Bombe cu cocos şi biscuiţi (fără coacere)

-Bombe-cu-cocos-si-biscuiti-1
Ingrediente reteta Bombe cu cocos si biscuiti:
  • 300 g nuca de cocos rasa
  • 500 g biscuiti
  • un borcan mic de gem (de 400)
  • 150 g margarina (sau unt)
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri esenta de rom
-Bombe-cu-cocos-si-biscuiti-2
Modul de preparare a retetei:
Bombele cu nuca de cocos, biscuiti si gem sunt un desert foarte usor de preparat care nici macar nu necesita folosirea cuptorului. Si nici nu este nevoie sa folosim zahar, gemul este suficient de dulce. Iar daca nu folosim unt, ci margarina, atunci aceste bombite pot fi categorisite si drept reteta de post. Sfaramam o jumatate de kilogram de biscuiti (eu am facut-o cu ajutorul sucitorului) si frecam intr-un vas 150 g de margarina cu ajutorul unei linguri (daca nu ne intereseaza reteta de post, atunci putem inlocui margarina cu unt). Punem biscuitii sfaramati intr-un alt vas mai incapator si adaugam un borcan mic de gem (eu am folosit un gem de gutui, insa reteta merge facuta cu orice fel de gem), margarina frecata, doua linguri de cacao si cele trei linguri cu esenta de rom. Amestecam bine ingredientele bombelor si apoi lasam compozitia sa stea un sfert de ora (pentru a se intrepatrunde aromele). Punem nuca de cocos intr-un vas iar din compozitie facem apoi bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos (sau chiar si prin nuca macinata). Ca majoritatea prajiturilor, bombele cu cocos si biscuiti ar trebui tinute la frigider o ora sau doua inainte de a fi servite. Daca ni se pare ca sunt prea simple, atunci in mijlocul acestor "bombe" putem pune o visina din visinata, o aluna sau un miez de nuca (din cate am observat, visina din visinata pare sa fie cea mai populara alegere).
-Bombe-cu-cocos-si-biscuiti-9
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

45 de comentarii:

  1. Uite ca gem nu m-am gandit sa pun la bombe.Interesant.

    RăspundețiȘtergere
  2. wow excelent arata, sincer nu stiam de combinatia aceasta. Mai sunt si de post deci nota zece :) .

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma gandeam ca poate vor parea putin ciudate bombele cu gem, dar vreau sa mai scap de borcanele cu gem de gutui :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca vrei sa scapi de gem,poti sa mi-l dai mie .Am furat niste "bombe",poate mi se face pofta dupa ce plec de-aici.

    RăspundețiȘtergere
  5. :))))) mai Robert...anonimul de mai sus o fi Dia.....sau Gaby sub acoperire :))))) tare imi plac bombele tale...

    RăspundețiȘtergere
  6. :))) Ela, cred ca amandoua dormeau deja la ora la care au fost scrise. Pana la urma, important e ca i-au placut bombele mele :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevarat,cei cuminti pleaca devreme la culcare.Bombele sunt delicioase,dar sunt si alte lucruri care merita apreciate.

    RăspundețiȘtergere
  8. :))))))))) iti spun eu ca este Dia....dupa cum graieste :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. ela, abia acum am ajus io aici si crede-ma ca am io defecte da' numa' sub acoperire ..zau nu lucrez:P
    n-am motive:P
    faine bombitele, vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  10. As vrea sa fac si eu aceasta reteta de "bombe" si intrebarea mea este daca merge si cu alt fel de gem in afara de cel de gutui??? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihaela, poti folosi orice gem sau dulceata. Eu am folosit gem de gutui pentru simplul motiv ca aveam foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  12. An facut si eu astazi "bombele" si au iesit superrrrrrrrrrrrr pacat k nu pot pune poze aici dar am sa pun pe contul tau de hi5 ;;) sa imi zici ce nota imi dai :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca ai folosit reteta mea de bombe, garantat iti dau nota 10! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am folosit reteta ta si sint superrrrrrrrrrrrrr bune...mai ales cu gemul meu preferat de fructe de padure...

      Ștergere
    2. Cris, deci si tu le-ai dat un 10 bombelor de cocos :)

      Ștergere
  14. al doilea barbat care gateste bine,am mai cunoscut unul pe Surac,se spune ca barbatii gatesc mai bine ca femeile,sa fie oare adevarat? :-)),arata bine bilutele sau bombele(ce haios suna) cu cocos

    RăspundețiȘtergere
  15. :)) Asa se spune Doinitza, dar poate e doar un mit pe care l-au lansat barbatii :D Si mie mi s-a parut ca suna mai amuzant bombe cu cocos decat bilute cu cocos. Fiind barbat, sunt convins ca s-ar fi interpretat si ar fi aparut pe aici tot felul de glume legate de bilutele mele de cocos :)))

    RăspundețiȘtergere
  16. In locul visinelor (nu am avut) am pus cate o aluna. Au fost foarte bune si asa. Nu a mai ramas nimic :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Ohooo, te cred! Dar daca ai pus aluna, nu mai sunt bombe cu cocos - le puteai numi "Bombe Rafaello" :))

    RăspundețiȘtergere
  18. borcanul de dulceata de cat sa fie,de 400gr sau de 800gr ,voi incerca si eu sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  19. Borcanul este de 400 g, se cam vede si in poza ingredientelor ca este destul de putin gem. Sper sa-ti reuseasca bombele.

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut din nou Robert :D! am trecut si pe aici azi si am facut si eu Bombe cu cocos sunt super bune chiar se fac repede si sunt gustoase.Ms mult pt ideii chiar in ultima vreme sunt in pana de idei fiind si vremea nasoala aici ploua zilnic am tot stat in bucatarie daca ai observat prin comentarii zilnice :D!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Constanta e vreme perfecta de plaja, asta e si motivul pentru care raspund cu intarziere :) Buna alegere, bombele cu cocos sunt perfecte vara pentru ca nu necesita coacere.

      Ștergere
  21. se poate face si fara gem de gutui?

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu Bombele le faceam dupa alta reteta: biscuiti, margarina/unt, putin lapte, cacao, esenta rom, si nuca macinata fin. Cantitatile sunt dupa ochi.

    Monica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica, eu am renuntat din start la lapte pentru a putea prezenta reteta ca fiind una de post. Cred ca trebuia s-o prezint ca fiind si o reteta accesibila, din moment de ce nuca de cocos rasa este mult mai ieftina decat nuca noastra :)

      Ștergere
  23. Deci....Robert....34ani.....Constanta... Hmm.... Anyway :) faceam @bombele@ cu biscuiti nuca macinata esenta rom unt zahar si cacao si le dadeam prin cocos, dar o sa incerc ideea ta

    Semnat D-ra Muffins

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, deci te-ai informat putin... Desi ai scris-o tu, parca suna putin a "asl"-ul folosit pe vechiul mIrc :D Ma bucur ca ai avut rabdare sa citesti si reteta bombelor mele, chiar daca o cam stiai deja.

      Ștergere
  24. buna se poate folosi si gem de capsuni sunt super de tari retetele tale imi plac la nebunie ....pwp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, deci trecem si gemul de capsuni pe lista gemurilor confirmate ca fiind bune pentru bombele cu cocos :) Te astept sa incerci cat mai multe retete.

      Ștergere
  25. si noi facem bombele cu gem, de obicei de prune

    RăspundețiȘtergere
  26. Deci lista gemurilor cu potential "exploziv" se mareste cu inca unul: cel de prune :D

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu numai cu gem de prune le stiu, ca si nucile umplute.

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu ma prea pricep eu la prajituri dar bombele mi au iesit foarte bune ,multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, dorinta mea ar fi ca retetele de pe blog sa poata fi preparate fara probleme chiar si de catre cei fara prea mare experienta in bucatarie.

      Ștergere
  29. Aseara am facut bombele,azi dimineata ne-am batut impreuna cu copiii pe ultimele 4....fiica-mia cu gura plina mi-a mai comandat o tura de bombite...tot aseara in 10 minute am terminat o tava de pizza facuta dupa reteta ta de aluat...ne miscam ca focile prin casa....de atita mincat....iar tocanita ta de ceapa as minca-o dimineata,prinz si seara ....ieri special m-am dus si mi-am luat un saculet de 5 kg de ceapa sa am frate....salutari din suedia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, in ritmul asta este posibil sa va rotunjiti atat de mult incat sa suspinati dupa mersul asta "agil" de foca. Bine, atunci poate va veti misca mai simplu prin casa - va rostogoliti, la fel ca bombele de cocos :D Salutari din Constanta!

      Ștergere
  30. Buna ziua, aceasta reteta mi se pare una dintre cele mai persmisive, care lasa loc imaginatiei,nu cred ca am facut de 2 ori la fel reteta:)De baza cred ca ramane doar cuvantul " bombe".O data mi am dat seama ca nu am gem deloc in casa, dar aveam curmale uscate.Le-am inmuiat in apa, le am maruntit,cu putina lamaie, un strop de rom,nuci, biscuiti,cocos.:).Orice ar contine, nu am intalnit "bombite" care sa ramana nemancate. Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai multa imaginatie, Cristina... recunosc ca nu m-as fi gandit niciodata sa improvizez un gem din curmale uscate. Chiar asa comod cum sunt, mai degraba as fi mers sa cumpar un borcan de gem si as fi mancat curmalele ca atare :)

      Ștergere
    2. ce as manca niste "bombe"acum :)

      Ștergere
  31. Buna, Irina! Am publicat reteta in 2010, deci iti dai seama ca-mi e greu sa-mi amintesc 😂 - dar, marind imaginea retetei si numarand bombitele, par sa fi iesit vreo 55. Iti dai seama ca numarul lor variaza si in functie de cat de mari alegi tu sa le faci.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)