Ficăţei la cuptor

Ficatei la cuptor reteta
Ingrediente reteta Ficatei la cuptor:
  • 500 g ficatei (o caserola)
  • o ceapa mare
  • un pahar vin
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita boia dulce
  • 2-3 linguri ulei
  • sare si piper
Ficatei la cuptor ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Reteta de ficatei la cuptor este foarte simpla si am vazut ca este foarte apreciata de catre cei care incearca sa manance cat mai sanatos. Desi eu sunt fanul lor declarat, nu ma hazardez sa spun ca ficateii la cuptor sunt mai buni decat ficateii prajiti, asta tine de gustul fiecaruia, insa pot spune ca rezultatul nu este radical diferit (iar eu consider ca evitarea prajelii este doar un bonus, nu scopul principal al retetei). Spalam ficateii si ii curatam de pielite, apoi ii lasam sa se scurga cat mai bine de apa. Dupa ce s-au scurs, punem ficateii in vasul in care ii vom da la cuptor (eu am folosit un vas de Jena) si turnam peste acestia doua trei linguri de ulei. Punem peste ficatei o ceapa taiata solzisori, presaram doua lingurite de cimbru, o lingurita de boia dulce, turnam un pahar de vin (200-250 ml) iar la sfarsit saram si piperam dupa gust. Amestecam foarte bine ficateii cu toate ingredientele si incingem cuptorul. Introducem vasul cu ficatei la cuptor si ii tinem timp de un sfert de ora la foc mediu spre tare (intre 175-200 grade C). Dupa aceea intoarcem ficateii pe partea cealalta si ii mai lasam la cuptor inca un sfert de ora. Daca ne doritm ca ficateii la cuptor sa capete aspectul rumen care se vede in imaginile retetei, atunci va trebui sa ii mai tinem la cuptor zece minute suplimentare (si sa amplasam vasul in partea de sus a cuptorului). Eu am ales sa pun alaturi de acesti ficatei la cuptor niste mamaliguta si un sos de usturoi cu smantana.
Ficatei la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu ficatei!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

22 de comentarii:

  1. Nici ca se putea altfel decat cu mamaliguta si mujdei de usturoi.................un deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Medi, fara usturoi parca ficateii n-au acelasi farmec :)

    RăspundețiȘtergere
  3. He-he reteta mea preferata!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. da. bun. am pus cam mult vin, dar tot au iesit gustosi. :D sunt cu ochii pe tine, "barbat la cratita"!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) E bine de stiut asta, de acum inainte voi avea mai multa grija :D

      Ștergere
  5. Mie mi se pare cam mult cimbru, in rest gustul e chiar reusit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum unora nu le place deloc cimbrul, putem incerca ficateii la cuptor cu orice altceva credem ca ne-ar placea. Sau chiar putem renunta la cimbru.

      Ștergere
  6. cu ce se poate inlocui vinul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vinul merge inlocuit cu apa, doar ca ficateii la cuptor ies mult mai gustosi daca folosesti vin...

      Ștergere
  7. Cea mai buna reteta de ficatei!!! O gatesc de cand a aparut aici si pot sa spun ca e cea mai delicioasa! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, ar trebui sa readuc in atentie multe dintre retetele mai vechi, pentru multi sunt incurajatoare mesaje ca cel pe care l-ai lasat tu. Mi-a zis cineva astazi ca-mi citeste retetele de vreo doi ani, insa ficateii astia la cuptor parca au fost "invizibili" pana acum :)

      Ștergere
  8. ce fel de ficat se foloseste? ca mi-e mi-a iesit prea tare ficatul de pasare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) pai daca titlul retetei este "ficatei la cuptor", ma gandesc ca se subintelege ca am folosit ficat de pasare... n-am auzit pe nimeni numind "ficatel de porc" ditamai ficatul porcului :D Data viitoare incearca sa pui sarea mai tarziu, am auzit ca ficatul s-ar intari si datorita sarii.

      Ștergere
    2. multumesc mult pt sfat !
      aplic mult retetele d-voastra , mai mult dulciuri

      Ștergere
    3. Cu placere, ideal ar fi fost sa nu fie nevoie de sfat si reteta sa iasa impecabil din prima :) Pare ca avem aceleasi gusturi in materie de gatit, si mie parca-mi place mai mult sa prepar dulciuri... zi-mi Robert.

      Ștergere
  9. si eu am facut o reteta asemanatoare dar in loc de cimbru am adagat busuioc!!!!!!!fffffffff bun!!!!felicitari pt retete

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, ma bucur ca-ti plac retetele. Sunt de acord, ficateii ies foarte buni si cu busuioc; partial, eu am ales cimbrul pentru ca mi se pare ca romanii parca l-ar percepe ca fiind ceva mai familiar decat busuiocul.

      Ștergere
  10. Răspunsuri
    1. In imaginea cu ingredientele retetei mele apare un vin rosu, deci... Dar, pana la urma, ficateii la cuptor pot fi facuti cu orice vin.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)