Ciorbă a la grec

Ciorba a la grec reteta
Ingrediente reteta Ciorba a la grec:
  • 2 pulpe de pui
  • 100 g orez
  • 200 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • o telina
  • un ardei
  • 1/2 lamaie
  • o legatura patrunjel
  • sare, piper si vegeta
Ciorba a la grec ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Fierbem pulpele de pui, le dezosam si maruntim carnea. Punem la fiert un litru si jumatate de apa si in timp ce fierbe apa noi spalam legumele, le curatam si le tocam sau le dam pe razatoare.
In momentul in care incepe apa sa fiarba, vom adauga carnea, legumele si orezul. Lasam ciorba la fiert (la foc mediu) pana cand se fac legumele si orezul (dureaza aproximativ 20 minute).
Cat timp fierb legumele noi vom pregati maiaua pentru ciorba a la grec. Intr-un vas mai mare amestecam cele doua galbenusuri cu smantana si, pentru a evita coagularea galbenusurilor, adaugam treptat in maia zeama fierbinte din ciorba. Adaugam o lingura de zeama si amestecam, apoi adaugam alta lingura si tot asa pana cand maiaua se apropie de temperatura ciorbei.
Atunci cand s-a facut orezul, luam ciorba a la grec de pe foc si adaugam maiaua, zeama de lamaie si patrunjelul. Pentru aroma, mie imi place sa adaug in ciorba a la grec si cateva bucatele de lamaie.
Ciorba a la grec reteta
Ciorba a la grec reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de ciorba cu smantana!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

57 de comentarii:

  1. Buna ! Asta e ciorba pentru zile de sarbatoare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Miam, miam ce supita buna.
    Sa sti ca am s-o fac ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place modul de gatire al ciorbei si e de apreciat ! foarte sanatos! nu cu ceapa si legumele calite si nu sa utilizat nici apa in care s'au fiert pulpele! de apreciat! si cu siguranta e foarte gustoasa! Am sa incerc si eu varianta cu smantana plus cele doua oua intrucat pana acum niciodata nu am incercat sa adaug si oua, adaugam 2 linguri de faina pt ingrosala, dar nu este sanatoasa nici atata faina in ciorba

    RăspundețiȘtergere
  4. tare esti !!!!! imi place tarreee

    RăspundețiȘtergere
  5. :D deci te-am impresionat cu ciorba a la grec. Dar trebuie sa recunosc faptul ca si eu, la randul meu, am fost la fel de impresionat atunci cand am mancat pentru prima data :)

    RăspundețiȘtergere
  6. se poate adauga bors nu?la final?eu fiind moldoveanca nu-mi imaginez ciorbele altfel.
    delicioasa e, cred.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai ma gandeam ca e mai exotica totusi in varianta ei originala, adica cu lamaie... Dar, daca nu poti face un efort de imaginatie, nu vad de ce n-ar merge acrita aceasta ciorba si cu bors :) Sa-mi spui cum ti s-a parut.

    RăspundețiȘtergere
  8. pt cate persoane e reteta?:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu o consider o reteta pentru sase persoane. Dar acum depinde si de cat de mari vrem sa facem portiile :)

      Ștergere
  9. iar imi place de tine. (Mi+a mai placut o data de tine la puiul cu smantana). Acum imi placeca m+ai invatat cum sa fac maiaua pt ciorba, mi imi iesea ceva nedefinit. Esti tare! felicitari! Esti bucatar de meserie? O sa caut prin blogul tau cum se fac ydrentele de oua, mie imi iese o *spuma* de oua, sau nu stiu cum s/o numesc.
    De ce este data tastatura pe lb romana#¤%&/()!Ă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt bucatar de meserie, sunt economist. Dar, in ritmul asta, sunt sanse sa devin blogger :) Stiu ca era o combinatie de taste pentru a trece tastatura pe romana, probabil tu ai activat-o din greseala. Fiind la ciorba a la grec, ar trebui sa fii multumita ca n-ai activat combinatia pentru greaca :))

      Ștergere
  10. Nemaipomenita ciorbita. Am incercat si iese foarte bine. Multumim pentru blog. E un mare ajutor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Sper ca acest blog culinar sa va fie de ajutor si de acum inainte...

      Ștergere
  11. arata foarte bine! am sa incerc reteta chear maine si nu o voi servi oricui, ci chear parintiilor :))... nu sunt genul care sa vaneze complimente dar de la ei chear vreau sa aud niste laude :)))...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Multa bafta atunci! Sper ca parintii tai sa te copleseasca cu laude.

      Ștergere
  12. tin sa te anuntz ca corbitza a la grec, a fost un succes :D:D:D... mi-a iesit excelenta :">... si trebuie sa-ti mai spun, ca la desert am facut lapte de pasare, tot dupa retzeta ta si atat de bun a iesit, incat m-au mai pus sa mai fac :)))..... sunt numai buna de maritat :">... :))))

    RăspundețiȘtergere
  13. vai ce mare coincidenta :))))

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum ? faci astfel de bunatati si nu te-a luat nimeni...? :))

    RăspundețiȘtergere
  15. pai poate sa devina si blog de matrimoniale, noi nu ne suparam :) , daca pasiunea ramane o mancare buna..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Si schimb numele blogului in 'Gurmanzi si nelinistiti". Poate n-ar fi o idee rea sa ne gasim perechea in timp ce gatim, mai ales ca se zice ca dragostea nu tine de foame ... :P

      Ștergere
  16. bua ziua sper sa imi iasa si mie va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  17. Am incercat si eu ciorbita si a iesit suuuppeerrr! Si eu sunt un fan al blogului tau! Felicitari, faci o treaba pe cinste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mia. Daca te-ai declarat fan al blogului, acum sa stii ca ai obligatia sa revii cat mai des pe blog :) Dar ai si dreptul de a ma mustra atunci cand ceva nu e pe placul tau, asta ca sa nu zici ca ai doar obligatii...

      Ștergere
  18. chiar gatesti? esti barbat? si iti si place?











    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Da la toate cele trei intrebari. Imi place sa gatesc pentru ca fac asta in joaca si o fac cam o data pe saptamana. Insa daca as gati de nevoie si ar trebui sa fac trei feluri de mancare in fiecare zi, atunci sigur mi-ar trece tot chefu` :D

      Ștergere
  19. imi place ca retetele sunt insotite de poze(pt incepatori). Sa inteleg , ca la aceasta ciorba nu se pune bors ci zeama de lamaie, nu?

    RăspundețiȘtergere
  20. O parte din farmecul ciorbei a la grec o reprezinta lamaia... daca tie iti place ciorba asa, poti sa inlocuiesti zeama de lamaie cu bors, insa nu mai poti zice ca mananci ciorba a la grec :)

    RăspundețiȘtergere
  21. azi am facut ciorba...Si, pentru cineva care mananca numai ciorbe "rosii", a fost cam straniu..A iesit ff buna! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca vrei sa mai incerci o ciorba asemanatoare - acum, ca tot ai inceput sa te obisnuiesti putin cu ciorbele astea "albe" :) - iti recomand si reteta ciorbei radautene.

    RăspundețiȘtergere
  23. multumim pt retete... eu intotdeauna caut aici cand sunt in pana de idei..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Paul! Sper ca blogul sa reuseasca sa te "depaneze" de fiecare data :) Imi cer scuze pentru intarzierea cu care ti-am raspuns.

      Ștergere
  24. Foarte foarte buna reteta, este delicioasa ciorba. Stiu eu unde gasesc mereu papa buuunnn indiferent daca este felul I, II sau desert :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Pentru ce dracu mai pui si vegeta ????? Fara vegeta, delikat si alte rahaturi deastea nu se poate ? Bucatarul lui peste prajit !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa nu ne dam mai catolici decat papa... E strict problema mea ceea ce mananc, nu am obligat pe nimeni sa manance asa ceva si nici macar nu am recomandat calduros consumul de vegeta, asa ca nu vad de ce trebuie sa te scandalizezi atat. Oare ce-ai fi scris dac-as fi zis ca am baut si o Coca Cola la sfarsitul prepararii ciorbei a la grec, sau, blasfemie! sa fi banuit cumva ca am fost platit de catre cei de la Vegeta pentru a le face reclama. In afara de asta, mai mult ca sigur atunci cand mananci la restaurant si te indoapa bucatarul ala cu mancare plina de vegeta sau delikat nu cred ca-i zici "bucatarul lui peste prajit", de frica sa nu care cumva sa te trezesti c-o tigaie-n cap. Sau nu te iei de doctorii pe care-i vezi cu tigara-n gura... da` ce simplu e sa fii sarcastic scriind ceva cu "Anonim" in semnatura... ;) Doar suntem pe net, aici putem arunca linistiti pojghita aia de falsa politete pe care o afisam in viata reala, nu? In rest, inteleg ca reteta de ciorba a la grec ti se pare buna, altfel nu pari genul de persoana care s-ar fi sfiit s-o spuna raspicat :))

      Ștergere
  26. Astazi am incercat si eu reteta si a iesit delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  27. in loc de ceapa ar merge niste praz ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca-ti place prazul, atunci ar trebui sa-ti placa si ciorba a la grec cu praz... Acesta ii va da un gust diferit, insa, per total, cred ca va iesi o ciorba gustoasa.

      Ștergere
    2. Am făcut și eu ciorba și a fost foarte gustoasa. Si felul doi perișoare în sos de smântâna foarte gustoasa.

      Ștergere
    3. Hmmm... poate trebuia sa alegi si un desert de pe blogul meu, intotdeauna am crezut ca retetele de dulciuri sunt punctul meu forte :) Glumesc, chiar ma bucur sa aud ca ai facut ambele retete.

      Ștergere
  28. Hello,
    Mulțumesc pentru rețeta! A ieșit super fantastic de gustoasa! Mâine îmi vine o amica americana în vizita și am vrut sa o surprind cu aceasta delicatesa!

    Salutari din Peru,

    Laura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper c-ai dat-o gata pe americanca cu ciorba asta, Laura! :) Macar prin intermediul retetelor ajung si eu in Peru, altfel sansele sunt aproape nule... Salutari din Constanta!
      Robert

      Ștergere
  29. Multumesc pt reteta, a iesit foarte buna ciorba! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare placere, iti recomand sa incerci o alta reteta destul de asemanatoare: ciorba radauteana!

      Ștergere
  30. Buna! Am gatit si eu ciorbita asta si mi-a iesit un deliciu. Acum, desi am urmat toti pasii, ciorbita s-a taiat. Gstul e bun in continuare. Poate poti sa ma ajuti si sa imi dai o idee cu sa o repar ca sa aiba un aspect frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anamaria! Daca deja s-a taiat, ciorba nu mai poate fi reparata... :( Pot doar sa te ajut cu un sfat pentru data viitoare cand vei face a la grec-ul: foloseste o smantana pentru gatit, cu aceea mergi la sigur. Ar trebui sa scriu asta si in reteta, acum deja smantana pentru gatit se gaseste in mai toate magazinele.

      Ștergere
  31. Multumesc pentru sfat. Dar, dupa ce am stat vreo jumătate de ora, m-am gandit ca in acest caz ar trebui sa merg pe acelasi principiu ca la maioneza atunci când se taie. Asa ca am pus putina zeama la mixer si am reparat-o. Apoi am continuat cu restul ciorbitei, dar numai zeama. Poate nu e rezolvata in totalitate, dar cu siguranta nu se mai vad firisoarele de smantana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, felicitari pentru inventivitate si pentru disponibilitatea la efort! Chiar daca mi-ar fi trecut prin cap sa fac asta, eu unu` nu m-as fi complicat.

      Ștergere
  32. Salut. Foarte atragatoare reteta. O intrebare: Nu e mai bine sa las zeama in care a fiert puiul pentru un gust mai bun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Aruncam acea apa deoarece nu va avea un gust prea bun, acolo va fi sangele carnii de pui (tinem carnea la fiert in prima apa doar pana cand incepe sa clocoteasca si sa se adune spuma deasupra). Intrebarea ta are logica, mi-am pus-o si eu la un moment dat :) Sunt multe persoane care procedeaza astfel cu carnea chiar si atunci cand o folosesc pentru friptura...

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)