Orez cu legume şi curry

Orez-cu-legume-si-curry-1
Ingrediente reteta Orez cu legume si curry:
  • un pahar cu orez
  • 3 pahare cu apa
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 ardei capia
  • 4 linguri ulei
  • o lingurita praf de curry
  • sare si piper
Orez-cu-legume-si-curry-2
Modul de preparare a retetei:
Cel mai important lucru in prepararea unui pilaf este respectarea proportiei de unu la trei, adica la o masura de orez se pun trei masuri de apa. Se curata orezul de boabele negre si eventuale mizerii si se spala in doua sau trei ape. Morcovul, ceapa si ardeii se curata si se toaca marunt.
In cratita in care vom prepara mancarea se toarna uleiul si se pune pe foc. Dupa ce uleiul s-a incins, se adauga ceapa care se lasa la calit doua-trei minute. Apoi se adauga ardeiul si morcovul care se calesc si ele alaturi de ceapa inca vreo cinci minute, doar cat sa se patrunda putin. Acum este momentul in care se adauga si orezul in mancare. Se caleste si orezul cu legumele vreo doua-trei minute si se adauga cele trei pahare cu apa. Se lasa la fiert la foc mediu.
Atunci cand apa a scazut la jumatate, adaugam sarea, piperul si lingurita de praf de curry. Mancarea se mai tine la fiert pana cand apa scade de tot. Reteta de orez cu legume si curry poate fi folosita si ca garnitura pentru orice fel de carne. Eu am folosit aceasta delicioasa garnitura alaturi de piept de pui marinat in lamaie.
Orez-cu-legume-si-curry-9
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

26 de comentarii:

  1. ce sa mai zic..............nu pot sa cred ca un barbat face mancare mult mai aspectuoasa si mai apetisanta ca mn :((:((.Oricum sincere felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta ai scris-o asa, pentru a ma incuraja, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. nu.am scris pentru ca asta este adevarul ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca folosim orez cu bob lung, legumele taiate cuburi si se adauga mazare, ou pe final...am preparat orez chinezesc cu legume ;) mneam mneam buntz :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hopa... Nu stiam ca de fapt ma pricep sa fac si orez chinezesc cu legume :D Mersi! :))

      Ștergere
    2. Cu placere! ;) iau, dar si dau...idei :P

      Ștergere
    3. :)) mi se pare destul de corect... :P

      Ștergere
  5. Pe punctul de a incerca..... sa vedem, sa vedem ce-o sa iasa :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Suna periculos... de apetisant pentru vecinii care vor simti mirosul mancarii :D

      Ștergere
  6. Normal :)
    Am adaugat si niste chives la final :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal :)) Spre rusinea mea, a trebuit sa apelez la Google pentru a afla ce este chives :D

      Ștergere
    2. M-au innebunit americanii si mai nou romanii ca in multe mancaruri pun chives(asta e una din zecile de denumiri :)) ) si mi-am luat si eu 2 "tufe" :)).
      Acuma din pacate amandoua sunt tunse, dar cresc foarte repede si imi place gustul lor :)

      Ștergere
    3. Prea multa bataie de cap pentru mine :)) Raman la ingredientele autohtone pe care le pot cumpara din orice piata...

      Ștergere
  7. ia sa vezi ce bun iese daca razi si niste parmezan atunci cand pui apa, ca sa se topeasca putin

    RăspundețiȘtergere
  8. E foarte mult timp de cand nu am vizitat pagina! Dar revenirea e in forta! Azi mi-ai salvat cina! Abia astept sa vad ce gust are! ;) Revin cu impresii! Multumesc pt idei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Ana! Daca revenirea e in forta, atunci se poate trece cu vederea absenta ta atat de indelungata :)

      Ștergere
  9. Buna! A iesit foarte aromatsi gustos! A fost pe placul intregii familii! Atat doar ca raportul de 1 la 3, pentru orezul meu, a fost cam mic si a iesit un pic cam tare, dar important e ca a fost fiert orezul si ca a iesit foarte bun! Astazi... Varza la cuptor ( tot reteta ta)! O zi cu bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, probabil si eu am fost un pic cam "impiedicat" in exprimare atunci cand am scris reteta :) Acel raport de 1 la 3 este valabil in cazul pilafului simplu - daca mai punem si legumele, acestea vor absorbi un pic din acea apa si practic va trebui sa mai adaugam doua-trei linguri de apa pentru legume. Sper ca varza la cuptor sa iasa mai buna decat pilaful...

      Ștergere
  10. Foart bun!facut,mancat,terminat:)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Noroc ca Iulius Cezar a folosit doar trei cuvinte, daca folosea patru-cinci te trezeai ca era nevoie sa adaugi si "spalat vasele" la sfarsit, nu?

      Ștergere
  11. oricat as incerca la mancare nu pot concura cu sotul meu care face niste mancaruri delicioase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfatul meu este sa nici nu incerci sa concurezi, nu-i rau daca petrece si el ceva timp in bucatarie - cu atat mai mult in situatia in care face niste mancaruri delicioase ;)

      Ștergere
  12. Interesant orezul cu legume și curry,sigur o să fie tare bun,am încercat zi rețetele de gogoși din albușuri si cremșnit,au ieșit foarte bune.Mulțumesc mult pt rețete și felicitări.


    ��

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)