Spanac cu orez (de post)

Spanac cu orez mancare de post reteta
Ingrediente reteta Spanac cu orez (de post):
  • 700 g spanac
  • 4-5 linguri orez
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un ardei
  • o lingura pasta de tomate
  • ulei, sare
Spanac cu orez de post ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Reteta de spanac cu orez de post este raspunsul meu la o intrebare pe care am tot primit-o in ultima perioada: "tin post, ce sa mai gatesc azi?". Chiar daca nu postim, mancarea de spanac cu orez poate fi servita atat ca fel de mancare de sine statatoare, cat si ca garnitura la friptura. Spalam, curatam si tocam in functie de preferinte morcovii, ceapa si ardeiul (pentru ca spanacul cu orez sa fie mai aspectuos, indicat ar fi ca ardeiul si morcovii sa fie taiati in bucati mai mari). Punem intr-o cratita cateva linguri de ulei la incins, iar atunci cand uleiul incepe sa sfaraie, adaugam ceapa si ardeiul. Dupa ce acestea s-au inmuiat putin, adaugam morcovul taiat rondele si orezul (pe care inainte il spalam in cateva ape). Calim orezul cu legumele in jur de cinci minute, apoi adaugam doua cani cu apa, acoperim mancarea cu un capac si o lasam la fiert. Dupa 15-20 de minute, punem spanacul in cratita si lasam mancarea pe foc inca 10 minute. Dupa aceea adaugam pasta de tomate, saram dupa gust si mai lasam spanacul cu orez sa dea intr-un clocot. In cazul in care folosim pentru aceasta mancare spanac proaspat, atunci acesta va trebui mai intai curatat, oparit in apa fiarta si apoi tocat - chiar daca sunt voci care spun ca nu este la fel de sanatos, pentru a evita toate aceste etape, eu prefer spanacul congelat :D (desigur, poate fi folosit si spanacul la conserva, dar de preferat este cel congelat).
Spanac cu orez mancare de post reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare de post!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

7 comentarii:

  1. Barbatele, barbatele ce bunatate ai facut tu aici....
    Te lingi pe...bot !
    Te tzuc !

    RăspundeţiȘtergere
  2. Arata bine si pun pariu ca si la gust e foarte bun.. din pacate in congelator nu mai sunt decat urzici.. as putea sa fac o portie si sa ma pacalesc, gandindu-ma ca mananc spanac:)) sau poate am noroc si gasesc la supermarket. Sa vedem cum stau cu norocul.

    RăspundeţiȘtergere
  3. :)) Macar au culoarea asemanatoare cu cea a spanacului. Eu cred ca as incerca si cu ele, nu vad de ce n-ar iesi o mancare buna.
    Sidy, tu ce zici? Ai incerca si urzicile?

    RăspundeţiȘtergere
  4. Este una dintre mancarurile mele preferate!Cum am niste spanac in congelator cred ca este cazul sa imi pregatesc cina...

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut mesajul cam tarziu, insa sper ca a fost o cina reusita :)

      Ștergere
  5. Daaa,super reusita.Gustul bun a convins-o pana si pe fiica mea care pana acum statea departe de spanac

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul este ca nici spanacul nu are un aspect foarte atragator... oricat ne-am stradui noi in retete. Ma bucur sa aud ca i-a placut si fetitei, copiii cred ca sunt cei mai aspri (da` macar sinceri) critici culinari :D

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails