Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute reteta
Ingrediente reteta Pulpe de pui umplute:
  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 8 felii kaizer
  • 100 g masline
  • 2 lingurite busuioc
  • 1/4 pahar vin rosu
  • 1/4 pahar apa
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
Pulpe de pui umplute ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei
Nu lasati numele retetei sa va induca in eroare, este o reteta usoara si-mi veti da dreptate dupa ce o veti citi. Imi veti da dreptate si daca-mi ascultati sfatul si nu renuntati la busuioc, asta deoarece busuiocul da o savoare deosebita retetei si un usor iz mediteranean (combinat fiind si cu masline). Inainte de a umple pulpele de pui le spalam si le curatam de eventualele ramasite de oase si puf. Le batem putin apoi le saram si le piperam dupa gust (recomand piper proaspat strivit). Intindem pulpele de pui si deasupra lor presaram busuioc, rondele de masline si suvite de kaizer. Am incercat sa le rulez, dar nu mi-a placut cum aratau si pana la urma le-am inchis exact ca pe o carte. Pulpele de pui umplute pliate astfel vor arata mai bine la sfarsit si nici macar nu mai este nevoie sa le prindem cu scobitori, nu se vor desface la cuptor. Ungem cu cele doua linguri de ulei vasul sau tava in care le vom da la cuptor, asezam cu grija pulpele de pui umplute si turnam deasupra lor cam un sfert de pahar de vin rosu (sau orice alt vin gasim prin bucatarie) amestecat cu o cantitate similara de apa. Incingem cuptorul, introducem tava cu pulpele de pui umplute si o tinem la 180-200 grade C (adica foc mediu) vreme de 40 de minute. Daca suntem presati de timp sau de foame, pulpele de pui pot fi scoase din cuptor si dupa o jumatate de ora, doar ca pielea nu va fi crocanta si frumos rumenita (iar mie imi place la nebunie tocmai acea piele usor crocanta).
Pulpe de pui umplute reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

42 de comentarii:

  1. doamneee imi ploua in gura!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuia sa spun inca de dimineata ca se anunta averse si ar trebui sa va pregatiti umbrelele :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar trebui sa se puna o amenda pentru aia care ne fac sa poftim...Ar iesi Romania din criza in trei zile :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos.Pentru doamnele care tin la silueta, indepartati pielea de pe pulpe!

    RăspundețiȘtergere
  5. Zina, n-ar iesi Romania din criza - as rezolva imediat cu o spaga bine plasata :D
    Peter, ar fi pacat sa indepartezi pielea. Este crocanta si, preparata cum trebuie, mie imi place mai mult decat carnea :) Plus ca arata bine in farfurie asa rumenita cum e.

    RăspundețiȘtergere
  6. super ,arata excelent,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  7. Da daaaaaaa si eu le-as "dezbraca" de piele,ma incomodeaza.

    RăspundețiȘtergere
  8. O intrebare am... in loc de kaizer pot pune cateva bucatele mici mici mici de sunca afumata? (din acceia care mai are siii ceva carniiitaa si afumata acasa, nu ca cea de la magazin)

    RăspundețiȘtergere
  9. Merge sa inlocuiesti kaizerul, important este sa fie o afumatura.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am incercat-o si a iesit superextracalifragilistica :) Felicitari pentru acest blog.
    Idunna

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Idunna, dar trebuie sa te felicit si eu pentru alegerea "adjectivului" :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Am si eu o intrebare... Oare merge sa pun si cascaval? Arata delicios! Felicitari pentru blog! Si... asteptam inca retetele de lasagna promise inca de anul trecut! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc, voi incerca sa intensific frecventa postarii retetelor pe blog, vad ca am restante mari :)
    Merge pus si cascaval, dar eu as pune doar o bucatica micuta in mijloc, pentru a nu curge prin tava dupa ce se topeste.

    RăspundețiȘtergere
  14. foarte bune ,eu cand le-am facut am pus in interior in loc de kaizer pastrama de oaie si am adaugat si cateva ciupercute,bun,bun :))) bv

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte buna reteta , nu am folosit niciodata busuioc pana acum , insa mi s-a parut interesanta combinatia dintre masline , kaiser si busuioc.....
    Pot sa spun doar ca au trecut ca paina calda...
    Bravo Robert pentru aceasta reteta.
    Spor la gatit
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate parea exotica combinatia, insa de fapt ingredientele folosite pentru aceste pulpe umplute sunt unele foarte obisnuite.

      Ștergere
  16. Delicioase pulpitele,le am devorat si i am dat pe spate pe toti,multumesc mult pt idee,o zi superba !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, sper sa-i dai pe spate si cu alte retete de pe blogul meu ;)

      Ștergere
  17. Trebuie sa recunosc ca am devenit dependenta de blogul tau,si ma pregatesc sa ii dau pe spate cu delicioasele clatite,si ciorbita de stevie...abia astept sa le vad reactia....
    O seara minunata !!!
    O sa te mai vizitez cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Nu este chiar cea mai rea dependenta posibila... Esti oricand binevenita pe blog.

      Ștergere
  18. Este cand vrei sa arati bine la plaja si sa nu pui sacul in fata burticii,dar nu ma pot abtine,am pus ochii deja pe ceva pentru maine...asta e,o sa pun sacul pana la urma:))o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi incerca sa te ajut si eu cum pot, adica postand retete putin mai rar decat de obicei :) Am si eu ceva de castigat din asta, locuind la doi pasi de Mamaia, nu mai stau in bucatarie si beneficiez astfel de mai mult timp petrecut pe plaja :D

      Ștergere
  19. nuuuu,prefer sacul decat sa nu mai am cu ce ma rasfata...in primul rand pe mine,azi iar am dat iama in pulpite,o zi senina...ca la noi ploua ..urata vreme..

    RăspundețiȘtergere
  20. Un pranz excelent alaturi de piureul cu cartofi fierti in lapte si la final 1 mucenic..sau poate 2 :D. Minunate pulpitele acestea. Acum ar fi momentul pt. o plimbare in natura dupa o masa asa copioasa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau ar fi momentul sa ne apucam de preparat o noua reteta, pentru a avea o masa la fel de copioasa si la cina :)) S-ar putea sa consumi astfel mai multe calorii decat plimbandu-te - totul e sa nu te opresti niciodata din gatit, altfel nu mai arzi caloriile :D

      Ștergere
    2. am sarit peste cina...dar cu gandul e drept, am fost la urmatoarea reteta :) nu de alta dar in ritmul asta s-ar putea sa trebuiasca sa-mi schimb garderoba :D

      Ștergere
    3. :)) Daca ai ajunge sa-ti schimbi garderoba, tare mi-e ca s-ar putea sa schimbi si blogul culinar pe care-l frecventezi... Asa ca voi incerca sa te tentez mai cu masura :P

      Ștergere
  21. deocamdata garderoba mea nu e in pericol :))) pt ca nu am facut garnitura :)) si nu a existat desert dupa :), oricum reteta e grozava si e trecuta la partea ´´de repetat´´ :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar si daca ar fi fost in pericol garderoba, cred ca n-ar fi fost prea mare pierderea - deja acum se schimba sezonul :))) Poate e mai bine ca n-ai avut garnitura la pulpele umplute, asa te-ai putut concentra numai asupra acestora si le-ai savurat mai bine...

      Ștergere
    2. si sa ma necajesc pe saracele pulpite pt ca mi-am luat tricouri cu o marime mai mare :))? neah, mai bine prevenim asta :)

      Ștergere
    3. :)) Daca-ti parea rau de pulpite, te necajeai pe mine - doar eu am fost cel care ti-a furnizat reteta tentatiei :D

      Ștergere
    4. Asta nu se poate pt ca blogul tau e sursa de inspiratie pt mine, de ajutor cand sunt in pana de idei si nu numai :).

      Ștergere
    5. Atunci sper ca blogul sa-si indeplineasca cu brio misiunea de "muza" culinara :)

      Ștergere
  22. Deci...cand vine de la job, cu reteta asta imi rasfat sotia...si cu cartofi noi la cuptor.Felicitari ptr blog !!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Merci! Meriti si tu felicitari pentru reusita celor doua retete - dar ma gandesc ca la cina vei primi mult mai multe din partea sotiei :) O seara frumoasa va doresc si sa aveti pofta!

    RăspundețiȘtergere
  24. Pentru aseara aveam deja pregatite niste cotlete de porc, asa ca am lasat pentru azi reteta asta, ca lucreaza tot tura a2 a.Spuneti-mi, va rog, daca este electric cuptorul, are ceva daca il ung cu ulei si torn apa cu vinul in el?AAA..sa nu uit...cartofii i-am pregatit aseara, super au iesit. Si azi la carrefour, am intrat pe net de pe telefon ca nu mai stiam ce contine reteta pentru pui :))) Si da...am primit mult mai multe ;)

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu conteaza tipul cuptorului, de fapt si eu am tot un cuptor electric. Poti improviza la acasta reteta, nu trebuie sa fie totul exact asa cum am scris eu, important este sa-ti placa tie. Mi se par tare folositoare telefoanele astea smart, in caz ca n-avem o lista de cumparaturi, putem intra imediat pe net si gasim lista cu ingredientele retetei - trebuie doar sa ne amintim barbatlacratita.ro :) Sa nu uit: imi poti vorbi la pertu. Si scuze pentru intarzierea cu care ti-am raspuns, uneori sunt mai ocupat sau imi mai scapa anumite mesaje.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu prea am pastrat reteta intocmai, in sensul ca am bagat pulpele pregatite in cuptor direct pe foaia de copt, fara apa si vin.Nu au iesit ca in poza ci mai degraba ca o pizza cu blat de...pui ca s-au desfacut :))).Dar erau delicioase, intr-adevar un gust mediteraneean.Cu siguranta nu uit acest blog, pentru ca ma ajuta mult :)

    RăspundețiȘtergere
  27. :) Daca e sa glumesc putin, pentru un barbat n-ar fi trebuit sa constituie un inconvenient faptul ca pulpele s-au desfacut :D Poate ar fi fost mai bine sa scriu in reteta ca e posibil ca pulpele sa mai faca figuri la cuptor, nu doar ca nu-i neaparat nevoie sa le prindem cu scobitori, insa eu n-am intampinat niciodata probleme. Sper ca blogul meu culinar sa te ajute de cate ori ai nevoie si, bineinteles, sa ai o memorie cat mai buna :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Ma surprinzi tot timpul cu retetele tale. Azi am facut ciocanele la cuptor cu morcovi si cartofi, tinute in marinada de iaurt, curry, boia, piper, rozmarin, usturoi si au iesit super, super bune! Acum, am dat de aceasta reteta pe care o fac sigur in saptamana urmatoare. Multumesc Robert, sunt foarte multumita. Am uitat sa-ti scriu de prajitura cu nuca si crema caramel, care, a fost de asemenea foarte, foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camelia, cred ca cele mai surprinzatoare sunt retetele simple... pulpele umplute se prepara atat de usor, incat e imposibil sa nu ne surprinda placut atunci cand le scoatem din cuptor. Deci, pregateste-te sa fii surprinsa! :) Chiar ma bucur sa aud ca este foarte multumita de rezultatul retetelor mele.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)