Salată de fructe

-Salata-de-fructe-1
Ingrediente reteta Salata de fructe:
  • 2 smochine
  • 2 banane
  • 2 mere
  • 1/2 ananas
  • un grapefruit rosu
  • 10 nuci
  • un pahar must
  • o lingurita scortisoara
-Salata-de-fructe-2
Modul de preparare a retetei
Astazi fiind o vreme nesperat de frumoasa, am ales sa-mi petrec ziua in aer liber si am cam neglijat bucataria. Asa ca va propun o reteta simpla si rapida, in ton cu ziua de azi - salata de fructe. Am vrut sa personalizez putin salata de fructe folosind ingrediente de sezon cum ar fi mustul si smochinele. In locul mustului se poate folosi vin, coniac, rom, suc de fructe.
Maruntim miezul de nuca, nu il punem intreg. Am folosit zece nuci, ceea ce inseamna cam o mana de miez de nuca. Grapefruitul il curatam de coaja si apoi curatam de pielite fiecare felie in parte. Facand asta, "scapam" de amareala grapefruitului si in acelasi timp il si maruntim.
Curatam de coaja merele, le scoatem semintele si codita, apoi le taiem bucatele. Curatam ananasul de coaja si il taiem bucatele. Acelasi lucru facem si cu bananele si smochinele. Este bine sa folosim un cutit foarte bine ascutit in cazul in care fructele sunt foarte moi, pentru a nu le strica forma si a nu risipi sucul. Adaugam paharul de must si lingurita de scortisoara in salata de fructe si apoi amestecam cu grija. Daca nu servim salata de fructe imediat, este bine sa stropim fructele cu putina zeama de lamaie pentru a nu oxida.
-Salata-de-fructe-9

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salate!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

6 comentarii:

  1. Oricand o salata de fructe este binevenita.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa-mi cicalesc iubitul daca mai raman sa privesc gales la fotografii,el niciodata nu-mi gateste nici macar un cartof. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca-l cicalesti, ma vei face sa ma simt vinovat :) Pana la urma, n-am facut altceva decat sa "ciopartesc" niste fructe. Sunt convins ca iubitul tau compenseaza cu alte calitati faptul ca nu gateste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun raspuns! Diviziunea muncii trebuie stabilita corect, pana si in bucatarie :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar fi placut sa ma rasfete si dimineata,de cicalit nu-l cicalesc decat cand uita sa zambeasca.
    Restul se imparte la doi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata deliciooooooos! Claudia

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)