Ardei umpluţi cu ciuperci şi orez

Doi ardei umpluti cu ciuperci si orez in farfurie
Ingrediente reteta Ardei umpluti cu ciuperci si orez:
  • 9 ardei capia
  • 200 g ciuperci
  • un pahar orez
  • 4 cepe
  • 3 morcovi
  • 2 oua (sau faina pentru reteta de post)
  • 3 rosii
  • o legatura marar
  • 3 linguri pasta de tomate
  • ulei, sare, piper
Ardei umpluti cu ciuperci si orez ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei
Aceasta reteta de ardei umpluti cu orez si ciuperci poate fi transformata foarte usor intr-o reteta de post, tot ceea ce avem de facut este sa inlocuim ouale cu cateva linguri de faina (pentru a tine umplutura legata) - am descoperit cu surprindere faptul ca ciupercile inlocuiesc cu brio carnea. Compozitia poate fi folosita si cu foi de varza, foi de vita de vie, ardei gras, gogosari etc. Taiem cu grija capacul ardeilor si le scoatem semintele si cotoarele, apoi incepem prepararea compozitiei pentru umplutura. Tocam ceapa si ciupercile iar morcovii ii dam pe razatoare, apoi incingem doua-trei linguri de ulei si calim putin ceapa. Dupa ce aceasta devine putin sticloasa, adaugam ciupercile si morcovii. Le calim si acestea timp de cinci minute, cam cat sa se inmoaie si, pentru a fi siguri ca nu uitam cumva, acum punem si condimentele in compozitia pentru ardeii umpluti. Adaugam paharul de orez (orezul se spala inainte intr-o apa-doua si se curata de eventualele impuritati), il calim si pe el doua-trei minute si apoi punem trei linguri cu pasta de tomate. Mai tinem compozitia pentru ardeii umpluti pe foc trei minute, apoi oprim focul si o lasam sa se racasca. Dupa ce s-a mai racit putin, ii adaugam cele doua oua (compozitia nu trebuie sa fie fierbinte, pentru a evita coagularea acestora), punem mararul tocat si amestecam bine. Trecem la urmatorul pas, adica la umplerea ardeilor cu compozitia de ciuperci si orez. Pentru siguranta, dar si pentru aspect, "sigilam" ardeii umpluti cu un capacel obtinut dintr-o bucatica de rosie. Cat timp umplem ardeii, punem un vas cu apa la fiert pentru a fi deja fierbinte atunci cand ii vom termina. Asezam ardeii umpluti intr-o cratita, o punem pe foc si turnam imediat peste ei apa clocotita. Pentru a-i "stapani" in timpul fierberii, deasupra ardeilor umpluti vom aseza o farfurie, altfel exista riscul ca ardeii umpluti sa "topaie" prin cratita. Acoperim cratita cu un capac si fierbem ardeii umpluti cu ciuperci si orez la foc mediu timp 20 minute. Datorita aromei si gustului dulce pe care le confera umpluturii, pentru reteta de ardei umpluti sunt recomandati ardeii capia, ideal fiind ca acestia sa fie cat mai carnosi.
Ardei umpluti cu ciuperci si orez reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu ardei!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

14 comentarii:

  1. si eu prefer ardeii capia la aceasta reteta ;) Claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. Făcut azi. Devorat tot. Foooooarteee buuni! Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Simina! Parca as devora si eu cativa ardei umpluti acum... :)

      Ștergere
  3. maine voi incerca acesta retea si ciorba a le grec....felicitari pt site

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Si spor la gatit maine, se pare ca te asteapta o zi incarcata.

      Ștergere
  4. Am facut si eu acesta reteta, insa cu carne si cu ardei grasi. Au iesit foarte buni, insa cel mai mult mi-a placut treaba cu adaugatul apei clocotita peste ei. Ai avut o idee foarte buna. I-a inmuiat atat cat trebuie si nu si-au pierdut aroma. Dupa ce s-au fiert eu am scos apa care mai ramasese, am adaugat pasta tomate + ierburi si aromme si preparat un sos in care i-am mai fiert un pic. Au iesit foarte buni. Multam fain.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar n-ai pentru ce sa-mi multumesti, poate doar pentru ca ti-am dat ideea sa faci ardei umpluti :)

      Ștergere
  5. Ma apuc de ardei,urati.mi succes :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte buni ardei! Astazi i-am facut si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicoleta, ma bucur sa aud ca ti-a placut reteta de ardei umpluti!

      Ștergere
  7. Arata foarte bine, si eu am facut ardei umpluti zilele trecute, cu ardei rosii si verzi, o sa incerc si cu ardei capia. Am facut insa un rizotto pentru umplutura; am calit legumele, cum ai facut si tu, am adaugat orezul si le-am mai calit impreuna, adaugand tot cate putin apa calda, pana cand orezul a fost cam jumatate fiert. Apoi am umplut ardeii cu aceasta compozitie, si am adaugat apa 2 treimi, dupa care i-am fiert cu capac. Pentru un gust asemanator cu cel de carne, recomand ciupercile inchise de culoare, hribul portobella. Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe lângă ardei capia putem umple cu această compoziție si roșii și dovlecei. Pofta bună !

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)