Ciulama de cartofi noi

Ciulama de cartofi noi reteta
Ingrediente reteta Ciulama de cartofi noi:
  • 8 cartofi noi
  • 200 ml smantana
  • un morcov
  • o ceapa
  • o legatura patrunjel
  • 2 linguri faina
  • ulei, sare si piper
Ciulama de cartofi noi ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Este a doua oara cand fac anul acesta ciulama de cartofi noi, data trecuta nu am avut baterii pentru a-i face poze. Initial mi-a parut rau, dar apoi mi-am dat seama ca, fiind una dintre mancarurile mele preferate, oricum voi face cat de curand inca o ciulama de cartofi noi. Mi se pare o mancare perfecta vara, ciulama de cartofi noi poate fi mancata fara probleme chiar si rece. Tocam ceapa dupa preferinte si dam morcovul pe razatoare (sau il tocam, nu e o regula). Punem cateva linguri de ulei (sau un cubulet de unt) la incins si adaugam ceapa tocata si morcovul ras. Le calim doua-trei minute (cat sa se inmoaie), apoi adaugam cele doua linguri de faina, amestecam bine si subtiem ciulamaua turnand un polonic din apa in care au fiert cartofii. Lasam sosul pentru ciulamaua de cartofi noi la fiert timp de zece minute (la foc mediu). Curatam si spalam carofii, apoi ii taiem taraneste (bucati mai mari). Punem la fiert bucatile de cartofi noi in apa rece cu sare. Pentru a fierbe mai repede, nu punem foarte multa apa, ci doar atat cat sa acopere cartofii. Ii incercam intepandu-i cu o furculita si, in momentul in care suntem convinsi ca s-au fiert cartofii, ii scurgem bine de apa si ii punem la fiert in cratita cu sosul pentru ciulama. Pentru ca ciulamaua de cartofi noi sa ajunga la consistenta dorita, mai punem o parte din apa in care au fiert cartofii. Lasam ciulamaua de cartofi sa dea in cateva clocote si apoi adaugam 200 ml de smantana (nu este obligatoriu, insa este de preferat sa folosim o smantana mai grasa). Mai tinem ciulamaua de cartofi noi la fiert pentru inca cinci minute, apoi o luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Ciulama de cartofi noi reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu cartofi!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

5 comentarii:

  1. Perfectaaaaaaaaaaa , Robert !
    D

    RăspundețiȘtergere
  2. minunata cu un singur amendament, care tine de gustul fiecaruia. eu am adaugat si usturoi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi gusturile oamenilor sunt diferite, cu siguranta aendamentele sunt intotdeauna bune in cazul retetelor culinare :)

      Ștergere
  3. Te apreciez foarte mult,Robert!am facut azi reteta ta de ciulama de cartofi noi;delicioasa mancare!super buna,cu asa putine ingrediente si simple ,o super mancare!baietelul meu de 2 ani si sotul incantati, cea ce ma bucura si mai mult!dar asta datorita tie!Multumesc mult!SUPER BARBAT LA CRATITA!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)