- 3 fire praz (aprox. 1/2 kg)
- 200 g masline
- 200 g rosii cubulete
- 1/2 pahar vin
- un pahar apa
- un ardei
- o ceapa
- o lingurita boia dulce
- o lingurita maghiran (optional)
- o legatura patrunjel
- 4 linguri ulei
- sare si piper
Taiem prazul rondele de grosimea unui deget, tocam ceapa si ardeiul apoi le punem pe toate la calit pentru cateva minute in cele patru linguri de ulei incins. Turnam in cratita un pahar cu apa si lasam legumele la foc mediu pana atunci cand se patrunde prazul (adica aproximativ un sfert de ora). Dupa ce ne asiguram ca s-a inmuiat prazul, punem in mancare o jumatate de pahar cu vin, 200 g rosii cubulete, o lingurita de boia dulce si, daca avem sau daca ne place, o lingurita de maghiran. Mai lasam apoi mancarea de praz sa fiarba la foc mediu inca un sfert de ora. In cazul in care mancarea scade prea mult si avem impresia ca ramanem fara sos, problema se poate remedia imediat adaugand in mancare cateva linguri de apa (pentru a nu opri mancarea de praz din fiert, vom adauga apa fierbinte, nu rece). Atunci cand mancarea de praz cu masline este aproape gata, vom adauga maslinele. Daca alegem sa folosim masline cu samburi, atunci va trebui sa punem putin mai multe, asta deoarece eu am pus masline fara samburi (asa cum se vede in imaginile retetei). Mai tinem cratita pe foc inca cinci minute, apoi punem patrunjelul tocat marunt si ne-am ales cu o delicioasa mancare de praz cu masline care poate fi savurata chiar si de catre cei care tin postul - sau in special de catre acestia. In fine, ideea este ca mancarea de praz cu masline este o mancare de post :)
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Pe aici nu se face,dar zau ca m-ai convins
RăspundețiȘtergereLa cat de repede se face, nu pierzi nimic daca incerci macar o portie. Ingredientele de mai sus sunt pentru patru portii.
RăspundețiȘtergereCe bine arata.............nu am facut niciodata .....pentru o zi de post e binevenita o astfel de portie.
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
Alta mancare care ii place sotului meu, dar mie nu si atunci nu fac. Esti cumva inteles cu el ?!:)
RăspundețiȘtergereBuzele-mi sunt pecetluite, asa ca nu pot sa spun nimic :D Ti-ai cam facut-o acum cu mana ta, pentru ca am preparat mancarea de praz datorita faptului ca am vazut la tine pe site mancarea aceea de gutui :) Bunica mea facea mancare de gutui, de prune, de praz...
RăspundețiȘtergereNu numai ca esti barbatlacratita priceput, dar vad ca esti si superfotograf, spune un alt "barbatlacratita" :-))
RăspundețiȘtergereN-am mincat niciodata asa ceva, dar o sa-l incerc neaparat. Am sa-mi las impresiile dupa.
:)) Cel mai mare merit ii apartine camerei, nu mie. Singurul meu merit este faptul ca am rabdare sa fac in jur de 100 fotografii la fiecare reteta si apoi sa stau si sa le aleg pe cele care-mi plac mai mult.
RăspundețiȘtergereDe vreun an de zile e printre felurile mele de mâncare preferate. :D
RăspundețiȘtergereAstazi incers si eu reteta ta! Iti spun dupa parerea ;)!!!!
RăspundețiȘtergereLarisa, ideal ar fi ca parerea ta sa coincida cu cea a Dianei :D :))
RăspundețiȘtergereSalut,
RăspundețiȘtergereUau, chiar azi am cumparat 2 legaturi de praz, si ma gandeam iara crema de praz, stai sa vedem ce idei imi da "barbatulmeuon-line"ti-am consultat retetele si iara m-ai surprins...
Multumim,
B.
Cred ca saptamana viitoare te voi surprinde iar, tocmai mi-ai dat o idee :) Nu-ti spun ce va fi, iti spun doar ca va fi o alta reteta de mancare cu praz :D
Ștergeresalut,
RăspundețiȘtergerepraz "umplut cu legumele mele preferate"carneeeeeeeee....bun bun bun!!!!!!!!!yami yami yami...........
mersi,
B.
:)) Deci ai vazut noua reteta..
Ștergeresalut,
RăspundețiȘtergeresunt pe faza cu tot ceea ce faci, te vizitez aci cu regularitate, pe facebook in fiecare zi, am alerte in e-mail...asa ca nu-mi scapa nika...
mersi,
B.
Salut! M-am obisnuit deja cu prezenta ta, cred ca daca ar trece mai mult de o saptamana-doua si n-ai da niciun semn. Exista si un BarbatLaCratita pentru Twitter, vad ca asta ti-a scapat :)
Ștergeresalut,
RăspundețiȘtergereVad ca nu sunt pe faza chiar peste tot, in Twitter nu am cont.
B.
:) Glumeam, nici eu n-am conturi chiar pe toate retelele de socializare, nici macar pe Twitter nu sunt prea activ...
ȘtergereMama mea facea mereu cand eram mica, chiar nu am mai mancat demult, probabil o sa fac si eu curand o olicica mica :D
RăspundețiȘtergere:) Sper sa gasesti acelasi gust pe care ti-l amintesti din copilarie...
ȘtergereReteta?Excelenta.Iubesc prazul,imi aduce aminte de nea Marin din filmele din copilarie ...multumesc si Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereIn caz ca n-ai observat-o, iti recomand sa arunci un ochi si pe reteta de praz umplut. Mi se pare putin mai spectaculoasa :) Sarbatori Fericite!
ȘtergereAm facut acum si nu am rezistat sa nu mananc o portie la ora asta(22.00).Am sa mai fac ,pentru ca este foarte usor.MULTUMESC.
RăspundețiȘtergereSa-ti fie de bine! Si eu sunt in tabara ta, mi se pare pacat sa mergi la culcare fara sa te bucuri de "roadele" muncii tale :)
Ștergere