Tocană de ardei şi roşii

Tocana de ardei si rosii reteta
Ingrediente reteta Tocana de ardei si rosii:
  • 7 ardei
  • 7 rosii mici
  • 3 cepe
  • o ramurica de cimbru
  • sare, ulei si piper
Tocana de ardei si rosii ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Tocana de ardei si rosii este reteta de astazi - nu este o reteta stralucitoare si nici macar surprinzatoare, insa este foarte gustoasa si simpla. Iar ingredientele retetei sunt probabil cele mai accesibile ingrediente ale momentului: ardeii si rosiile. Cu toate ca imaginile care insotesc tocana arata cateva frunzulite de cimbru proaspat, merge foarte bine si cimbrul uscat. Cei care nu se tem de potentiatorii de aroma pot pune in tocana de ardei si o lingurita de vegeta. Curatam si spalam ardeii si ceapa. Pentru a nu "plange" prea mult, lasam ceapa sa stea in apa cateva minute, iar intre timp ne apucam sa tocam ardeii. Pentru aceasta tocana vom taia ceapa solzisori. Turnam cateva linguri de ulei intr-o tigaie si o punem la incins pentru a cali legumele. Atunci cand uleiul s-a incins, punem intai doar ceapa si o lasam la calit pana in momentul in care se inmoie putin, amestecand din cand in cand. Apoi adaugam ardeiul si il calim cateva minute la foc mic alaturi de ceapa. Acoperim tigaia si lasam ceapa si ardeii pentru tocana sa fiarba in suc propriu. Punem o cratita cu apa la foc, iar dupa ce aceasta incepe sa clocoteasca, dam focul mai mic si punem rosiile intregi. Lasam cateva minute la fiert rosiile pentru tocana de ardei, adica pana atunci cand coaja incepe sa li se crape (nu trebuie sa dureze mai mult de 10-15 minute). Apoi scurgem rosiile de apa, le curatam de coaja si le tocam (pentru ca oricum se rup in timp ce fierbe tocana de ardei, nu este nevoie sa tocam foarte marunt rosiile). Adaugam rosiile oparite peste ceapa si ardeii care intre timp au fiert si completam cu apa doar daca sosul tocanei este prea gros. Mai lasam tocana de ardei si rosii la foc in jur de zece minute, iar la sfarsit adaugam o ramurica de cimbru, sare si piper.
Tocana de ardei si rosii reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de tocana!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

11 comentarii:

  1. O zacusca proaspata adica ... mmmmmmmmm , ce-mi place , mai Robert
    D

    RăspundeţiȘtergere
  2. :)) Ar trebui sa pun restul intr-un borcan si sa-l pastrez pentru iarna.

    Devo, spor la treaba si pofta buna!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Doamne!! Arata asa bine mancarea facuta de dv incat m-am hotarat sa incerc toate retelete..bineinteles in timp si in limita ingredientelor pe care le voi avea..:)) ..Felicitari pt blog!!! Sunteti extraordinar ca si mancare gatita de dv!!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Ingredientele retetelor mele sunt accesibile, asta n-ar trebui sa fie o problema, deci ramane doar problema timpului. Important: dupa un numar de trei retete incercate, oricine mi se poate adresa cu "Robert" :))

      Ștergere
  4. Multumesc.Am citit multe din retetele tale si imi aduc aminte de toate mancarurile facute de mama mea.Bine ca te-am descoperit.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, ar trebui sa bagi blogul la favorite, pentru a nu fi cazul ca vreodata sa-l redescoperi :D

      Ștergere
    2. "Important: dupa un numar de trei retete incercate, oricine mi se poate adresa cu "Robert" :))"

      Ok, Robert...de ceva vreme ma tot inspir din retetele tale..am invatat atat de multe de la tine..chiar am recomandat blogul prietenilor mei

      Ștergere
    3. Camelia, chiar daca ai invatat cate ceva de la mine, eu tot simt ca trebuie sa-ti multumesc pentru recomandare. Te astept sa te tot inspiri de pe blogul meu culinar, voi incerca sa te surprind cat mai des cu retete noi.

      Ștergere
  5. buna!!! am descoperit astazi site-ul tau si..chiar m-am bucurat..de obicei fac retete traditionale sau...proprii( :p ) dar cautam sa fac ceva deosebit..si am gasit aceasta reteta pe care o facea bunica mea cand eram copil. ESTE O RETETA NEMAIPOMENITA ( poate ca si amintirile contribuie la entuziasm). daca imi permiti o sugestie, eu o fac putin altfel...ceapa calita, rosiile oparite si tocate...insa ardeii ii coc intai, ii curat, ii tai fasii si-i pun peste rosii...5 min si e gata. incearc-o si asa, merita :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela!!! Poate acum, descoperindu-mi blogul culinar, poate vei gati mai des si astfel vei reusi sa-i faci loc in bucataria ta si unei a treia categorii de retete: categoria BarbatLaCratita (alaturi de Traditionale si Proprii) :) Mersi pentru sugestia cu ardeiul copt, sunt absolut convins ca tocanita iese mult mai buna astfel. Trebuie doar putina rabdare, insa mancarea de calitate doar astfel se obtine, nu? Apropo, ma bucur ca m-ai descoperit! :D

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails