Supă de pui cu tăiţei de casă

Supa de pui cu taitei reteta
Ingrediente reteta Supa de pui cu taitei:
  • "oase" de pui
  • o ceapa
  • un ardei
  • un morcov
  • o legatura patrunjel
  • taitei de casa
  • sare, ulei
Supa de pui cu taitei ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Pentru supa de pui de astazi am folosit taitei de casa, insa in majoritatea timpului tot taiteii din comert raman baza. "Oase de pui" pentru mine inseamna de fapt spatele puiului, aripile, gatul - dar bineinteles ca nimeni nu ne impiedica sa punem si partile "carnoase" ale puiului in supa :) Punem carnea de pui la fiert pana cand da in clocot. Daca puiul este de curte, atunci vom pune carnea la fiert intr-o cratita diferita de cea in care se face supa (deoarece va face spuma si va da o culoare mai negricioasa supei). [LE] Am primit urmatorul pont si am zis ca nu strica sa-l pun in reteta: daca dorim sa obtinem o supa de pui limpede, atunci punem carnea in apa dupa ce aceasta a dat deja in clocot. Intre timp curatam si toacam legumele, apoi le punem in cratita in care vom prepara supa. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, scoatem carnea de pui si o punem alaturi de legume. Lasam supa la fiert pana cand se fac legumele, iar taiteii ii vom adauga cu aproximativ cinci minute inainte de a lua supa de pui de pe foc. Dupa ce supa de pui este gata, punem patrunjelul tocat marunt. Saram supa de pui dupa gust si, in functie de cat de gras este puiul folosit, putem adauga o lingura-doua de ulei (dar uleiul este optional). Cei care doresc sa prepare supa intocmai ca in aceasta reteta, adica folosind taitei de casa, pot gasi reteta detaliata pe blog.
Supa de pui cu taitei reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

14 comentarii:

  1. arata bine, oricum barbati sunt cei mai buni bucatari! :d

    RăspundeţiȘtergere
  2. :) Asa se zice. Sunt curios ce vor comenta femeile...

    RăspundeţiȘtergere
  3. imi plac mult retetele tale, asta arata super. ai un mod de a gati care mi se potriveste perfect. mersi de retete. katia

    RăspundeţiȘtergere
  4. Cu placere Katia si sper ca retetele viitoare sa se potriveasca la fel de bine cu modul tau de a gati :)

    RăspundeţiȘtergere
  5. barbatii sunt cei mai buni bucatari dar nu si cei romani probabil, care majoritatea freaca menta si asteapta ca numai nevestele, mamele sau prietenele sa le gateasca; cel de pe acest site e o raritate si e un exemplu pt ceilalti barbati romani, felicitari si gata cu cliseele

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te înșeli amarnic.probabil așa o fi soțul tău(scuze) dar mie și multor bărbați(prieteni sau doar cunoscuți)ne place enorm să gătim,și,mai ales pentru mese festive,când putem să improvizăm.

      Ștergere
    2. Daca e sa-mi dau si eu cu parerea, cred ca si barbatii romani pot fi cei mai buni bucatari in momentul in care gatesc de placere, nu din obligatie. Probabil daca as munci 8-10 ore intr-o fabrica si apoi as fi nevoit sa gatesc trei mese pe zi (in fiecare zi!) cred ca mi-ar trece repede tot chefu` de gatit :)

      Ștergere
    3. Eu sunt barbat, muncesc 8-10 ore pe zi intr-un birou si gatesc de aproximativ 3-4 ori pe saptamana in special ciorbe/supe si felul doi. Si stiti ce?!?! Am constatat ca aceasta ocupatie e mult mai relaxanta si placuta (ce sa mai zic de utila!!!!) decat statul ore in sir cu ochii holbati in televizor!
      Multumesc pentru retete, gatesc de cateva luni aproape exclusiv dupa retele tale si nu am ratat nici o mancare pana acum!!!

      Ștergere
    4. Cu placere, mi-as dori ca nici de acum inainte sa nu ratezi vreo reteta. Sunt putin cam deficitar la categoria supe/ ciorbe, insa voi incerca sa mai recuperez. Tocmai ma pregatesc sa postez reteta ciorbei de burta, sper sa fie pe placul tau.
      In mod clar e mai productiva ocupatia asta decat holbatul la emisiunile de o calitate parca din ce in ce mai indoielnica pe care le difuzeaza televiziunile noastre. Se pare ca atunci cand iti place ceea ce faci gasesti energii nebanuite si treci peste oboseala acumulata la birou :)

      Ștergere
  6. Ia uite ce gatesc eu azi :D

    RăspundeţiȘtergere
  7. papa bun bun..facut... deja si mancat :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. de la mama am învățat că dacă vrei să iasă supa limpede, atunci carne se pune după ce apa a dat în clocot :)
    merge de fiecare dată.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci pentru pont! Nu mi-am dorit niciodata ca supa sa iasa limpede, deci n-am dat importanta acestui aspect. Dar cum probabil exista multa lume interesata de acest lucru, il voi mentiona acum in reteta.

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails