- un kg cartofi
- 300 g branza telemea
- 2-3 oua
- cateva linguri de faina
- o bucatica de cascaval
- 1/2 legatura marar
- sare, piper, ulei pentru prajit
Din aceste ingrediente am umplut cu crochete doua platouri destul de mari, asa ca recomand injumatatirea cantitatilor. Optional putem pune si un sfert de pliculet de drojdie uscata (aprox. 2 g). Spun optional deoarece n-am vazut in nicio reteta, eu pun drojdie in crochete doar pentru ca imi place sa fie putin mai pufoase. De asemenea, crochetele cu cartofi pot fi tavalite prin pesmet inainte de a fi prajite, deci celor care le prefera asa le vor fi necesare si cateva linguri de pesmet. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, ii curatam de coaja si ii zdrobim sau ii pasam. Adaugam branza telemea rasa (sau o pasam alaturi de cartofi), cele trei oua si cateva linguri de faina, apoi amestecam bine compozitia. Punem faina in functie de cat de multa apa au retinut cartofii in timpul fierberii si de felul in care vom praji crochetele. Folosind mai multa faina, putem modela crochetele cu mana in orice forma dorim si le putem apoi tavali prin pesmet. In cazul in care alegem varianta cea mai usoara, adica cea preferata de mine, atunci vom folosi mai putina faina si vom pune crochetele la prajit cu ajutorul unei lingurite. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins inainte de a pune crochetele cu cartofi la prajit. Ideal ar fi sa folosim o cratita cu diametru mic, pentru ca uleiul sa le acopere in intregime. La sfarsit presaram deasupra lor cascaval ras si marar tocat marunt. Crochetele de cartofi cu branza pot fi servite atat calde, cat si reci.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu cartofi!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Mi-ai dat de lucru pentru maine:)) Arata absolut delicios...deja imi ploua in gura.Mai ales ca sunt o cana a crochetelor de cascaval.Buna alegere!!!
RăspundețiȘtergereo fana :)) Am o problema cu emotiile cand vorbesc cu tine!
RăspundețiȘtergere:)))))
Ștergere:)) M-ai speriat, credeam ca te-ai semnat "o fana" :D Vezi, mi-ai dat si tu emotii, deci suntem chit :P
RăspundețiȘtergereIui, mega delicios arata, mmm, da:D!
RăspundețiȘtergereDa, asta-i genu` de reactie pe care sper sa-l vad dupa fiecare reteta postata :D
RăspundețiȘtergereuite cat e ceasul si mie imi ploua in gura ca in timpul unei furtuni tropicale,daca nu o sa-mi asigur poftele ca o sa le dau crochete sigur ma actiona in judecata
RăspundețiȘtergereDeci ai nevoie ori de un avocat, ori de un bucatar :) Cred ca e mai usor sa te transformi in bucatar pentru o ora-doua, mai ales ca ai si reteta la indemana ;)
RăspundețiȘtergereAm mai văzut variante cu praf de copt pentru pufoșenie.
RăspundețiȘtergereHmm, la praf de copt nu m-am gandit, cu toate ca am mereu cateva pliculete la indemana. Cred ca il voi folosi si eu cat de curand la crochete.
RăspundețiȘtergereDelicioase, trebuie neaparat sa le incerc
RăspundețiȘtergerecred ca o sa incerc si eu :D
RăspundețiȘtergereTe felicit pentru blog si vreau sa ti marturisesc ca te apreciez foarte mult.De fiecare data cand doresc sa incerc vreo reteta noua, intru pe adresa ta...am recomandat blogul tau si altor prietene...
RăspundețiȘtergereAnelise, sper ca de atunci ai incercat deja crochetele ;)
RăspundețiȘtergereCamelia, multumesc mult. Pentru felicitari, pentru increderea acordata si pentru recomandari! :) Sper ca si prietenele tale sa fie la fel de indulgente cu mine :D
Am incercat sa fac si eu aceste crochete, dar nu stiu din ce motiv s-au desfacut cand le-am prajit in ulei. Sa fi fost compozitia prea moale?
RăspundețiȘtergereIonela
Ionela, imi imaginez ca era exagerat de moale compozitia ta de crochete, altfel nu stiu cum s-ar fi putut desface in timpul prajirii. Incearca sa pui si tu mai multa faina - o poti face fara grija, gustul nu le va fi alterat in mod semnificativ.
RăspundețiȘtergereeu nu am mai putut astepta pana maine...pt ca sunt insarcinata cat de curand urmeaza sa nasc si pofticiosu meu de bebe nu a mai avut rabdare..fac acum de pofta si maine o sa fac mai mult ca sa ma laud la prieteni :)) arata delicos
RăspundețiȘtergere:)) sper ca bebe a gasit crochetele pe gustul lui :D
RăspundețiȘtergereInca o 'bunatate'....ca si celelalte incercate de mine.Multumesc pt reteta...mai incerc si altele;-)
RăspundețiȘtergereIdeal ar fi ca sirul reusitelor sa continue pana atunci cand vei termina retetele de pe blog :D
RăspundețiȘtergereDaca ma 'straduiesc'tot asa...am toate sansele:))))
RăspundețiȘtergereAcuma, asa cum femeile tre' sa fie mai destepte intotdeauna, imi asum conditia si completez: buune rau crochetele tale, le-am facut o data si am primit numai laude...in schimb a doua oara cand, le-am dat prin faina, ou si pesmet si pe urma le-am prajit, au fost toti lesinati de placere. Recomand tuturor sa incerce si varianta panetata. Pt tine, sefu', numai laude!
RăspundețiȘtergereDin moment ce primesc numai laude, ba mai sunt facut si sef, nu-mi ramane decat sa las femeile sa fie ele mai destepte de data asta :)) Dar, daca e sa vreau vreodata sa fac pe cineva sa lesine, acum stiu cum sa fac crochetele :D
ȘtergereCam cat le-ai lasat la prajit?
RăspundețiȘtergereNu le-am lasat prea mult, daca uleiul este incins, crochetele se prajesc aproape imediat. Chiar trebuie sa fii pregatita sa te misti repede, sa nu arzi degeaba uleiul :)
Ștergerema intreb daca sunteti barbat sau femeie.....?
RăspundețiȘtergere:)) Iti puteai raspunde singur/a la intrebare daca te uitai la numele blogului: www.BarbatLaCratita.ro
ȘtergereAm cumparat de la supermarket crochete de cartofi congeoate.Nu am voie se mananc prajeli in grasime.
RăspundețiȘtergereIntrebare:Aceste crochete chongelate ,se pot gati prin fierbere sau prin prajire fara grasime ?
N-am incercat sa fierb crochetele, iar de prajit fara grasime nici atat... :) Deci nu pot decat sa-mi dau cu presupusul - cred ca fierte n-ar mai avea niciun farmec. Daca ar fi sa ma hazardez cu un sfat, acela ar fi sa prepari crochetele la cuptor.
ȘtergereDin pacate aspectul nu e nici pe departe ca acesta..nu mi-a iesit deloc
RăspundețiȘtergereReteta crochetelor fiind atat de simpla, ma gandesc ca pentru aspectul nereusit nu poate fi de vina decat modul in care le-ai prajit. Data viitoare incearca sa prajesti crochetele in baie de ulei (asa cum am scris in reteta, ideal este ca uleiul sa le acopere).
Ștergere