Cartofi cu afumătură

-Cartofi-cu-afumatura-1
Ingrediente reteta Cartofi cu afumatura:
  • 4 cartofi
  • 5 felii afumatura
  • 2 cepe
  • un ardei
  • o lingura maghiran
  • 4 linguri ulei
  • sare si piper
-Cartofi-cu-afumatura-2
Modul de preparare a retetei
Ca afumatura, de aceasta data am folosit muschi tiganesc, dar se poate folosi orice altceva. Curatam cartofii, ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem aproximativ zece minute, dar pentru a fi siguri ca s-au fiert, cel mai bine este sa incercam cartofii cu furculita.
Tocam ceapa si ardeiul iar afumatura o taiem suvite. In uleiul incins vom cali un minut-doua ceapa si apoi vom adauga ardeiul si afumatura. Le lasam la foc mediu cinci-sase minute.
Dupa ce acestea s-au facut, mancarea este aproape gata datorita faptului ca avem cartofii deja fierti. Scurgem bine cartofii de apa inainte de a-i pune in mancare. Adaugam si lingura de maghiran si mai tinem mancarea pe foc trei-ptru minute, cat sa se imbibe uleiul aromat in cartofi. Amestecam cu grija, pentru a nu faramita cartofii. Sare si piper dupa gust.
-Cartofi-cu-afumatura-9

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

14 comentarii:

  1. Am s-o incerc cat de curand.
    Am o intrebare daca nu te deranjeaza, cum faci colajul de 3 imagini?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cunosc pe cineva care va manca azi cartofi cu afumatura !

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios!
    Cred ca un barbat poate gati mai bine decat o femeie, dovada-retetele tale. Oare cum il pot face si pe sotulica al meu sa gateasca?!?! Intrebare retorica!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Peter, colajul acela de trei imagini il fac postand in html. Iti ia mai mult timp si necesita foarte multa atentie, trimite-mi un email la barbatlacratita@yahoo.com si voi incerca sa te invat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Zina, preparand aceasta reteta vei ramane cu foarte mult timp liber azi :) Este o reteta rapida. Cand n-am maghiran, eu folosesc busuioc. Cateodata doar calesc afumatura si cartofii, adaugand un cubulet de busuioc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar, se zice ca barbatii gatesc mai bine decat femeile, dar cred ca e doar un mit. Poate se intampla asta si pentru ca in general barbatii o fac de placere si o fac relaxati, stiind ca orice greseala le este scuzata :) Atunci cand face o omleta, spune-i sotului ca este cea mai buna omleta pe care ai mancat-o vreodata si poate-l "pacalesti" sa mai incerce si altceva :D

    RăspundețiȘtergere
  7. acum depinde si pentru cine gatesti, daca gatesti in sila, asa va iesi mancarea, daca gatesti cu dragoste va iesi delicioasa:)

    RăspundețiȘtergere
  8. sa nu uit, frumos colorata papica ta!
    felicitarile mele!

    RăspundețiȘtergere
  9. :)) Ai dreptate. Daca gatesti de nevoie, atunci nu prea mai are niciun farmec totul. Mi-a parut tare rau ca n-am avut un gogosar sau un capia rosu, ar fi fost muuult mai aratoasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Barbate, nu e mit! Toti marii maestri bucatari sunt barbati, asa e cum spune Moni. Asta pentru ca papilele gustative sunt mult mai bine dezvoltate la barbati, si mai sunt n+1 chestii. Nu le enumar, nu vreau sa supar doamnele :-))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevarat. Barbatii-cei care gatesc- , fac cea mai buna papa. Bravo domnilor...
      O doamna.

      Ștergere
  11. Excelent arata si reteta asta, ti-am "rasfoit" putin blogul si imi place f mult. Eu locuiesc in Franta deci nu ma mir ca un barbat poate sa gateasca asa bine ca stiu ...ca sunt cei mai buni bucatari din lume ( cand vor :) )

    RăspundețiȘtergere
  12. Intotdeauna m-am gandit ca acesti cartofi cu afumatura par un fel de mancare din Provence, comentariul tau mi-a adus aminte de asta :) Multumesc pentru laude, data viitoare sa-mi spui si ce anume nu-ti place :)

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)