Paste cu sos bolognese

Paste cu sos bolognese reteta
Ingrediente reteta Paste cu sos bolognese:
  • 200 g paste
  • 300 g carne tocata
  • o cutie rosii in sos tomat
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • un morcov
  • 1/2 pahar vin
  • 2 lingurite busuioc
  • o bucatica de cascaval
  • ulei, sare si piper
Paste cu sos bolognese ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Incepem cu prepararea sosului bolognese. Tocam cepele, dam morcovul pe razatoare si apoi punem legumele la calit in trei-patru linguri de ulei incins. Le tinem la foc mediu atat cat sa se inmoaie ceapa. Adaugam carnea tocata si o calim alaturi de legume aproximativ zece minute, dupa care vom pune vinul si vom lasa sosul bolognese sa fiarba la foc mic timp de un sfert de ora. Dupa ce s-a evaporat vinul, adaugam rosiile impreuna cu busuiocul si fierbem sosul bolognese inca un sfert de ora, tot la foc mic. Din cate stiu si eu, secretul acestui sos bolognese este rabdarea - cu cat este tinut mai mult la fiert, cu atat este mai gustos. Italienii fierb o ora-doua sosul bolognese, dar cum eu sunt roman, n-am atata rabdare :D La sfarsit punem usturoiul taiat feliute in sosul bolognese si il luam de pe foc. Scurgem bine pastele pe care le-am fiert in apa cu sare in timp ce preparam sosul. Instructiunile se gasesc pe orice ambalaj de paste, deci n-are rost sa le mai scriu. Punem intr-o farfurie pastele si sosul bolognese iar deasupra radem cascaval. Ingredientele acestei retete sunt pentru doua portii de paste bolognese.
Paste cu sos bolognese reteta
Paste cu sos bolognese reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de paste!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

27 de comentarii:

  1. Recomand la toata lumea, sosul bolognese e unul din favoritii mei. Eu il fac cu spaghete.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce nu te-am trecut pana acum in blogroll? :)
    Ma satur doar cu ochii.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Cine stie, poate in subconstientul tau nu vrei sa ma imparti cu nimeni... Ma tot gandeam acum ce sa gatesc azi, dar sunt cam plictisit si nu prea am chef de nimic. Cred ca ma uit si eu pe doua-trei poze, ma satur si nu mai mananc nimic azi :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmm,bun.Sosul ala se poate turna si peste budinca de paste si nu numai peste ea :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu fac sosul asta, dar nu dulce, picant.
    Asa ii place fiului meu. Dar mereu primesc observatii ca nu are acelasi gust cu cel pe care-l cumpara el cand isi face pastele(fusilli cu sos bolognese picante si pulpa de porc taiata cubulete) singur.
    Mie mi-ar place si pastele tale cu sosul facut de tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mari, nici eu nu fac mereu dulce sosul bolognese. Depinde cum am chef in ziua respectiva, deci niciodata nu e chiar la fel :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara vreau sa zic ca am incercat aceasta reteta azi mi-a iesit o bunatate:D:D sotu a fost extrem de incantat :D am sa o mai fac cu siguranta :D Madalina

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna seara Madalina, nu ti-ai incantat doar sotul, m-ai incantat si pe mine cu acest comentariu :D Nu-mi ramane decat sa sper ca retetele mele vor fi la fel de apreciate si de acum incolo :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu fac un sos bologneze asemanator. Recomand sa adaugati si o telina mica la calit, ii da o aroma deosebita, iar cascavalul inlocuit cu parmezan (gustul sau este de neegalat).
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  10. Hey, am incercat reteta si a iesit delicios:D! Au papat toti de s-au lins pe degete! Mersiiiiiiiiii:D:D:D!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu placere Alexxa! Iti recomand si reteta de paste alla carbonara, daca le-au placut pastele bolognese, atunci sigur le vor placea si acestea ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Geniaaaal... O ora si 20 de minute am stat la sos, dar a meritat maxim!

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci merita sa fim rabdatori :) Bine, ideea este ca nu facem paste cu sos bolognese in fiecare zi. Te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  14. ISA: foarte bun sosul dar putin cam prea dulce pentru gustul meu, dar oricum felicitari! Foarte buna reteta ta, am facut o acum si pentru prima data a iesit foarte buna, tatalui meu i a placut. Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Isa, sper ca urmatoarea reteta incercata sa fie la fel de buna, dar sa fie si pe gustul tau :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine, ba chiar plusez si spun ca gustul pastelor bolognese se ridica la inaltimea aspectului :D

      Ștergere
  17. ce ti e si cu femeile astea Intreaba daca sa puna o cana de zeama de varza sau doar jumatate Exact asa mai vezi cite o piti la televizor care nu deosebeste ceapa de usturoi

    RăspundețiȘtergere
  18. gustoasa, n-am ce zice. o ora si 15 min a fiert sosul. mersi.
    alina.

    RăspundețiȘtergere
  19. Oare sosul asta e bun si a doua zi reincalzit? Eu vin seara tarziu de la serviciu si ma gandeam sa il prepar cu o zi inainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sosul bolognese este bun si reincalzit. Insa, dupa cum stim cu totii, nicio mancare incalzita nu se compara cu cea proaspata...

      Ștergere
  20. Buna seara! Am aflat de site-ul dumneavoastra in urma cu cateva zile si de atunci gatesc in fiecare zi retetele dumneavoastra. Prima a fost gulasul unguresc,si numai ca a fost delicios,dar sotul meu a fost cel mai incantat de rezultat. Acest lucru m-a incurajat sa va urmaresc in continuare site`ul si sfaturile. Va multumesc in numele tuturos celor pentru care sunteti de ajutor si la mai multe retete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Daca tot ma vizitezi de cateva zile, inseamna ca e cazul sa fim mai neprotocolari - zi-mi Robert ;) Nu trebuie sa-mi multumesti, ma bucur ca pot fi de folos. As aprecia foarte mult daca data viitoare ai mai adauga la semnatura o litera sau un cuvant, altfel te voi confunda cu alta Cristina :)

      Ștergere
  21. Si-acu...Din seria gospodinelor " Ce sa fie, ce sa fie...patrunjel sau pastarnac?!" Cum fierb eu peste o ora la sosul asta? Ca am dat drumul la cutia de rosii in cratita de 15 min si deja a scazut de se lipeste :(( Ce-i fac? Mai adaug sos? Sau cate putina apa? Am un baietel tare pofticios de paste dar si foarte pretentios asa ca vreau sa-i fac "the best pasta". Si daca asta inseamna sa fierb peste o ora la sos, asa sa fie. M-am apucat sa adaug cate putina apa, ma taxeaza sigur fii-miu daca nu-mi iese. Dar macar sa stiu data viitoare. Cristina O

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Cristina, cred ca trebuie sa fie paste bolognese "romanesti", adica cu sosul fiert cam un sfert de ora. Mai putina bataie de cap... eu sunt multumit de cum iese sosul astfel si n-am avut niciodata chef/ timp/ rabdare sa vad cum ar iesi daca l-as fierbe "ca la carte" (si gatind doar in bucataria mea, nu pentru mofturosi fara pereche :D sau clienti platitori). Banuiesc insa ca, fiind o asemenea "seceta" in cratita ta, putina apa n-are de ce sa-l compromita. Dar asta e cel mai in masura s-o spuna pofticiosul tau, dupa ce gusta pastele :) Oricum ar iesi, macar sa stii ca ai toata aprecierea mea pentru stradanie.

      Ștergere
    2. Multumesc! Esti inspiratia mea la facut mancare, ne potrivim la gusturi si daca tu zici ca iese bun, clar trebuie sa iasa, altfel am facut eu ceva gresit. Pastele au iesit foarte bune, am luat nota 10, dar "Paste cu sos inseamna paste cu sos. Nu poti spune ca faci paste cu sos daca pastele n-au sos!" a fost critica constructiva din partea pofticiosului mic. Asta pentru ca eu i-am spus ca fac paste cu sos si la final nu prea aveau sos :))Data viitoare las 15 min si gata, rezolv si cu sosul. Cristina O

      Ștergere
    3. Criticile constructive sunt bune, mai ales atunci cand vin de la pofticiosi pretentiosi multumiti :) Sincer sa fiu, eu nu ma prea dau in vant dupa pastele cu sos bolognese, preferatele mele sunt pastele carbonara...
      Trebuie acum sa-ti multumesc si eu pentru capitalul de incredere investit in mine, este extrem de magulitor pentru mine sa aud "daca tu zici ca iese bun, clar trebuie sa iasa, altfel am facut eu ceva gresit".

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)