Paste cu nuci şi prune uscate

Paste cu nuci si prune uscate reteta
Ingrediente reteta Paste cu nuci si prune uscate:
  • 200 g paste
  • 100 g nuci (o mana)
  • 150 g prune uscate
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 cubulete unt
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • o lingurita scortisoara
Paste cu nuci si prune uscate ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Mi-a dat cineva doua maini de prune uscate si m-am tot gandit ce as putea sa fac din ele, excluzand din start varianta cu ceapa calita si orez :) Pana la urma am decis sa le "distribui intr-un rol secundar", improvizand cu ceea ce mai aveam prin casa si iata rezultatul: paste cu nuci si prune uscate.
Fierbem pastele conform instructiunilor gasite pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert, scurgem bine pastele de apa si le amestecam cu untul, scortisoara si coaja de lamaie. Pentru a se topi untul, indicat este sa le amestecam cat acestea inca sunt fierbinti. Spalam bine prunele uscate si le lasam pentru cinci minute in apa fiarta (adica punem apa la fiert si oprim focul in momentul in care incepe sa clocoteasca), apoi scoatem samburii prunelor crestandu-le putin in zona coditei.
Maruntim nucile cu ajutorul unui cutit (ar fi mai usor sa-l macinam, dar s-ar "pierde" printre celelalte ingrediente si ar cam trece neobservat). Adaugam zaharul in pastele cu nuci si prune uscate, apoi amestecam bine toate ingredientele. Deoarece se topeste mult mai repede, pentru aceasta reteta am folosit zahar pudra, insa putem folosi si zahar tos.
Paste cu nuci si prune uscate reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de paste!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

2 comentarii:

  1. imi place blogul tau si daca nu te superi te trec in lista mea de bloguri.Daca vrei sa vezi ce-i trce prin cap unei educatoare,viziteaza
    http://divers.toateblogurile.ro/
    multumesc de reteta de castraveciori murati,ii plac mult sotului meu...eu ii faceam altfel.sunt mai buni cum ii faci tu

    RăspundețiȘtergere
  2. Sara, ma bucur sa aud ca-ti place blogul si ma simt onorat sa ma aflu in lista ta de bloguri :) Am sa vizitez blogul tau doar daca-mi promiti ca nu vei fi prea severa, am cateva amintiri traumatizante din gradinita :)) La castraveciorii murati singurul meu merit este faptul ca am descoperit "ingredientul minune" :D

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)