Salată de ţelină şi morcov

Salata de telina si morcov reteta
Ingrediente reteta Salata de telina si morcov:
  • o telina medie
  • 2 morcovi mari
  • 200 g maioneza
  • sare si piper
Salata de telina si morcov ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Chiar daca la prima vedere multora nu li se va parea interesanta combinatia de telina si morcov, eu va asigur ca merita incercata. Nu este o reteta de impresionat invitatii, ci o reteta de zi cu zi, genul de reteta la care putem apela atunci cand suntem in criza de idei. Gustul este insa dat si de maioneza preparata in casa, deci v-as sugera sa nu scapati din vedere acest lucru.
Spalam, curatam si dam pe razatoare morcovii si telina. Apoi le lasam un sfert de ora sa-si lase zeama. Telina va oxida, dar asta nu este o problema pentru ca nu se va mai observa atunci cand este amestecata cu maioneza si morcovul. Daca totusi va deranjeaza, puteti stropi telina cu zeama de lamaie. Scurgem bine de zeama legumele, adaugam maioneza, sarea, piperul si apoi amestecam bine. Salata poate fi servita ca atare sau poate fi folosita ca umplutura pentru rulourile din sunca presata. Dati click pe link daca doriti sa sa vizualizati reteta rapida de maioneza.
Salata de telina si morcov reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

25 de comentarii:

  1. Hmmmmmmmmm.........ce buna trebuie sa fie ! Te lingi pe degete. Si foarte sanatoasa, imi place.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sugestie pentru maioneza, pentru ca suntem in post si poate unii chiar il tin :) In loc de ou, cartof fiert in coaja si zdrobit cu furculita, frecat cu mustar, ulei, sare, zeama de lamaie sau otet de mere.
    Sper ca nu te superi ca am scris o reteta mica aici la tine, ti-o donez !

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am facut aceasta reteta, dar am pus si varza rosie. Poti sa vezi reteta pe blogul meu. Si pofta buna daca o incerci

    RăspundețiȘtergere
  4. mai Robert....ai trecut pe telina???unde ai disparut ca plange Dia dupa tine....imi place salata ta,foarte sanatoasa

    RăspundețiȘtergere
  5. @Sidy: fara maioneza ar fi fost si mai sanatoasa, dar n-ar fi avut niciun gust :))
    @Zina: multumesc pentru donatie! :) Pe criza asta, orice donatie e mana cereasca :D Sunt convins ca foarte multi vor considera utila reteta de maioneza de post.
    @Moni: am vazut ca tu ai inlocuit morcovul cu mar. Varza rosie am folosit-o acum o saptamana la o salata cu dovleac, asa ca vreau sa ma abtin o perioada - incerc sa mananc cat mai variat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Robert, eu in afara de telina si morcov, pun si un mar ras. Imi place asa, mai dulceaga. Maioneza de post fac si eu din cartof sau din telina fiarta bine.
    Foarte gustoasa salata.
    Initial am invatat s-o fac, doar cu telina si maioneza, abia mai tarziu am facut-o si cu morcov si mar.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mari, am sa incerc si eu cu mar ras. Maioneza de post insa nu ma atrage deloc :)

    RăspundețiȘtergere
  8. eu pe langa morcov,telina,mar mai arunc si o mana de nuca,merita incercat nu cred ca ve-ti fi dezamagiti de rezultat

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate Dorina, cred ca ar merge foarte bine aceasta salata cu nuca.

    RăspundețiȘtergere
  10. Robert- frumos nume- eu pun si usturoi si un mar AROMELE se imbina si sunt dementiale. Semnat D0ra Muffins

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Eu n-am niciun merit aici, tata mi l-a ales. Insa numele tau e cel putin apetisant :D Usturoi nu m-am gandit sa pun in salata asta de telina, ar trebui sa incerc.

      Ștergere
  11. Buna,Robert.Multumesc pentru raspuns.Si pentru ca nu ma mai asteptam sa mi-l mai dai,ti-am mai trimis un mesaj pe care poti sa-l ignori(sau...)In orice caz apreciez finetea cu care "ai intors"directia (re)amintindu-mi ca este ,totusi, un blog culinar.Subscriu si-ti dau dreptate.Nu intamplator postez aici.Reteta asta cu telina si morcov n-as schimba-o cu nimic(nici mar,nici usturoi...dar,gusturile nu se discuta!)insa,aveam o problema cu aspectul final al ei,care nu arata prea apetisant.La sugestia mamei mele(ce ne-am face fara ele!),am fiert cateva oua,tari.Dupa ce le-am cojit,le-am taiat longitudinal si le-am asezat cu deosebita atentie ,cu galbenusul in jos,peste salata,urmand linia vasului.Asta inseamna sa nivelezi in prealabil salata,si sa o ungi cu putina maioneza(pentru priza si aspect).Folosc,apoi pentru ornat frunze de patrunjel si optional(daca am)cateva masline.Practic fiecare jumatate de ou reprezinta o portie.Nu este nevoie de prea mult talent pentru un asemenea aranjament,dar e de efect.Multumesc pentru rabdare si intelegere.Cu infinita simpatie,Mariana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mariana. Cred ca nu doar arata bine salata ta cu oua, ci este si mult mai satioasa. Dar, asa cum ziceai si tu de gusturi, probabil unii vor considera ca avand atat oua cat si maioneza, salata este mult prea "grea". Evident, nu e si cazul meu, mie-mi place ca salatele sa fie cat mai satioase, astfel nemaifiind nevoie sa gatesc mai multe feluri de mancare :) Ma gandesc ca salata ar arata bine si daca ai orna-o asezand invers ouale (cu galbenusul in sus). Ar fi mai colorata, insa probabil la galbenus s-ar vedea toate imperfectiunile ramase in urma taierii (chiar daca am umezi cutitul de fiecare data, nu cred ca am putea taia totul perfect).

      Ștergere
  12. Mda...ce sa mai zic...Doar sa citez pe 'cineva':"Comentariile tale sunt binevenite pe blogul asta..." si sau "Multumesc,te mai astept,sigur vei gasi aici si alte retete pe gustul tau..."Robert,imi place sa pun ouale alea cu galbenusul in jos!Spre deosebire de tine care iti place "in sus"!Recunosc cand cineva face misto,Robert!Nu-i nimic,am un motiv in plus (chiar) sa nu mai intervin.Mariana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariana, se pare ca te mai si inseli cateodata... in niciun caz nu am facut vreodata misto de cititorii blogului. Da, recunosc ca nu sunt sobru in comentariile mele, insa niciodata nu imi bat joc de oameni. E o intrebare retorica, insa de ce mi-as consuma timpul destul de limitat de care dispun scriind mesaje rautacioase?!? Este a doua oara cand iti scriu ca nu inteleg de ce te superi si asta ma pune pe ganduri... Iar motivul pentru care nu reusesc sa-ti raspund intotdeauna cu promptitudine cred ca ar trebui sa fie destul de evident: blogul este vizitat zilnic in medie de 7.643 cititori diferiti (se poate vedea aici), are 2227 abonati pe email si are 74.000 de fani pe facebook - deci primesc nenumarate mesaje pe blog, pe facebook, pe email. Nu ma plang, insa eu sunt unul singur... Ar fi multe de spus, insa suntem pe un blog culinar si risc sa plictisesc ceilalti cititori, asa ca ma opresc aici.

      Ștergere
  13. Zambind iti raspund si-ti confirm ca sunt dusa rau. Habar n-aveam ca esti atat de ocupat.Am vazut statistica si recunosc ca e de-a dreptul covarsitoare .Recitind ce am scris,am ramas stupefiata!Nu ma recunosc,nici nu stiu ce-a fost cu mine...Asta imi confirma inca o data ca (inca)mai fac parte din grupul "oamenilor marunti",care uneori deranjaza.Nu te mai gandi si fa in continuare ce stii tu mai bine.Si felicitari!Locul 2 e binemeritat.Inchei cu promisiunea ca o sa ma fac fata cuminte si ascultatoare.Promit.Cu simpatie,Mariana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-ti bate capul, stergem totul cu buretele si reinstauram voia buna pe blog :)

      Ștergere
  14. Si eu fac salata de telina, doar ca in afara de cele mentionate in salata ta mai pun si un mar ras si o lingura de zeama de lamaie. Ador salata de telina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie-mi place cu mar, insa uneori fac salata doar din telina si morcov pentru a nu "amesteca" prea multe arome. Plus ca eu am o obsesie pentru retetele cat mai simple :D

      Ștergere
  15. Yeep...I rest my case for good.Mariana

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut. Bineinteles ca am executat si aceasta reteta, doar ca am folosit o lingurita mica, mica de maioneza si mult iaurt alb din cauza unor probleme de stomac :( Foarte buna. De repetat. Geanina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, ma bucur ca ti-a placut salata de telina chiar si cu atat de putina maioneza. Sper ca problemele tale cu stomacul nu sunt grave si ca le vei "rezolva" cat mai rapid.

      Ștergere
  17. O rețetă care m-a salvat!
    În facultate colega de cameră aducea salată de morcov și țelină de acasă și gustam toate, mie îmi plăcea enorm, dar nu știam cum se face și ce conține exact pentru că mama n-a făcut niciodată.
    Zilele trecute m-am amintit de salata gustoasă de atunci și azi am dat o căutare, am nimerit aici, pentru prima dată până acum cred, și m-a salvat rețeta; simplă, gustoasă și suficient de hrănitoare.
    Din comentarii am găsit și alte combinații, personal nu amestec legumele cu fructele decât foarte rar și atunci „intrusul” este într-un procent foarte mic.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Livia, presupun ca nici colega nu era dispusa sa-ti dezvaluie secretul salatei... sau pe vremea aia nu ti-a trecut prin cap s-o intrebi, nefiind interesata de gatit? :)
      Ma bucur ca ai nimerit pe blogul meu, sper sa te salveze de fiecare data cand ai nevoie de o anumita retete (ca sa merit cu adevarat acel "multumesc")

      Ștergere
  18. Eu am făcut salata de țelină e foarte buna doar cu sare și lămîie a mîncat și bătrîna mea din Austria ia plăcut enorm

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)