margherita reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de pizza!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

23 de comentarii:

  1. Arata excelent, m-as instala si eu la o felie ;)
    Daca imi permiti vin cu 2 recomandari:
    aluatul de pizza nu se intinde niciodata cu sucitorul doar cu mana (isi pierde din elasticitate) - vorbesc din surse sigure; cascavalul de tip Dalia este cel mai potrivit deoarece este mai dulce si usor elastic, ca mozzarella.
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru recomandari, dar voi tine cont doar de cea cu cascavalul :D Mi-e mai usor sa intind blatul de pizza cu sucitorul si oricum rezultatul ma multumeste, deci n-are rost sa-mi schimb "tehnica". Dar sa stii ca am vazut bucatari intinzand blatul de pizza cu sucitorul (acum nu-mi amintesc daca era vreunul italian).

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa spun ca nu se poate concepe o pizza fara oregano! Deci presarati oragano pe pizza inainte de a pune cascavalul.

    RăspundețiȘtergere
  4. In ce hal arata mi se face rau. Deja am facut comanda ca nu m-ai pot de pofta. Iar cel care zicea ca aluatul se intinde cu mana are dreptate. Am patit si eu faza asta

    RăspundețiȘtergere
  5. Robert... blatul tau de pizza sta asezat pe ceva ce e imbracat/a in folie de aluminiu....Ce e acolo?

    Stii de ce intreb? Deoarece nu am tava speciala pentru pizza si...nici tava cuptorului nu pot sa o mai folosesc ..si maine vreau sa fac pizza si nu stiu in ce sa o coc... :(
    Am doar tavi ...dreptunghiulare si inaltute... de vreo..5-6 cm inaltime.Cum zici sa procedez? Pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chestia imbracata in folie de aluminiu pe care se afla pizza este partea de jos a formei rotunde de tort (detasabila) Am imbracat-o in acea folie pentru a da mai bine in imaginile retetei, mi se parea prea urata tabla aia :)) Are un diametru de 24 cm si ai avea nevoie de 4 bucati pentru a folosi tot aluatul de pizza.
      Poti folosi si acele tavi inalte, nu inaltimea e importanta ci aria - in functie de aceasta vei obtine blatul mai subtire sau mai gros.

      Ștergere
  6. Am vazut bucatar profesionist care intindea aluatul pentru inceput cu sucitorul iar apoi il intindea cu mana facand si putin spectacol, deci se poate si cu sucitorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine stie, poate noi am vazut doar bucatari profesionisti mediocri :)) Oricum, pana la urma rezultatul final este cel mai important (adica blatul pizzei), deci din punctul meu de vedere scopul scuza mijloacele - bineinteles, asta in cazul prepararii retetelor :D

      Ștergere
  7. am dat un ochi la retetele tale...imi plac foarte mult si ca aspect si cum sunt explicate...felicitari....am sa incerc si eu cate ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi! M-as bucura ca pana la urma sa le incerci pe toate, nu doar cateva.

      Ștergere
  8. Am incercat-o reteta si a iesit foarte buna. As dori daca se poate sa puneti o reteta de,, pere coapte in sos de vin "'. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Costina, daca tot mi-ai facut pofta acum, o voi trece pe lista mea cu retete. Fiind insa ultima, mai dureaza ceva timp pana cand ii vine randul... :)

      Ștergere
  9. Am facut pentru prima oara in viata mea,aceasta reteta de pizza si a iesit superrrrr buna,daca sotul meu care este italian a reusit sa zica asta.....sint super multumita.Felicitari pentru postari,si dand un ochii la retetele tale sint sigura ca voi mai incerca si altele.LylY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Si eu sunt acum macar la fel de multumit, stiind ca unui italian i-a placut pizza margherita preparata dupa reteta mea. Sper sa-i placa si celelalte retete, doar trebuie sa-l "romanizezi" putin :)

      Ștergere
    2. Crede-ma ca am incercat sa-l"romanizez",dar in afara de supa cu galuste de gris,snitele si tocanita de carne cu cartofi.....nu am reusit sa-l fac sa se indragosteasca de mincarurile noastre,aici e totul ciudat in meniul lor,daca maninca carne cu cartofi nu mai vor salata si invers daca maninca doar lasagne,nu mai exista felul doi si exemple ar fi multe dar,eu nu am renuntat la mincarurile romanesti,imi plac si cu astea am crescut,asa ca spor la treaba si astept sa vad cu ce ne mai uimesti,si ne incati.O zi frumoasa.Lyly-Italia

      Ștergere
    3. Haha, atunci nu-ti ramane decat sa astepti si sa speri ca poate-poate descopera vreodata o alta retete romaneasca care sa-i fie pe plac. Asa ca va trebui sa-i dai sa guste toate retetele de pe blog :P

      Ștergere
  10. super am incercat sa o fac si mi-a iesit!mersi mult pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Denisa! Pizza iti va iesi chiar mai bine data viitoare, atunci deja vei sti cat de subtire sa-i faci blatul pentru a se potrivi perfect gusturilor tale.

      Ștergere
  11. Buna seara, Desi nu am facut niciodata pizza, simplicitatea retetei dumneavoastra, precum si cererile celor mici, ma impulsioneaza sa incerc aceasta reteta. Va voi scrie in cateva ore cum a iesit.
    Deja am facut cateva retete din blogul d-vs si mi-au iesit foarte bune, desi recunosc ca nu sunt intru-totul novice in ale gatitului.
    Am o intrebare si o rugaminte totodata, in masura in care aveti timp. As dori sa fac cozonaci, mai ales ca Pastele este foarte aproape, insa nu am gasit nici o reteta pe internet care sa ma "convinga" :(! As aprecia foarte mult daca ma puteti asista! Nostalgia cozonacilor si mirosului din casa in ajunul Pastelui sunt de neinlocuit, as dori sa le pot oferi copiilor mei aceeasi amintire a simtilor! Multumesc, Claudia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Poate reteta mea de cozonac reuseste sa "convinga" - iata un link catre COZONAC, reteta este cam asa mi-o amintesc eu din copilarie).
      Sper ca pizza Margherita a fost pe placul celor mici.
      Toata lumea-mi vorbeste la pertu, parca ma simt mai in largul meu asa :)
      Robert

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)